foto: KGC-178/starmaxinc.com/Newscom/Sipa USA/ Vida Press
Atklāts, cik gada laikā nopelnījis princis Viljams
Velsas princis Viljams.
Slavenības
2023. gada 1. jūlijs, 06:33

Atklāts, cik gada laikā nopelnījis princis Viljams

Jauns.lv

Princis Viljams no sava tēva karaļa Čārlza III mantojis ne tikai Velsas prinča titulu, bet arī kļuvis par Kornvolas hercogistes īpašumu pārvaldnieku, kas ievērojami vairojis troņmantnieka bagātību.

Velsas princis no Kornvolas hercogistes šogad guvis privātus ienākumus gandrīz sešu miljonu sterliņu mārciņu apmērā, liecina karaliskās atskaites.

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē karaliskās zirgu sacīkstes Askotā 2023. gadā

gallery icon

41 gadu vecais princis Viljams Kornvolas hercogistes īpašumus mantoja pēc savas vecmāmiņas karalienes Elizabetes II nāves un tēva kāpšanas tronī aizvadītā gada septembrī, un tagad ik gadus viņam ir tiesības uz tās uzkrāto peļņu.

No 2022. līdz 2023. gadam hercogiste guva rekordlielu peļņu 24,048 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, kas ir par 1,02 miljoniem mārciņu vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad ieņēmumi sasniedza 23,024 miljonus sterliņu mārciņu.

Princis Viljams un princese Ketrīna viesojas Velsā. Kāpj kalnos un pērk picu. 2023. gada aprīlis

gallery icon

Viljamam būtu tiesības uz pilnu 24 miljonu sterliņu mārciņu hercogistes peļņu kā saviem privātajiem ienākumiem, taču viņš par Velsas princi kļuva finanšu gada vidū.

Karalim Čārlzam kā bijušajam Velsas princim pienākas 11,275 miljoni sterliņu mārciņu, kas gūti pirms viņa kāpšanas tronī. Savukārt Viljamam, kurš Kornvolas hercoga un Velsas prinča statusā pavadījis aptuveni sešus finanšu gada mēnešus – pienāktos 12,773 miljoni sterliņu mārciņu, paziņojusi Kensingtonas pils.

Velsas princis un princese ar visiem trim bērniem apmeklē Lieldienu dievkalpojumu Vindzorā 2023. gadā

gallery icon

Taču pils norādījusi, ka tas ir “izņēmuma gadījums, kas saistīts ar Kornvolas hercogu maiņu”, un hercogistes komanda lūgusi paturēt daļu ieņēmumu “apgrozāmā kapitāla vajadzībām”, kas tiks tērēta īpašuma ikdienas pārvaldīšanai.

Hercogiste paturējusi 6,873 miljonus mārciņu, atstājot Viljamu ar 5,9 miljonu mārciņu lieliem ienākumiem.

Velsas princis un princese ar vecākajiem bērniem vēro karaļa kronēšanai veltīto koncertu

gallery icon

Paredzams, ka nākamgad princis saņems visu 24 miljonu sterliņu mārciņu lielo hercogistes peļņu. Šie ienākumi sedz Viljama publiskās un privātās dzīves izmaksas, kas tiek lēsta viena miljarda sterliņu mārciņu apmērā.