Te nu bija! 92 gadus vecais mediju magnāts Mērdoks atcēlis savas piektās kāzas
Mērdoks un Smita vēl laimīgajos brīžos (ekrānuzņēmums)
Slavenības
2023. gada 5. aprīlis, 15:41

Te nu bija! 92 gadus vecais mediju magnāts Mērdoks atcēlis savas piektās kāzas

Jauns.lv

Pirms nieka divām nedēļām 92 gadus vecais mediju magnāts Ruperts Mērdoks pārsteidza pasauli ar apņemšanos piekto reizi doties pie altāra, bet nu rožainie sapņi ir izčākstējuši. Mērdoks ir atcēlis plānotās kāzas ar 66 gadus veco bijušo policijas kapelāni Annu Lesliju Smitu, vēsta "Vanity Fair".

Mērdoks nekomentēja kāzu atcelšanas iemeslus. Informētas personas apgalvo, ka klupšanas akmens bija līgavas reliģiskie uzskati — viņa esot kategoriska evaņģēliste.

Pāra šķiršanās ir straujš pavērsiens romānā, kas izpelnījās mediju uzmanību visā pasaulē. Janvārī viņus pirmo reizi nofotografēja kopā Barbadosā, februārī Mērdokam piederošais "Wall Street Journal" ziņoja, ka viņš plāno par 30 miljoniem dolāru iegādāties lepnu mitekli Manhetenā pie Centrālparka, bet martā citā savā izdevumā "New York Post" viņš paziņoja par saderināšanos. Vēl tikai pagājušajā nedēļā "Daily Mail" vēstīja, ka Mērdoks uzdāvinājis Smitai 11 karātu dimanta saderināšanas gredzenu, kura vērtība sasniedz 2,5 miljonus dolāru.

Mediju magnāts Ruperts Mērdoks un modele Džerija Hola

gallery icon

Tiesa, vēlāk presē parādījās ne tik glaimojošas ziņas par Mērdoka izredzēto. Jaunībā viņa apprecēja bagātas Kalifornijas dzimtas pārstāvi Džonu Hantingtonu un vēlāk atzinās izšķērdīgā dzīvesveidā. "Es mēnesī itin viegli tērēju apģērbam 65 tūkstošus dolāru. Nauda nebija objekts. Man bija viss šajā pasaulē," viņa sacīja "Christian Broadcasting Network". Pāris šķīrās, kad Hantingtons kļuva par agresīvu alkoholiķi, un Annu pārņēma pašnāvnieciskas domas, kas viņu noveda pie reliģijas, kļūstot par ielu sprediķotāju. Pēc tam viņa apprecēja kantri dziedātāju un uzņēmēju Česteru Smitu, pēc kura nāves 2008. gadā iesaistījās asā tiesu cīņā ar savām audžumeitām par viņa daudzu miljonu dolāru mantojumu.

Tika ziņots, ka paša Mērdoka trīs pieaugušie bērni no otrās laulības bija atviegloti, ka Annai nav savu bērnu, kas varētu vēl vairāk saasināt jau tā sarežģīto mantošanas konfliktu par Mērdoka impērijas nākotni, kas izcēlās pēc Mērdoka trešās laulības, kurā piedzima divas meitas.

Miljardieris Ruperts Mērdoks un viņa bijusī sieva Vendija Denga

gallery icon

Mērdoka pirmā sieva bija austrāliešu stjuarte Patrisija Bukere. Viņi apprecējās 1956.gadā, bet šķīrās 1967.gadā, pārim bija viena meita. Mērdoka un viņa otrās sievas - žurnālistes Annas Torvas - laulība ilga no 1967. līdz 1999.gadam, tajā piedzima divi dēli un meita. 17 dienas pēc otrās laulības šķiršanas Mērdoks apprecējās ar uzņēmēju Vendiju Dengu, pārim piedzima divas meitas, bet šī laulība tika šķirta 2013.gadā. Pēc trim gadiem Mērdoks apprecēja leģendārās rokgrupas "The Rolling Stones" solista Mika Džegera bijušo sievu Džeriju Holu, taču pērn izira arī šī laulība