Dziesminieks Ēriks Loks par sevi jaunības kulta dominancē: “Gadskaitlim nav tik lielas nozīmes”
Raidījuma vadītāja Inese Vaikule un dziesminieks Ēriks Loks.
Slavenības
2023. gada 7. marts, 12:03

Dziesminieks Ēriks Loks par sevi jaunības kulta dominancē: “Gadskaitlim nav tik lielas nozīmes”

Jauns.lv

Par savu gadu skaitli brīdī, kad pasaulē dominē jaunības kults, “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” pārdomās dalās dziesminieks Ēriks Loks. Viņš atzīst, ka ar savu ciparu jūtoties labi, taču dažreiz pārdomas gan tas izraisot. Tāpat Loks atminas kādu senu piemēru no savas dzīves, kad gadiem nepavisam nav bijis nozīmes, kā arī nosauc vērtības, kas ir svarīgākas par kādu konkrētu ciparu, ko cilvēks piedzīvo.

“Jaunības kults ir, bet es jūtos ar savu ciparu labi,” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei saka Loks, kurš piebilst, ka reizēm gadu skaitlis – 58, izbrīnu radot. “Es izbaudu, ka vēl pagaidām nav 85, ja pagriež otrādāk,” smejas dziesminieks. Pirms diviem gadiem sieva viņu aizsūtījusi uz asins analīzēm, kur uz papīra bijis rakstīts – pacients, 56 g. “Es domāju – johaidī, vai tiešām tas ir par mani,” atminas Loks, kurš darbojies arī “Radio SWH” komandā.

“Es esmu daudziem cilvēkiem stāstījis gan publiski, gan vienkārši privātās sarunās – man tā liekas, ka tam gadskaitlim nav tik lielas nozīmes, kā iespējai saprasties un domāt līdzīgi un izbaudīt vienas un tās pašas vērtības pasaulē, kas notiek. Tur nebūt nav jāģērbjas kaut kādās jocīgās drēbēs un jāiztaisās par baigo jaunekli,” pārdomās dalās dziesminieks. Viņš atminas piemēru no dzīves, kad pašam bijis 25 gadi un devies uz angļu valodas kursiem, lai nostiprinātu un neaizmirstu jau apgūto valodu.

“Manā grupiņā bija viens kungs, kuram bija 75 gadi, –misters Aleksandrs. Mēs abi zinājām vislabāk to valodu, daudz labāk par pārējiem. Īsti nebija mums interesanti, bet mēs sēdējām vienā solā, un mūs visu laiku kā tādus pirmklasniekus apsauca, jo visu laiku pļāpājām un runājām par dzīvi. Mēs ļoti sadraudzējāmies – tā 50 gadu starpība mums absolūti netraucēja,” stāsta Loks. Viņš uzsver, ka noteicošais nav “iztaisīšanās”, kāda konkrēta apģērba uzvilkšana, bet gan spēja elastīgi domāt un būt atvērtam jaunai informācijai.

Raidījumu klausies šeit: