Slavenības
2023. gada 4. marts, 11:34

Bez cerībām atlabt, 61 gada vecumā no dzīvību uzturošajām iekārtām atslēgts Holivudas aktieris Toms Saizmors

Jauns.lv

Bez cerībām atkopties no piedzīvotā insulta, ģimene piektdien lēmusi atslēgt Holivudas aktieri Tomu Saizmoru no dzīvību uzturošajām iekārtām. Viņš no dzīves aizgājis 61 gada vecumā.

18. februāra rītā Saizmors tika atrasts bez samaņas savā Losandželosas mājā, kur bija piedzīvojis insultu.

Pēc galvas smadzeņu asinsvadu aneirismas viņš atradās komā un piektdien tika atslēgts no dzīvību uzturošajām iekārtām pēc tam, kad ārsti secināja, ka viņa dzīvība nav glābjama, informēja Čārlzs Lago.

foto: REUTERS/SCANPIX
Toms Saizmors (1961 - 2023).

1961.gadā Detroitā dzimušais aktieris savulaik filmējies kopā ar Holivudas lielākajām zvaigznēm, kā arī bijis teātra aktieris.

Lai gan Saizmora aktiera talantu novērtēja gan skatītāji, gan kolēģi, tomēr viņa karjeru ietekmēja cīņa ar atkarībām un cietumsodi.

2003.gadā viņam tika piespiests cietumsods par uzbrukumu toreizējai draudzenei.

Savukārt 2005.gadā viņš tika pieķerts izmantojam ar tīru urīnu piepildītu dzimumlocekļa protēzi, kas bija piešūts viņa bokseršortiem, lai analīzes neuzrādītu narkotiku klātbūtni viņa organismā.

Tāpat viņš policijas redzeslokā nonācis gan par vardarbības epizodēm, gan automašīnas vadīšanu reibumā un citiem pārkāpumiem.

Saizmoram bija vairākus gadu desmitus ilga un sekmīga kinoaktiera karjera, piedaloties tādās slavenās filmās kā 1989. gada Olivera Stouna filmā “Dzimis ceturtajā jūlijā” (“Born on the Fourth of July”) ar Tomu Krūzu un Vilemu Defo, 1991. gada Ketrinas Bigelovas filmā “Lūzuma punkts” (“Point Break”) ar Patriku Sveiziju un Kianu Rīvsu, 1994. gada Olivera Stouna filmā “Dzimuši slepkavas” (“Natural Born Killers”) ar Vudiju Harelsonu, Džuljetu Lūisu, Robertu Dauniju jaunāko, Tomiju Lī Džonsu, 1995. gada Maikla Manna filmā “Sadursme” (“Heat”) ar Alu Pačino, Robertu De Niro, Džonu Voitu un Velu Kilmeru, 1998. gada Stīvena Spīlberga filmā “Glābjot ierindnieku Raienu” (“Saving Private Ryan”) ar Tomu Henksu un Metu Deimonu.

Savukārt datorspēļu cienītājiem Saizmors paliks atmiņā kā 2002. gada leģendārās spēles “Grand Theft Auto Vice City” galvenā ļaunā varoņa, mafijas bosa Sonija Forelli balss ierunātājs. Šī spēle ir īpaša ne tikai ar trillera sižetu un atvērto pasauli, bet ar spēles tēlus ierunājušo slavenību kolektīvu, kas spētu rotāt jebkuru Holivudas filmu. Jāpiebilst, ka pērn aizsaulē aizgāja galvenās lomas ierunātājs Rejs Liota.