Raimonds Pauls fotoizstādes "Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966–2010)" atklāšanā

Komponists Raimonds Pauls fotoizstādes "Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966–2010)" atklāšanā kultūrtelpā "Ola" 2023. gada aprīlī.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. aprīlis, 06:19

Raimonds Pauls pārvietojas ar spieķi, bet joprojām žirgts un humora pilns

Žurnāls "Kas Jauns"

Jau pirms gada Raimonds Pauls atzina, ka “pats knapi kustas”, un tagad viņš pārvietojas ar eleganta spieķa palīdzību.

Maestro, kuram 12. janvārī apritēja 87 gadi, marta beigās kultūrtelpā "Ola" apmeklēja fotoizstādes "Brīvam būt. Uldis Briedis. Portreti (1966–2010)" atklāšanu. Viņš ieradās, kad pasākums jau gāja pilnā sparā, un izcilā komponista klātbūtne bija liels notikums klātesošajiem. Vai ikviens gribēja pārmīt kādu vārdu ar Paulu, kopā nofotografēties, bet pats Maestro, kā vienmēr, bija humora pilns un, uzrunājot sanākušos izcilā fotogrāfa darbu izstādes atklāšanā, neiztika bez saviem ierastajiem jociņiem.

Ķīpsalā atklāta pazīstamā fotogrāfa Ulda Brieža portretu izstāde

29.martā kultūrtelpā "Ola Foundation", kas atrodas Ķīpsalā, Ogļu ielā 12a, atklāta pazīstamā fotogrāfa Ulda Brieža fotogrāfiju izstāde "Brīvam būt. Uldis ...

gallery icon

Raimonds Pauls tovakar bija žirgts un dzīvespriecīgs, lai gan pārvietojās ar spieķa palīdzību. Viņam gan līdzi nebija uzticamās dzīvesbiedres Lanas Paulas, kura atlabst no veselības problēmām, kas viņu piemeklēja pirms gada. "Kas Jauns" jau rakstīja, ka Lanai tika veikta kājas operācija, viņa ilgstoši nevarēja normāli pastaigāt un cieta arī no sāpēm, tāpēc beidzamā gada laikā nebija izgājusi sabiedrībā, līdz februārī tomēr tika manīta beidzot izejam galvaspilsētas ielās.

Raimonds Pauls, kā ierasts, cenšas būt aktīvs, uzstājas koncertos, ierakstu studijā darbojas visdažādākos projektos – cik nu spēks atļauj! Aizvadītās vasaras nogalē maestro tomēr nepiedalījās dažos iepriekš izsludinātajos koncertos, jo tad bijis apslimis, un, kā pats atzina, gadi tomēr liekot sevi manīt un vecums spiežot pie grīdas. Taču marta beigās, piemēram, ar Paula gādību Latvijas Radio 1. studijā notika koncertuzvedums "Sveiks, Marģeri!". Tas bija Raimonda Paula veltījums komponistam, kultūras darbiniekam un vienai no 20. gadsimta spilgtākajām Latvijas kultūras personībām – Marģerim Zariņam. 

81 spilgts mirklis Maestro Raimonda Paula dzīvē

gallery icon

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!