foto: Aculiecinieka
Raimonda Paula sieva gadu pēc operācijas pārvietojas aizvien uzmanīgi, taču pati gādā iepirkumus
Paula kundze dārzeņu stendā viņa nolūkoja kārbu mazo, dzelteno plūmju tomātiņu.
Slavenības
2023. gada 21. februāris, 07:10

Raimonda Paula sieva gadu pēc operācijas pārvietojas aizvien uzmanīgi, taču pati gādā iepirkumus

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Komponista Raimonda Paula (87) laulātā draudzene Lana Paula, par kuras veselību un pašsajūtu dikti bija satraucies maestro, beidzot redzēta izejam galvaspilsētas ielās, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

"Kas Jauns" rīcībā nonākušajās aculiecinieka fotogrāfijās, uzņemtās šā gada februāra sākumā, Lana Paula redzama, iepērkoties pārtikas veikalā Vecrīgā.

Kā ievērojis aculiecinieks, Paula kundzes gaita viennozīmīgi liecinot par grūtībām pārvietoties, taču viņa lēnā, uzmanīgā solī gan uz veikalu Vaļņu ielā, gan no tā atpakaļ uz nepilna kilometra attālumā esošo mājokli apņēmīgi gājusi kājām. Turklāt mājupceļā viņa vēl pleca somā nesusi iepirkumus. Ērtākam un drošākam ceļam sieviete kājās bija āvusi sportiskus apavus ar neslīdošu zoli.

foto: Aculiecinieka
Prieks redzēt, ka komponista Raimonda Paula dzīvesbiedre ir atguvusi veselību un spēj iziet garākā pastaigā pa Vecrīgu.

Lai gan Lana Paula uz veikalu acīmredzami nav devusies gluži ar mērķi piekraut ledusskapi līdz malām, tirdzniecības vietā viņa uzkavējusies aptuveni pusstundu. Pēc aculiecinieka ievērotā, komponista kundze iepirkumu grozā ar ratiņiem un rokturi vispirms izvēlējusies dažus produktus no dārzeņu un augļu stenda, iesvērusi maisiņā nedaudz zemesriekstu, tad apbraukusi līkumu gar plauktiem un piestājusi pie gaļas un piena produktu vitrīnām. Paula arī iegādājusies trauciņu deserta, dažādu veidu sveramos salātus un pie pašapkalpošanās silto ēdienu letes salikusi kārbā sveramu siltu vistas gaļas šašliku.

Maestro gauži pārdzīvoja par Lanas sāpēm

Pērn Raimonds Pauls pat intervijās medijiem atzina, ka ļoti sakreņķējies par sava tuvākā cilvēka – sievas Lanas – veselības stāvokli. Kundze bija nokļuvusi slimnīcā, kur tika veikta kājas operācija, un aizvadītajā gadā neparādījās it nevienā publiskā pasākumā. Arī Raimonds Pauls pēc ikvienas koncertēšanas vai piedalīšanās kādā nozīmīgā notikumā uzreiz steidza prom, teikdams, ka jābrauc mājās pie sievas. Vēl vasaras vidū, kad bija aizritējuši jau vairāki mēneši pēc Lanas pārciestās operācijas, Paula kungs jūtami nomāktā balsī kolēģiem neslēpa, ka atlabšana ritot lēni, sieva ciešot no sāpēm un nevarot normāli pastaigāt.

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.

gallery icon

31. augustā Raimonds un Lana Pauli ar simboliskām ģimenes pusdienām un vēlāk arī vakariņām dažu tuvāko draugu lokā atzīmēja savas Dimanta kāzas. Pusgadu pēc operācijas Lana beidzot jutās vismaz tik izturami, ka piekrita mājās uzņemt ciemiņus, kas abus ar maestro vēlējās klusi un sirsnīgi apsveikt 60. kāzu gadadienā.

Lana komponistam ir otrā sieva. Pirms padsmit gadiem kāds paziņa komponistu informējis par pirmās sievas došanos mūžībā. Bet Ukrainas kūrortpilsētā Odesā dzimušo Svetlanu jaunais un talantīgais latviešu pianists un komponists Raimonds Pauls apprecēja 26 gadu vecumā. Paulu laulībā dzimusi meita Anete, kura vecākiem dāvājusi viņu lielāko prieku un acuraugu – mazmeitas Annemariju un Moniku.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Raimonds Pauls ar sievu Lanu un mazmeitu Moniku.

 

Maestro Raimonda Paula 86. jubilejas koncerts

Dzintaru koncertzālē 12. janvārī ar koncertu tika atzīmēta maestro Raimonda Paula 86. jubileja. Koncertā uz skatuves kāpa mūziķi, ar kuriem ...

gallery icon