Slavenības
2023. gada 22. septembris, 15:41

Zināms, kas paņēma kulta seriāla "Eiforija" jaunās zvaigznes dzīvību

Jauns.lv

Kulta seriāla "Eiforija" zvaigzne Anguss Klauds nomira no narkotiku kokteiļa pārdozēšanas, paziņojis ASV Kalifornijas štata Alamedas apgabala koronera dienests. Aktiera organismā atrasts ārkārtīgi bīstamais fentanils, kā arī kokaīns, metamfetamīns un citas narkotikas.

Viens no modīgākajiem jaunajiem aktieriem - seriāla "Eiforija" zvaigzne Anguss Klauds

gallery icon

Aktieris miris no "akūtas intoksikācijas, ko izraisīja metamfetamīna, kokaīna, fentanila un benzodiazepīnu kopējā iedarbība."

Šo ārkārtīgi spēcīgu atkarību izraisošo narkotiku fentanilu, kas ir 50 reizes spēcīgāks nekā heroīns, ASV Narkotiku apkarošanas administrācija (DEA) uzskata par vislielākajiem draudiem ASV iedzīvotājiem. Nāvējoša deva ir nieka divi miligrami.

Jaunais aktieris Anguss Klauds tika atrasts miris 25. jūlijā savas ģimenes mājās ASV Kalifornijas štata Oklendā. Viņš smagi pārdzīvoja sava tēva nāvi pirms divām nedēļām. Neatliekamo palīdzību bija izsaukusi viņa māte, kura norādīja "iespējamo pārdozēšanu" un pulsa neesamību. Ieradušies mediķi konstatēja Angusa nāvi.

“Pagājušajā nedēļā viņš apbedīja savu tēvu un ļoti pārdzīvoja šo zaudējumu. Vienīgais mūsu mierinājums ir apzināties, ka tagad Anguss atkal ir kopā ar savu tēti, kurš bija viņa labākais draugs. Anguss bija vaļsirdīgs par savu psihiskās veselības cīņu, un mēs ceram, ka viņa aiziešana var kalpot par atgādinājumu pārējiem, ka viņi nav vientuļi un viņiem nav vieniem pašiem jācīnās klusībā,” pēc aktiera nāves paziņoja ģimene.

Ģimenei piebalsoja arī "Eiforijas" galvenās lomas tēlotāja Zendaja. "Esmu tik pateicīga, ka man bija iespēja viņu iepazīt dzīvē, saukt viņu par brāli, redzēt viņa siltās, jaukās acis un žilbinošo smaidu vai dzirdēt viņa pielīpošos smieklus. Es zinu, ka cilvēki bieži lieto šo frāzi, kad runā par tiem, kurus mīl "viņi spēja izgaismot telpu, kurā ienāk", taču ziniet, viņam tas padevās vislabāk. Es gribētu viņu atcerēties šādu," viņa sacīja.

Kadri no kulta seriāla "Eiforija"

gallery icon

Vēlāk medijos parādījās ziņas, ka Anguss bijis tik satriekts par tēva nāvi, ka nespēja pat piedalīties viņa pelnu izkaisīšanas ceremonijā tēvam piederošajā lauku īpašumā Īrijā, un tā arī palika viesnīcā, kamēr skumjo procedūru veica māte un dvīņumāsas. "Viņš pārdzīvoja tādu traumu, ka nespēja piedalīties. Viņš bija ļoti sliktā stāvoklī un pilnīgā šokā," izteicās kāds viņa draugs. "Viņš vienkārši nespēja ar to sadzīvot, bija pilnīgi salauzts."

Angusa tēvs Konors Hikijs nomira Kalifornijā 18. maijā 65 gadu vecumā no vēža. 

Ģimenei tuva persona izteicās, ka Angusu bija pārņēmušas domas par pašnāvību pēc atgriešanās no Īrijas. Jaunietis palika kopā ar ģimeni, cenšoties tikt galā ar bēdām.

Seriāls "Eiforija" ("Euphoria"), kurā Anguss tēloja vietējo narkodīleri un galvenās varones Rū Benetas tuvu draugu, ātri kļuva ļoti populārs, un līdz 2022. gadam kļuva par desmitgades "visvairāk tvītoto" televīzijas seriālu ASV. Tas ir otrais visvairāk skatītais HBO seriāls kopš 2004. gada, atpaliekot tikai no kulta seriāla "Troņu spēle" ("Game of Thrones"). Seriāls guvis plašu atzinību, tostarp iegūstot 2022. gada "Emmy" nomināciju kā gada labākais drāmas seriāls, bet Zendaja 2020. un 2022. gadā ieguva labākās aktrises "Emmy" balvu, bet 2023. gadā "Zelta globusa" balvu kā labākā galvenās lomas atveidotāja televīzijas seriālā. 2024. gadā paredzēta seriāla 3. sezonas pirmizrāde.