foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kāpēc Jānis Paukštello vairs nekur neiet ar sievu? Aktieris skaidro, kā tā
Iepriekš Paukštello pāris teju visur priecīgi devās kopā.
Slavenības
2023. gada 13. marts, 07:13

Kāpēc Jānis Paukštello vairs nekur neiet ar sievu? Aktieris skaidro, kā tā

Žurnāls "Kas Jauns"

Ja vēl pirms dažiem gadiem leģendārais latviešu aktieris Jānis Paukštello (71) visur devās, mīļotās sievas Elīnas Paukštello pavadīts, tad nu abi sabiedrībā iziet atsevišķi. Kas noticis?

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", pirms vairākiem gadiem kolēģi un sabiedrība bija pamatīgi nobažījusies par tautā mīlētā aktiera Jāņa Paukštello veselību. Viņu ne tikai nomocīja muguras sāpes, bet arī postoša atkarība. Tieši sieva un aktiera divu bērnu mamma Elīna bija cilvēks, kurš Jāni, var teikt, piecēla atpakaļ uz kājām. Viņa uzskatīja, ka Jānis ir viņas liktenis, un darīja visu iespējamo un neiespējamo, lai Paukštello izārstētos, lai morāli atgūtos no ilgstošas būšanas neciešamās sāpēs un nevarēšanā pilnvērtīgi pārvietoties.

Jānis Paukštello koncertiestudējuma “Tobāgo!” mēģinājumā

gallery icon

Uz uzstāšanās vietām kundze aktierim pašaizliedzīgi devās līdzi, turot gatavībā šļirci ar spēcīgiem pretsāpju līdzekļiem, lai nepieciešamības gadījumā kaut uz laiku varētu lauleņa muguru no sāpēm atsvabināt.

Teātra aprindās ļaudis ievērojuši, ka beidzamo divu vai pat trīs gadu griezumā Jānis Paukštello ar sievu Elīnu sabiedrībā izejam kopā faktiski nav redzēti. Piemēram, uz pirmizrādēm vīra kādreizējā darbavietā Dailes teātrī, tāpat arī Latvijas Nacionālajā teātrī Paukštello kundze manīta, ierodamies viena, savukārt Jānis sev tik ļoti personīgi nozīmīgo izrādi par Jāzepu un viņa brāļiem Jaunajā Rīgas teātrī skatīt gāja ar vienu no dēliem, nevis sievu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis uz teātri - ar dēlu blakus.

Tāpat nesen vienatnē Paukštello devās uz Eduarda Smiļģa muzeju, kur dziedātāja Rita Trence bija noorganizējusi piemiņas un godināšanas vakaru savam aizsaulē aizgājušajam vīram aktierim Imantam Skrastiņam.

Imanta Skrastiņa piemiņas pasākums Eduarda Smiļģa Teātra muzejā

27. janvārī Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notika aktiera, dziedātāja un radio teātra režisora Imanta Skrastiņa piemiņas pasākums.

gallery icon

Un pavisam mulsinošas ainas nesen pavērās Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē, kad teātra ļaudis pulcējās uz režisora Mihaila Gruzdova atvadu ceremoniju. Proti, Jānis un Elīna Paukštello uz dievnamu ieradās atsevišķi, arī prom devās katrs citā laikā. Skaidri redzams gan bija tas, ka ziedus, ko baznīcā ienesa Jānis, laukā no baznīcas iznesa Elīna.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pat uz režisoram Mihailam Gruzdovam veltīto atvadu ceremoniju katedrālē aktieris Jānis Paukštello ieradās viens.

Vai tiešām idilliskā pāra attiecībās ir izveidojusies plaisa? Par to varētu liecināt arī tas, ka Paukštello pāris arīdzan vairs nenēsā laulību gredzenus.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kad Jāni nomāca veselības likstas, Elīna sāka studēt psiholoģiju un strādāt. Arī viņa apmeklēja Gruzdova piemiņas ceremoniju katedrālē, bet ieradās tur krietni vēlāk nekā vīrs

Aktiera ģimenei tuvas personas gan mierina, ka Jāņa Paukštello laulības kuģis ir stabils. Vienīgās izmaiņas viņu kopdzīvē esot tādas, ka Elīna, nopietni ar sevi strādādama, apguvusi dzīves fokusa priekšplānā izvirzīt pati sevi, nevis tikai līdz spēku izsīkumam rūpēties par vīru. Viņa gadiem bija sapņojusi par piedalīšanos Dziesmu un deju svētkos, bet tikai pirms dažiem gadiem to izvirzījusi par mērķi un iestājusies tautas deju kolektīvā. Kopš šīs fokusa maiņas Elīna esot burtiski atplaukusi un kļuvusi daudz dzīvespriecīgāka un enerģiskāka.

Un re - izrādās, daudzu bažām par šķiršanos var pielikt punktu.  Uz Dailes teātra leģendas Olgas Dreģes 85. jubilejas svinībām Jānis Paukštello un viņa kundze Elīna ar ziediem sveikt gaviļnieci ieradās kopā.

foto: publicitātes (Marko Rass).
Paukštello pāris šomēnes devās sveikt skatuves leģendu Olgu Dreģi viņas 85. dzimšanas dienā.

Tas bija viens no retajiem gadījumiem beidzamā gada laikā, kad sabiedrībā aktieris ar sievu ir sastopams divatā. Tautā iemīļotais skatuves mākslinieks atklāj, ka attiecībās ar Elīnu, ar ko precējies jau 23 gadus, viss ir labi. “Patiešām ir reizes, kad nevaram uz teātri vai kādu pasākumu aiziet kopā, un tas ir tāpēc, ka kādam vienmēr jāpaliek mājās pie mūsu jaunākā, slimā dēliņa Raimonda. Viņu vienu nevar atstāt. Taču uz režisora Mihaila Gruzdova atvadām gan atbraucām kopā. Es iegāju pirmais katedrālē tāpēc, ka Elīna ar automašīnu piebrauca tuvāk ieejai, izlaida mani, tad nolika mašīnu, un arī gāja iekšā uz ceremoniju,” paskaidro Jānis Paukštello.