Filmas "Zilās asinis" pirmizrāde

20. februārī kino teātrī "Splendid Palace" noritēja režisores Unas Celmas pilnmetrāžas mākslas filma "Zilās asinis", kas atklāti runā par seksuālu, ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 3. marts, 06:44

Artūrs Skrastiņš priecājas par mīļotās sievas pirmo kino lomu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš svinēja pirmizrādi režisores Unas Celmas kinofilmai "Zilās asinis", kurā galveno lomu spēlē viņa sieva aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Protams, lielāko uzmanību svētku vakarā izpelnījās galvenās lomas atveidotāja – Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dailes teātra aktieru pāris Artūrs Skrastiņš un Ilze Ķuzule-Skrastiņa režisores Unas Celmas filmas "Zilās asinis" pirmizrādē kinoteātrī "Splendid Palace".

Viņas spēlētā Diāna ir klasisks destruktīvas ģimenes dzīves, azartspēļu atkarīga vīra upuris, kas, emocionāli un fiziski iztukšota, vairs nespēj adekvāti izvērtēt savu situāciju un, dzīvojot varmākas pavadā, pakļauj riskam saikni ar savu pusaudzi meitu. Protams, no apkārtējiem, pat tuvākajiem ģimenes locekļiem Diāna savas dzīves skaudro realitāti slēpj, un turīgie vecāki nenojauš, ka meitas maks ir tukšs, bet mājoklī nav ne elektrības, ne vairs kādu vērtīgu mantu, jo ar vīra (viņa tēlā iejūtas pagaidām vēl Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis) gādību viss jau sen aizceļojis uz lombardiem.

“Nepārprotami šo filmu ir vērts redzēt, lai arī tā ir nežēlīga, tieša. Tie ir tādi mani pirmie iespaidi. Nu tad, ellē ratā, izliekamies visi par visu kaut ko! Galu galā – vismaz sākam neslēpt, ka mēs izliekamies. Šī tēma mūsdienu sabiedrībā, manuprāt, ir ļoti aktuāla,” pārdomās pēc seansa dalījās Artūrs Skrastiņš.

Aktieris pauž gandarījumu par laulātās draudzenes sasniegumu. “Man nudien ir prieks par Ilzi kā aktrisi. Šī viņai ir ļoti laba kinoloma. Skatoties filmu, pārdzīvoju viņas varonei līdzi, man pat bija bail par viņu. Kopā ar režisori Unu Celmu Ilze ir radījusi ļoti monolītu tēlu, kuram ir interesanti sekot līdzi. Es teiktu, ka daudzi filmas skatītāji atpazīs sevi situācijās, kam Ilzes spēlētā varone iet cauri,” saka Artūrs Skrastiņš, kura paša debija kino pirms 26 gadiem bija spoži iznestā Beisika loma Jāņa Streiča filmā "Likteņdzirnas". Nu jau Skrastiņa radošajā kontā ir ap 16 kino lomu.

Artūrs Skrastiņš dzīvē un lomās

Aktieris Artūrs Skrastiņš dzīvē un lomās teātrī, kino un TV seriālos.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!