foto: AP Photo/Rick Bowmer, Pool / BACKGRID/ Vida Press
Ko Gvineta Paltrova pateica apsūdzības cēlājam pēc tam, kad tiesa paziņoja spriedumu?
Ko Gvineta Paltrova pateica Terijam Sandersonam?
Slavenības
2023. gada 31. marts, 18:40

Ko Gvineta Paltrova pateica apsūdzības cēlājam pēc tam, kad tiesa paziņoja spriedumu?

Jauns.lv

Ko Gvineta Paltrova pateica Terijam Sandersonam, pametot tiesas zāli pēc tam, kad zvērinātie konstatēja, ka viņa nav vainīga 2016. gadā notikušajā slēpošanas negadījumā?

Aizvadītajās dienās daudz uzmanības pievērsts tiesas prāvai, kurā kāds pensionēts optometrists apsūdzēja Holivudas aktrisi negadījuma izraisīšanā slēpošanas trasē.

30. martā Parksitijā, Jūtas štatā, tiesa atzina Teriju Sandersonu par “100 procentiem” vainīgu 2016. gadā notikušajā slēpošanas negadījumā, kurā bija iesaistīts viņš pats un Holivudas aktrise Gvineta Paltrova.

Pēc tam, kad Paltrovai – kura noliedza Sandersona apgalvojumu, ka viņa trasē būtu uztriekusies senioram virsū, – tika paziņots, ka pēc sprieduma pasludināšanas viņa drīkst atstāt tiesas zāli, 50 gadus vecā aktrise piecēlās no savas vietas un, ejot garām pensionētajam optometristam, pieliecās, lai iečukstētu vīrietim kaut ko ausī.

Gvineta Paltrova uzvar tiesā pret vīrieti, kurš apgalvoja, ka viņa izraisījusi slēpošanas negadījumu

gallery icon

Gvinetas nelielais žests ātri izpelnījās plašu uzmanību sociālajos tīklos. Nekavējoties sāka izplatīties dažnedažādas memes par to, ko aktrise varētu būt pateikusi viņu apmelojušajam kungam.

Ko Paltrova pateica Sandersonam? Kāds informācijas avots, kurš bijis klātesošs notikušajā, “E! News” atklājis, ka aktrise vīrietim pateikusi: “Lai jums labi klājas!”

Īsi pēc tiesas prāvas beigām Gvineta sniegusi paziņojumu “E! News”, kurā dalījusies pārdomās par savu juridisko uzvaru. “Es jutu, ka samierināšanās ar viltus prasību apdraud manu godīgumu,” viņa sacīja. “Esmu gandarīta par iznākumu un novērtēju tiesneša Holmberga un žūrijas smago darbu, kā arī pateicos viņiem par pārdomātību šīs lietas izskatīšanā.”

Aktrises advokāts Stīvs Ouvenss atsevišķā paziņojumā piebildis: “Mēs esam gandarīti par šādu vienprātīgu iznākumu un novērtējam tiesneša un zvērināto pārdomāto lietas izskatīšanu. Gvineta ir zināma, kā cilvēks, kas iestājas par to, kam viņa tic, – šī situācija neatšķīrās un viņa turpinās iestāties par to, kas ir pareizi.”

Aktrises Gvinetas Paltrovas dzīve "Instagram" kadros, ikdienā un uz sarkanā paklāja

gallery icon

Papildus tam, ka zvērinātie atzina, ka Paltrova nav vainīga slēpošanas negadījumā, tiesa “Oskara” balvas laureātei piešķīra viena ASV dolāra lielu zaudējumu atlīdzību, kas ir simboliska summa, kādu aktrise pati pieprasīja, izvirzot pretprasību pret 76 gadus veco prasības aizsācēju.

Sandersons pirmo reizi iesūdzēja Paltrovu tiesā 2019. gadā, apgalvojot, ka Holivudas zvaigzne iesācēju trasē Jūtas štata slēpošanas kūrortā uztriekusies viņam virsū. Savā prasībā vīrietis apgalvoja, ka sadursmes rezultātā viņš guvis smadzeņu satricinājumu, četras lauztas ribas un citas traumas, kā arī “smagas psiholoģiskas problēmas, tostarp bailes, trauksmi un depresiju”.

Paltrova iesniedza tiesā pretprasību, apgalvojot, ka Sandersons ir tas, kurš “ieskrējis viņai mugurā”, bet “vainojis tajā viņu, cenšoties izmantot viņas slavu un bagātību”.

Astoņas dienas ilgajā tiesas prāvā savas liecības sniedza abu pušu pārstāvji, to skaitā slēpošanas instruktors, kurš slēpoja kopā ar aktrises ģimeni negadījuma notikšanas brīdī.
Lai gan sākotnēji bija plānots, ka liecības klātienē sniegs arī Gvinetas bērni Epla (18) un Mozuss (16), šīs liecības tika nolasītas, jo nav bijis iespējams saskaņot laikus, lai viņi varētu ierasties tiesā.

Epla savā liecībā norādīja, ka nekad iepriekš nebija redzējusi savu mammu tik satrauktu. “Es jautāju, kas noticis, un viņa sacīja ‘Tas paka*a uzskrēja man virsū. Viņš ietriecās tieši man mugurā.’”

Epla paskaidroja, ka mamma piedzīvojusi šoku un slēpošanas trasē turpmākajā dienas daļā vairs nav atgriezusies, kā parasti nekad nedara.