Ir noteikti jauno mūziķu konkursa “Ondo.lv Zvaigzne” uzvarētāji
Mūzika
2023. gada 22. jūnijs, 11:15

Ir noteikti jauno mūziķu konkursa “Ondo.lv Zvaigzne” uzvarētāji

Reklāmas projekts

Jauno talantu konkurss “Ondo.lv Zvaigzne” ir veiksmīgi noslēdzies. Žūrijas locekļi ar dziedātāju Agnesi Rakovsku un mūzikas producentu Kristapu Ērgli priekšgalā ir noteikuši trīs konkursa uzvarētājus, par kuriem kļuva Paula Dundere, Sabīne Mustermane un Mārtiņš Starostnieks. Katrs no uzvarētājiem balvā saņēmis finansējumu 1500 eiro apmērā dziesmas ierakstīšanai vai video klipa radīšanai sadarbībā ar profesionālo radošo komandu “Zvaigznājs”, lai veiktu izrāvienu savā muzikālajā karjerā. Tautas balsojumā ar 5015 balsīm uzvarējis Jānis Burmeisters, kurš papildus “Tautas simpātijas” titulam ieguvis dāvanu karti uz “Zvaigznāja” komandas profesionālo konsultāciju par dziesmu ierakstīšanas, producēšanas pamatprincipiem un radošām idejām sevis pozicionēšanai un virzīšanai mūzikas industrijā.

Konkursa “Ondo.lv Zvaigzne” mērķis ir atbalstīt jaunos mūzikas talantus un dziedātājus, kā arī sniegt ieguldījumu Latvijas mūzikas tirgus attīstībā, veicinot jaunu, kvalitatīvu un modernu skaņdarbu radīšanu. Tas ir unikālā iespēja visiem, kuri vēlas realizēt sevi mūzikā un saistīt savu nākotnes karjeru tieši ar šo radošo industriju, izdarīt pirmo drosmīgu soli pretī savam sapnim. Konkursa gaitā žūrija vērtēja ne tikai dalībnieku pieteiktos skaņdarbu video ierakstus, bet arī  iknedēļas uzdevumu izpildes kvalitāti. 15. jūnijā  norisinājās konkursa noslēguma pasākums, kura laikā bija izvēlēti un paziņoti trīs uzvarētāji. Pasākumā tika organizēta arī Agneses Rakovskas meistarklase – dziesmu radīšanas sesija –, kas ļāva dalībniekiem, darbojoties komandās, sacerēt un ieskaņot dziesmas. Sesijas laikā bija radītas četras jaunas dziesmas, kuras mākslinieki demonstrēja kopīgā koncertā. Konkursa organizatori un žūrijas locekļi uzsver, ka uzvarētāju noteikšana bija sarežģīts process, jo visi dalībnieki ir pārsteidzoši spēcīgi un radoši mūziķi.

“Konkursantu vērtējumā noteicošais bija viņu vokālās prasmes, skaņdarba un to izpildes oriģinalitāte, kā arī žūrijas doto uzdevumu izpildes kvalitāte. Mēs bijām pārsteigti cik cītīgi un radoši dalībnieki piegāja uzdevumu izpildei. Jaunieši bija ļoti atvērti, brīvi, brīžiem pat bezbailīgi savā radošajā izpausmē. Ondo.lv iestājas par jaunajiem talantiem, to atrašanu un iedrošināšanu. Vēlamies pateikt paldies visiem konkursa dalībniekiem, kā arī turam īkšķus par uzvarētājiem un viņu sekmīgu startu izaicinošajā mūzikas biznesā,” stāsta 4finance reģionālais mārketinga direktors Harijs Poikāns.

“Man šis konkurss lielā mērā bija nostaļģija par laikiem, kad es pati spēru pirmos soļus savā muzikālajā karjerā. Jāatzīst, ka toreiz vēl nebija tik ļoti attīstīti sociālie mediji un arī nebija daudz iespēju saņemt tāda veida finansiālu atbalstu no uzņēmumiem un atpazīstamiem zīmoliem. Tāpēc es īpaši novērtēju, ka mūsdienās sociālo tīklu kultūra ir attīstījusies tiktāl, ka sniedz plašas iespējas jauniem talantiem izrādīt sevi un daudz jaudīgāk veicināt savas radošas karjeras attīstību. Man ir liels prieks, ka Ondo.lv uzņēmās atbalstītāja lomu un piedāvājis mūziķiem tādu unikālu iespēju un platformu, kur publiski parādīt savus skaņdarbus plašai auditorijai. Jāsaka, ka tautas balsotāji bija ļoti atsaucīgi un aktīvi piedalījās mūziķu novērtēšanā, varēja just, ka viņu darbi atbalsojās klausītāju sirdīs. Es ar nepacietību gaidu uzvarētāju un citu konkursa dalībnieku jaunas muzikālās relīzes, novēlu viņiem veiksmi un esmu pārliecināta, ka katrs mūziķis atradīs savu auditoriju,” saka dziedātāja Agnese Rakovska.

Jāņu nedēļā klajā nācis “Ondo.lv Zvaigzne” konkursa uzvarētājas Paulas Dunderes pirmais singls  “Ķīmiskā atkarība” no šoruden gaidāmā albuma. Kā uzsver dziedātāja, šī dziesma ir ļoti īpaša, jo tā tapusi kopā ar Zeļģi – jauno hiphopa mākslinieku, kurš šogad sevi ļoti spilgti pieteicis Latvijas mūzikas gaiteņos.

Konkursa iniciators ir Ondo.lv sadarbībā ar “Zvaigznāja komandu”. Tā mērķis ir veicināt jauno mūziķu atbalstu, jaunradi  un kvalitatīvu, profesionālu mūzikas ierakstu veidošanu sadarbībā ar pieredzējušiem mūzikas nozares pārstāvjiem.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Ondo.