Sveicēju pūļi dodas uz prezidenta Rinkēviča inaugurāciju

Sestdien, 8. jūlijā amatā stājās jaunais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš ir septītais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 21. jūlijs, 06:48

Kāpēc Zaiga Gaile neatnāca uz jaunā prezidenta balli?

Žurnāls "Kas Jauns"

Kaut arī jaunā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācijas svinību ielūgumos bija norādīts, ka tas ir divām personām, bijušais premjers Māris Gailis ieradās viens. Bez kundzes arhitektes Zaigas Gailes, kurai gan bija arī pašai savs ielūgums.

foto: Juris Rozenbergs
Zaiga Gaile pie jaunā prezidenta neatbrauca.

Kāpēc tad Zaiga Gaile ignorēja Rinkēviča pasākumu? “Kādam taču bija jāpieskata māja!” žurnāla "Kas Jauns" vaicāts, kāds bija iemesls, kāpēc viņš pie prezidenta bija bez kundzes, smej Māris Gailis un pēc mirkļa nopietni piebilst: “Tā nu sagadījās, ka tieši todien mūsu mājās Ķīpsalā notika manas 72. dzimšanas dienas svinības ar vairāk nekā 100 viesiem. Parasti jau svinu tieši savā dzimšanas dienā 9. jūlijā, bet tad taču bija Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts, tāpēc svinības pārcēlu dienu agrāk, lai dzimšanas dienu sagaidītu pusnaktī. Kas arī veiksmīgi izdevās!”

Ekspremjers teic, ka viņa kundze palika mājās, lai sagatavotos svinībām, bet pats ar velosipēdu aizbraucis līdz Rīgas pilij, lai vismaz uz pusotru stundu pabūtu prezidenta inaugurācijas pasākumā un tad steigtos atpakaļ, lai sagaidītu savas dzimšanas dienas viesus.

foto: Juris Rozenbergs
Māris Gailis Edgara Rinkēviča inaugurācijas svinībās.

“Pie prezidenta daudz prieka nebija, jo neizdevās svinības izbaudīt pilnībā. Tā jau bija jauki satikties ar foršiem cilvēkiem, VIP zālē papļāpāt ar bijušajiem premjeriem un prezidentiem, taču nācās skriet prom. Turklāt, kad gāju prom, prezidents vēl nebija beidzis apsveicināties ar katru no atnākušajiem viesiem. Diemžēl visu nevar savienot, šoreiz prioritāte man bija mana balle,” stāsta Gailis, sakot, ka vairāki Rinkēviča inaugurācijas svinību viesi pēc tam devušies uz viņa ballīti. Piemēram, producents Andrejs Ēķis ar kundzi un "kim?" Laikmetīgās mākslas centra dibinātāja Zane Čulkstēna. Bet citi, tostarp prezidenta amata kandidāts Uldis Pīlēns, kurš arī bija uzaicināts uz Rinkēviča inaugurācijas svinībām, bija izvēlējies ierasties tikai pie jubilāra Gaiļa. “Bet gan jau bija tādi, kas neieradās pie manis, bet tikai pie prezidenta. Jo dzimšanas diena man ir katru gadu, bet prezidenta inaugurācija – reizi piecos gados vai pat retāk,” nosaka Māris Gailis.

Viesi ierodas uz jaunievēlētā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācijas ceremoniju 2023. gada 8. jūlijā

gallery icon

Nesenais jubilārs arī piebilst, ka viņa ballīte izdevusies lieliska, esot saņēmis arī ievērojamas dāvanas: “Man bija superīgākās dāvanas daudzu tūkstošu apmērā! Nu jau desmit gadus savas dzimšanas dienas rīkoju, apvienojot ar līdzekļu vākšanu Vāgnera nama restaurācijas projektam. Un šoreiz savācu vairākus tūkstošus eiro. Jo man jau pašam nekādas dāvanas nevajag – varbūt kādu puķi, kādu pudeli kāds atnes. Nav ko nomocīt cilvēkus ar dāvanu izvēli, un esmu tādā vecumā, ka man neko nevajag.”

foto: LETA
Pirms mēneša Rīgas Vāgnera biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Gailis (no kreisās), Valsts prezidents Egils Levits, arhitekte Zaiga Gaile un uzņēmējs Pēteris Šmidre piedalījās Rīgas Vāgnera teātra laika kapsulas iemūrēšanas ceremonijā, simboliski atzīmējot ēkas atjaunošanas darbu sākumu.

Vāgnera teātra laika kapsulas iemūrēšanas ceremonija

Pie Vāgnera nama, Rīgā, šodien norisinājās Vāgnera teātra laika kapsulas iemūrēšanas ceremonija, simboliski atzīmējot ēkas atjaunošanas darbu sākumu.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!