Pasaulē lielākā suņu izstāde “Crufts 2023”

Birmingemā, Lielbritānijā, nupat noslēgusies pasaulē lielākā suņu izstāde “Crufts 2023”, kurā piedalījās vairāk nekā 19 000 dažādu šķirņu suņu no ...

gallery icon
30
Trakā pasaule
2023. gada 16. marts, 12:10

Kuplākās astes un smukākās ūsas! Ar skandalozu uzvaru noslēgusies pasaulē lielākā suņu izstāde

Jauns.lv

Birmingemā, Lielbritānijā, nupat noslēgusies pasaulē lielākā suņu izstāde “Crufts 2023”, kurā piedalījās vairāk nekā 19 000 dažādu šķirņu suņu no visas pasaules. Daudziem par pārsteigumu, izstādes galveno balvu saņēma "Lagotto Romagnolo” šķirnes suns.

Suņu izstādē kopumā ir septiņas dažādu kategoriju balvas, taču par galveno tiek uzskatīta kategorija “Šova labākais suns”.

Šogad par visprestižāko godalgu sacentās septiņi finālisti: "Lagotto Romagnolo" škirnes suns “Orka”, dobermanis “Ārčijs”, angļu aitu suns “Blondie”, foksterjers “Blanca Wire", īru vilku suns “Parisa”, pūdelis “Džeiks” un spaniels “Čārlzs”.

Daudziem par pārsteigumu, izstādes iekārojamāko balvu ieņema četrus gadus vecais “Orca”. Suņa vadītājs ir Havjers Gonsaless Mendikote, bet pieder horvātietēm Sabinai Zduničai Šinkovičai un Antei Lučinai. Fināla rezultāts daudziem bija pārsteigums tāpēc, ka “Orca" ir pirmais "Lagotto Romagnolo” no šķirnes, kas jebkad ieguvusi izstādes galveno godu.

foto: AP/Scanpix
“Orca" ir pirmais no "Lagotto Romagnolo” šķirnes, kas jebkad ieguvusi izstādes galveno godu.

"Lagotto Romagnolo" ir itāļu suņu šķirne. Tā izcelsme ir Deltadelpo purvos Itālijas Romagnas apakšreģiona austrumu daļā. Nosaukums cēlies no "Romagnol can lagòt", kas nozīmē "ūdens suns".

"Esmu strādājis pēdējos 20 gadus, lai sasniegtu kaut ko līdzīgu savā dzīvē," pēc uzvaras sacīja Havjers Gonsaless Mendikote. "Tāpēc es domāju, ka tas ir patiešām īpašs un vēl jo vairāk... Tas ir tieši ar Orca."

Izstādes otrs nozīmīgākais notikums bija veiklības sacensības, kurā suņi demonstrēja savas vienreizējās iespējas pārvarot dažādus šķēršļus.

“Crufts” ir starptautiska suņu izstāde, kas katru gadu notiek Lielbritānijā. Pirmo reizi notika 1891. gadā, to organizē un rīko “Kennel Club”, un tā ir lielākā šāda veida izstāde pasaulē.