foto: Vida Press
Karaliene Kamilla iziet sabiedrībā tērpā, kas viņai bija mugurā Harija un Meganas kāzās
Karaliene Kamilla zirgu skriešanās sacīkšu otrajā dienā Askotā (pa kreisi) un prinča Harija un Meganas Mārklas kāzās 2018. gada maijā.
Slavenības
2023. gada 23. jūnijs, 07:07

Karaliene Kamilla iziet sabiedrībā tērpā, kas viņai bija mugurā Harija un Meganas kāzās

Jauns.lv

Apmeklējot karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā, karaliene Kamilla pirmajā dienā bija ģērbusies baltā modes nama “Dior” kostīmā, bet otrajā dienā izvēlējusies zīmola “Anna Valentine” maigi rozā mēteļkleitu, ko mēs viņai mugurā esam redzējuši jau agrāk.

Karaliene Kamilla trešdien apmeklēja Askotu jau iepriekš redzētā tērpā. Viņa bija ģērbusies modes nama “Anna Valentine” maigi rozā mēteļkleitā, kurā 2018. gada maijā Vindzorā apmeklēja audžudēla prinča Harija un viņa līgavas Meganas Mārklas kāzas.

75 gadus vecā karaliene Askotā ieradās kopā ar vīru karali Čārlzu III zirga vilkā karietē. Viņa bija izvēlējusies to pašu maigi rozā tērpu, ko papildināja trīs pērļu rindu kaklarota ar lielu rozā centrālo dārgakmeni, tieši tāpat kā Saseksas hercogu kāzās.

Taču šoreiz viņa izvēlējusies citu galvassegu un auskarus. Spalvām rotātās maigi rozā cepures vietā karaliene šoreiz uzlikusi bēšu platmali, ko darinājis zīmols “Philip Treacy”. Harija un Meganas kāzās viesi bija lūgti tērpties pasteļkrāsas apģērbos.

foto: Vida Press
Karaliene Kamilla zirgu skriešanās sacīkšu otrajā dienā Askotā (pa kreisi) un prinča Harija un Meganas Mārklas kāzās 2018. gada maijā.

Meganas māte Dorija Reglenda kāzās ieradās maigi zaļā piparmētru krāsas tērpā ar baltu ziedu apdruku. Ketrīna Midltone bija ģērbusies gaiši dzeltenā mēteļkleitā, bet Čārlzs bija tērpies gaiši pelēkā “Anderson & Sheppard” uzvalkā, kas viņa drēbju skapī glabājas jau kopš 1984. gada. Interesanti, ka tas sakrīt ar gadu, kad pasaulē nāca viņa jaunākais dēls princis Harijs.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Dorija Reglenda, karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla prinča Harija un Meganas Mārklas kāzās 2018. gadā.

Slavenību žurnāls “People” raksta, ka britu “Vogue” redaktors Edvards Eninfuls savulaik karalim (tolaik Velsas princim) jautājis, vai viņš nav domājis uz karaliskajās kāzām uzvilkt kaut ko jaunu. Monarhs bija atbildējis, ka viņš to ir apsvēris, bet tomēr vēlas šo uzvalku.

Čārlzs savu vēlmi pamatojis ar to, ka šo uzvalku var uzvilkt tikai pāris reizes gadā, tikai vasarās, tāpēc vēlētos tajā tērpties arī uz jaunākā dēla kāzām. Karalis piebildis – ja viņam tas vairs nederēšot, tad gan nāksies šūt kaut ko jaunu. Taču viņš neuzskatīja, ka tam būtu liela nozīme, ja uzvalks būtu pavisam jauns: “Neesmu drošs, cik gan tas varētu būt atšķirīgs manā vecumā,” komentējis karalis.

Karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā notiek piecas dienas. Pirmajā dienā karaliene Kamilla ieradās pēc pasūtījuma darinātā modes nama “Dior” kostīmā, ko papildināja ar krēmkrāsas cepuri un pērļu auskariem. Interesanti, ka izvēle uzvilkt kaut ko no prestižā franču modes nama sekojusi dienu pēc tam, kad “Dior” noliedza izskanējušos apgalvojumus par savu sadarbību ar Meganu Mārklu un princi Hariju.

foto: CAMERA PRESS/David Dyson / Vida Press
Lielbritānijas karalis un karaliene Askotas zirgu skriešanās sacīkšu pirmajā dienā.

Atgādināsim, ka vienu tērpu atkārtoti vilkt iecienījusi Velsas princese Ketrīna, par ko tauta viņu īpaši slavē. To, ka maigi rozā tērps Kamillai reiz jau bijis mugurā, karaliene paslavēta arī Velsas prinča un princeses oficiālajā “Twitter” kontā.

Hercogienei Ketrīnai 10 gadus viens mētelītis

gallery icon

Vai hercogienei Ketrīnai ir tikai viens kurpju pāris?

gallery icon