foto: Mike Forster/Daily Mail/Shutterstock/ Vida Press
Kāpēc princese Ketrīna kronēšanas dienā nēsāja princeses Diānas auskarus, ieliktus otrādi?
Princesei Diānai reiz dāvinātos auskarus pēc kāzām mantoja prinča Viljama sieva princese Ketrīna.
Slavenības
2023. gada 15. maijs, 06:01

Kāpēc princese Ketrīna kronēšanas dienā nēsāja princeses Diānas auskarus, ieliktus otrādi?

Jauns.lv

Keita Midltone izrādīja cieņu savai nelaiķei vīramātei princesei Diānai, kad viņa uz karaļa Čārlza III kronēšanas ceremoniju bija izvēlējusies rotāties ar pērļu un briljantu auskariem, kas savulaik piederējuši prinča Viljama mātei.

Karaļa Čārlza III kronēšanas dienā uzmanība bija pievērsta arī allaž elegantajai Velsas princesei Ketrīnai, kuras stilu un izcilo gaumi tauta apbrīno jau vairāk nekā desmit gadus. Vērīgākie fani uzreiz ievēroja, ka šajā nozīmīgajā reizē Ketrīna ir rotājusies ar auskaru pāri, kas savulaik piederēja viņas vīra prinča Viljama mātei princesei Diānai.

Princese Diāna un viņas iemīļotais pērļu un briljantu auskaru pāris

gallery icon

Zinot, kā šie pērļu un briljantu auskari izskatījās princesei Diānai, daudzi nevilcinājās ar norādēm, ka Ketrīna ir kļūdījusies un ielikusi tos otrādi. Savukārt kāds no karaļnama ekspertiem norādījis: tas, ko daudzi uztvēruši kā “kļūdu”, patiesībā bija Ketrīnas apzināta rīcība. Eksperts uzskata, ka ar šo žestu jaunā Velsas princese Ketrīna vēlējusies parādīt, ka “izvēlas jaunu virzienu”, tajā pašā laikā godinot Viljama māti.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Koptēlu Ketrīna papildinājusi ar “Jess Collett x Alexander McQueen” krāšņu galvasrotu.

Princese bija rotājusies ar krāšņajiem pērļu un briljantu auskariem, un daudzi interneta lietotāji bija pārliecināti, ka tie kļūdaini ielikti ausīs otrādi.

Zīmola “Collingwood” juvelierizstrādājumus lēdijai Diānai Spenserei uzdāvināja pirms viņas kāzām ar princi Čārlzu.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Apmeklējot Amerikas Sarkanā Krusta rīkotās Gala vakariņas 1997. gada jūnijā.

Pēc laulībām ar princi Viljamu šo grezno auskaru pāri atdāvināja Keitai Midltonei.

Sāka virmot spekulācijas, ka auskari ir tie paši, ko Diāna nēsāja, kad bija uzvilkusi slaveno “atriebības kleitu”.

foto: Nils Jorgensen/Shutterstock/ Vida Press
Šo seksapīlo kleitu, ko princese Diāna izvēlējās pasākumam 1994. gadā, tautā nodēvēja par “atriebības kleitu”. Baumas, ka iepriekš minētie pērļu un briljantu auskari princeses ausis rotājuši arī šajā reizē, noliegtas. Šis auskaru pāris ir līdzīgs, taču dizains augšdaļā atšķiras.

Baumas, ka viņa ar šiem auskariem bija rotājusies 1994. gadā Serpentīna galerijā, vēlāk tika atspēkotas kā kļūdainas. Taču dzīves laikā Diānai šis auskaru pāris bija ļoti mīļš un viņa tos redzēta nēsājam vairakkārt.

Diāna ar tiem bija rotājusies 1996. gadā, kad Sidnejā apmeklēja labdarības vakariņas. Viņa tos izvēlējās pieskaņot tērpam arī, kad ieradās uz Amerikas Sarkanā Krusta rīkotām Gala vakariņām 1997. gadā un Dienvidkorejas vizītes laikā 1992. gadā.

Fani bija pārliecināti, ka princese Ketrīna aizvadītajā nedēļā pieļāvusi retu garderobes kļūdu, kad uz kronēšanas ceremoniju asimetriskos auskaru bija ielikusi otrādi.

Taču izdevums “Daily Mail” raksta, ka princese to izdarījusi apzināti, jo vēlējusies piešķirt savu interpretāciju, un tā nav bijusi kļūme, kā daudzi uzskata.

Karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla no Bakingemas pils balkona sveic tūkstošus cilvēku

Karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla sestdien no Bakingemas pils balkona sveica sanākušos cilvēkus, noslēdzot kronēšanas dienas publiskos pasākumus.

gallery icon

Jau pašā sākumā kāda no pilij pietuvinātām  personām izteicās, ka Viņas Karaliskā Augstība “novērtē lomas vēsturi”, bet ir vēlējusies “radīt pati savu ceļu”.

Eksperts arī kategoriski izslēdzis klīstošās baumas, ka princeses Ketrīnas izvēle kronēšanas dienā rotāties ar Diānai piederējušajiem auskariem bijis dzēlīgs žests karalienei Kamillai par to, kurai patiesībā šajā dienā vajadzējis kļūt par karalieni.

Ketrīnas tērps kronēšanas dienā sastāvēja no formāla apmetņa un modes nama “Alexander McQueen” ziloņkaula krāsas zīda krepa kleitas, kas sudraba diegā izšūta ar rožu, dadžu, narcišu un āboliņa motīviem, kas simbolizē Apvienotās Karalistes nacionālos augus.

foto: ddp/Unknown / Avalon / Vida Press
Kronēšanas dienā princese Ketrīna bija tērpusies formālā apmetnī un modes nama “Alexander McQueen” darinātā zīda krepa kleitā. Arī meita princese Šarlote bija ģērbta “Alexander McQueen” tērpā.

Koptēlu viņa bija papildinājusi ar “Jess Collett x Alexander McQueen” krāšņu galvasrotu, kas darināta no sudraba un kristāliem, ar sudraba pavedienā izstrādātām trīsdimensionāliem lapu izšuvumiem.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Velsas princis un princese uz Bakingemas pils balkona.

Ketrīnas galvasrota bija saskaņota ar meitai princesei Šarlotei izvēlēto, kas bija mazāka, taču veidota tādā pašā stilā. Arī Šarlotei šajā dienā bija modes nama “Alexander McQueen” darināts tērps.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Ketrīnas galvasrota bija saskaņota ar meitai princesei Šarlotei izvēlēto, kas bija mazāka, taču veidota tādā pašā stilā. Arī Šarlotei šajā dienā bija modes nama “Alexander McQueen” darināts tērps.