Latvijas-Grieķijas basketbola spēle, kuru vērot bija ieradušās vietējās prominences

Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas jau bija nodrošinājusi ceļazīmi uz 2023.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru, pirmdien kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē ...

gallery icon
139
Slavenības
2023. gada 20. marts, 06:23

Pašmāju politiķu un citu slavenību atvases basketbolā - tikai fani vai arī paši sporto?

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Es ceru, ka katra jūsu uzvara vēl vairāk bērnus pievērsīs sportam!” - tā pēc Latvijas basketbola izlases panākuma "Arēnā Rīga" klātesošos uzrunāja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Uz šo spēli ieradās daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis - vai viņu atvases arī pievērsušās sportam?

Anita Muižniece 

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva


Bijušajai izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei ir trīs bērni – meita un dvīņu puikas. Pusaugu meitas sportiskā aizraušanās ir vindsērfings, bet puiši līdz rudenim trenējās brīvajā cīņā un vieglatlētikā. “Šobrīd neliels pārtraukums, bet cerams, ka rudenī dēli atsāks sportot,” teic Anita Muižniece.

Raimonds Bergmanis

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis uz basketbolu atnāca ar vecāko dēlu Teodoru. Viņš vēl nesen ļoti aktīvi spēlēja basketbolu, junioru vecumā aizstāvēja Latvijas godu Eiropas čempionātos, vēlāk pievērsās 3×3 basketbolam, kur Latvijas izlases sastāvā startēja Eiropas U-18 kausa finālturnīrā. Junioru izlasēs basketbolu spēlējusi arī Bergmaņa meita Marta Barbara, tagad basketbolam pievērsies jaunākais dēls Arnolds.

Edvards Smiltēns

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna dēls Valters nu jau vairākus gadus nopietni trenējas basketbola centrā "Ķeizarmežs".

Edgars Tavars

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Saeimas deputāta Edgara Tavara dēls Henrijs arī spēlē basketbolu. Viņš ir "Daugavas sporta nama" basketbola skolas audzēknis.

Jānis Jubalts

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

"Prāta vētras" mūziķa Jāņa Jubalta sportiskās kaislības ir vindsērfings un futbols, un arī viņa meitām fiziskās aktivitātes nav svešas. Lai arī vecākā meita Helēna Paula pievērsusies mūzikai un kļuvusi par jau novērtētu vokālisti, viņa aizraujas ar kaitbordu un skolas gados spēlēja volejbolu. Savukārt jaunākā Odrija, kura apgūst čella spēli, sērfo, un viņai arī patīk volejbols. Bet ziemā abas snovo. “Nu gluži tāpat kā es, sporto hobija līmenī – vasarās uz ūdeņiem, bet ziemās uz kalniem,” piebilst Jānis.

Raitis Grafs

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Ilggadējais Latvijas basketbola izlases centrs, viens no 1998. gada U-18 Eiropas čempionāta vērtīgākajiem spēlētājiem Raitis Grafs jau sen kā kāris kedas vadzī. Toties viņa dēls Henrijs gājis tēva pēdās un, protams, arī kādu laiku trenējas basketbolā. Kā atzīst Raitis, puikam pat sanākot labāk nekā tētim savulaik.

Latvijas vīriešu basketbola izlases treniņš

Neskatoties uz vairākiem traumētiem pamatsastāva spēlētājiem, Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki nebaidās izlases kandidātu lokā iesaistīt jaunus kandidātus, pirms ...

gallery icon
33