foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Kamēr vien varēšu, tikmēr darīšu!" - Antra Stafecka atklāj, kā jūtas trešā bērna gaidību laikā
Jau šajā vasarā Antra Stafecka laidīs pasaulē trešo mazuli.
Slavenības
2023. gada 18. marts, 06:25

"Kamēr vien varēšu, tikmēr darīšu!" - Antra Stafecka atklāj, kā jūtas trešā bērna gaidību laikā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja un Latvijas Radio 2 ētera personība Antra Stafecka pēc deviņu gadu pārtraukuma atkal ir atvases gaidībās - viņai būs jau trešais bērns! Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", Antra ir spēka un enerģijas pilna, turklāt jau gatavojas pavasara koncertturnejai "Dieva dēli. Saules meitas".

Jau šajā vasarā Antra Stafecka laidīs pasaulē trešo mazuli. Viņa sevi jau pierādījusi kā lielisku un gādīgu divu dēlu – Roberta (12 gadi) un Augusta (9 gadi) – mammu. Sarunā ar "Kas Jauns" dziedātāja apstiprina, ka bērna ienākšana ģimenē ir neaprakstāma bagātība. “Būt mammai... un būt ģimenei, tas ir vissvarīgākais,” saka viņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jau šajā vasarā Antra Stafecka laidīs pasaulē trešo mazuli.

Laime mīl klusumu

Vaicāta, kādas ir sajūtas, gaidot trešo bērnu, Antra atbild: “Kā kuru dienu. Manuprāt, vēl esmu diezgan labā vecumā, kad bērniņu ir vieglāk iznēsāt. Protams, salīdzināt šo grūtniecību ar iepriekšējām ir ļoti grūti. Es gaidīju, ka man būs tāpat kā abās iepriekšējās reizēs, bet viss ir pilnīgi citādi – sajūtas, hormonu vētras. Taču es nevaru sūdzēties, jo šo procesu, tāpat kā pirmo un otro reizi, es cenšos izbaudīt. Paldies Dievam, ka tā. Kā ar visu tieku galā, jo man ir darbs radio, jādzied un jākoncertē, un bērni? Iepriekš mana panākumu atslēga un atbalsta komanda ir bijusi mana ģimene. Un šobrīd atbalsta komanda ir palielinājusies, jo klāt nākuši mani dēli, kas ir brīnišķīgi un nu izauguši lieli. Es varu lepoties ar to, ka viņi ir ļoti saprotoši un patstāvīgi. Protams, kā jau puiši ar saviem untumiem – vienam ir pubertāte, otram ir 9 gadi un savas kaprīzes –, bet patstāvība un palīdzība, ko viņi man sniedz, ir augstu vērtējama. Tāpēc es nevarētu iedomāties šajā brīdī labāku atbalsta komandu.”

Tāpat arī Stafeckai vienmēr atbalsta plecs ir viņas mamma Ilze Mūrniece, kā arī omīte, kurai šajā februārī tika nosvinēta 90. dzimšanas diena. “Lai Dievs dod, ka omīte sagaidīs arī savu trešo mazmazbērniņu,” piebilst Antra.

Dziedātājai ir arī dzīvesbiedrs un gaidāmā mazuļa tētis, kas sniedz palīdzīgu roku un atbalstu, taču, vadoties pēc iepriekšējās pieredzes, kad viņas attiecības tika publiski aprakstītas, Antra teic, ka šobrīd vēlas savu laimi paturēt ģimenes lokā. Žurnāls "Kas Jauns" pērn rudenī vēstīja, ka dziedātāja ļāvusies jaunām attiecībām un viņas draugs ir Lauris Niedra, taču jau toreiz dziedātāja atturējās no sīkākiem komentāriem. “No savas un citu pieredzes vadoties, esmu sapratusi, ka laime un mīlestība mīl klusumu. Jau vairāk nekā gadu es sekoju šim teicienam. Godīgi no sirds saku, ka šīs lietas lai paliek mūsu mājās mierā un mīlestībā. Novēlu to pašu arī citiem – būt laimīgiem un domāt par savu mīlestību, laimi, ģimeni un tuvajiem cilvēkiem. Es tā arī daru un esmu ļoti laimīga! Redziet, tas tiešām strādā! Es jau tāpat gana daudz stāstu publiski par savu ģimeni un mūsu vērtībām gan medijos, gan arī sociālajos tīklos,” viņa dalās pieredzē.

Bez kustības nevar

Kamēr vien varēs apvienot darba lietas ar bērna gaidībām, tikmēr Antra neplāno atteikties no saviem pienākumiem. “Atceros iepriekšējo grūtniecību, kad Augustiņš man bija puncī. Es braucu un koncertēju, un darīju visas pārējās nepieciešamās sadzīves lietas. Kamēr vien varēšu, tikmēr darīšu! Es jau vispār esmu aktīvs cilvēks.

Protams, patīk arī reizēm paslinkot, bet es nevarētu iedomāties sevi sēžam mājās un gaidām to mirkli, kad bērns nāks pasaulē.

Var jau būt, ka reizēm vajadzētu par sevi vairāk padomāt, parūpēties un mierīgi pagulēt. Šobrīd, ņemot vērā manu ikdienas slodzi, cenšos tā arī darīt. Nepaliek jau vieglāk, jo tas, ka bērni aug, nenozīmē, ka pazūd pienākumi un atbildība, to kļūst arvien vairāk, arī darba kļūst vairāk. Taču mūsu ģimenē ir pieņemts, ka ir jāstrādā un jādara, un māja nedrīkst būt nekārtīga,” saka viņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jau šajā vasarā Antra Stafecka laidīs pasaulē trešo mazuli.

“Es vienmēr esmu zinājusi, ka nebūšu mājas mamma, kas sēdēs ar bērniem. Ļoti augstu vērtēju tās mammas, kas to dara, bet, kā jau teicu, es neesmu mājas cilvēks, bet gan kustīgs gariņš, kam visur vajag doties, piedalīties un redzēt. Un vienmēr ņemu līdzi bērnus. Līdz ar to arī viņi ir šajā kustībā un piedzīvo šos procesus. Mēs kopā dodamies uz koncertiem un izbraukumos, kopīgi kārtojam māju un slinkojam. Es domāju, ka arī bērni ir priecīgi, ka viņiem ir aktīva mamma un mēs vienmēr esam interesanti nodarbināti. Cenšamies savu laiku produktīvi piepildīt. Es ceru, ka mūsu mazākais bumbulītis, kas jau drīz mums pievienosies, arī šajā visā procesā iesaistīsies,” stāsta dziedātāja.

Sākotnēji Antra bija satraukusies, domājot, kā abi brāļi pieņems to, ka ģimenē būs vēl viens mazulis: “Taču abi dēli ir priecīgi. Ja redz, ka mammai ir grūtāk, tad palīdz mājas darbos un nesūkstās. Viņi man ļoti cenšas. Gaida kopā ar mani un sargā mani. Tāpēc es ne par ko nevaru sūdzēties, vienkārši baudu šo procesu.”

Šobrīd Antra Stafecka ir Latvijas Radio 2 ētera personība. Viņas balss radio viļņos dzirdama otrdienu un ceturtdienu rītos, dažreiz trešdienās, savukārt sestdienās viņa vada apsveikumu raidījumu "Lielā vēstuļu balle". Tūlīt arī kopā ar "Producentu grupas 7" veidoto tautasdziesmu programmu "Dieva dēli. Saules meitas" Antra Stafecka ar skatuves kolēģiem – Kristīni Kārkli-Kalniņu, Andri Ērgli, Anmary, Daini Skuteli un Martu Kristianu Kalniņu – dosies koncertturnejā pa Latvijas pilsētām. Pavisam ieplānoti desmit koncerti. Pirmais koncertuzvedums 24. martā būs Krustpils kultūras centrā, bet 4. aprīlī koncerts skatāms un klausāms arī Rīgā, VEF Kultūras pilī. “Cik nu spēšu, tik muzicēšu, kas ir mana sirdslieta,” piebilst dziedātāja.

Tautasdziesmu programmas "Dieva dēli. Saules meitas" dalībnieku fotosesija

Tautasdziesmu programmas "Dieva dēli. Saules meitas" dalībnieku fotosesija.

gallery icon

Uz jautājumu, kā ar koncerta tērpiem, kas tagad jāpielāgo jaunajam statusam, Antra pastāsta, ka tiek meklēti un gādāti jauni skatuves tērpi. “Grūtniecība ir augošs process, bet nav tik traki, visam var atrast risinājumu!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jau šajā vasarā Antra Stafecka laidīs pasaulē trešo mazuli.