foto: no privātā arhīva
"Citu zēnu" līderis Jānis Pētersons ar draudzeni tvarsta krokodilus Barbadosā
Jānis un Elīna.
Slavenības
2023. gada 26. februāris, 11:02

"Citu zēnu" līderis Jānis Pētersons ar draudzeni tvarsta krokodilus Barbadosā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc šova "Dejo ar zvaigzni!" un pirms kāpt uz šā gada mūzikas balvu skatuvēm, grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons (27) kopā ar draudzeni Elīnu Sarguni devās ilgi gaidītā atvaļinājumā. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", par galamērķi izvēlēta eksotiskā Karību jūras pērle Barbadosa Centrālamerikā.

Labas ziņas tiem, kas šova "Dejo ar zvaigzni!" laikā satraucās, ka aizdejošanās līdz otrajai vietai Jānim Pētersonam un Olenai Čerekovai līdzi parāvusi arī abpusējas simpātijas privātajā dzīvē.

Šova "Dejo ar zvaigzni" piektās sezonas fināls

Šova "Dejo ar zvaigzni" piektās sezonas fināls 2022. gada 4. decembrī.

gallery icon

Priekšnesumi prasīja tik daudz izspēlētas kaisles, ka ne viens vien bija pārliecināts – te ir nākamais mīlas pāris. Nu varam pārliecināties, ka bažām nav bijis pamata. Jau tūlīt pēc šova Jānis devās eksotiskā jaunā gada sagaidīšanas ceļojumā ar savu draudzeni Elīnu Sarguni, ar kuru kopā ir daudzus gadus – vēl pirms grupas "Citi zēni" izveidošanās.

Divu nedēļu ilgais kruīzs pa Karību jūras salām Jāņa "Instagram" profilā noslēdzies ar abu kopbildi, un šī nu ir retā reize, kad mūziķis, kurš principiāli tur savas attiecības noslēpumā, parādījis otru pusīti.

Barbadosa tūristu acīs ir vieta, kur galvenokārt sastopami sērfotāji, zilie pērtiķi, lielie bruņurupuči vai medusmēneša baudītāji. Vaicāts, vai galamērķis varētu nozīmēt attiecību statusa maiņu, Jānis sarunā ar "Kas Jauns" atklāj, ka Barbadosā nokļuvuši pēc pieejamības principa. Tas, ka ceļojumu plāno ļoti laikus, vēl nenozīmē, ka tas īstenosies. Tā noticis arī šoreiz: “Jau sen bijām izplānojuši braukt ārpus Eiropas – uz Meksiku, bet tieši tad iekrita "Supernovas" atlašu laiks.”

Kā zināms, pagājušā gada sākumā grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" tika izvēlēti par Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā, un tas līdz pat maija vidum no viņiem prasīja visu laiku un spēkus.

Grupa "Citi zēni" dodas uz Turīnu pārstāvēt Latviju "Eirovīzijā"

gallery icon

Jāpiebilst, ka arī Elīna, kas darbojas reklāmas jomā, kā radošā producente bija iesaistīta "Eat Your Salad" videoklipa tapšanā. Ne viens vien grupas dalībnieks Eirovīzijas dēļ pat bija spiests darbā ņemt bezalgas atvaļinājumu, kur nu vēl domāt par došanos privātā ceļojumā. “Pārlikām braucienu uz septembra sākumu – domājām doties uz Bali, bet tad… sākās "Dejo ar zvaigzni!",” par šovbiznesa blaknēm stāsta Pētersons. Lieki piebilst, ka darīt zināmu šo jaunumu draudzenei Jānim bija grūti. “Kad vajadzēja dot piekrišanu šovam "Dejo ar zvaigzni!", mājās nācās prezentēt šo domu – varbūt mēs varētu vēl par diviem mēnešiem pārcelt atvaļinājumu un tad braukt uz Barbadosu? Šāds eksotisks galamērķis tam bija labs attaisnojums.”

Izdevies vienoties arī ar grupas puišiem, ka Ziemassvētkos un Jaungadā visi ņems pauzīti: “Vismaz pēdējos sešus Jaungadus dažādos formātos bijām uzstājušies, taču vajag mācēt kādreiz arī atpūsties!”

Ilgi gaidītajā ceļojumā pāris caur Amsterdamu devās Pirmajos Ziemsvētkos. Barbadosa viņiem bija pirmais pieturas punkts, taču ne vienīgais galamērķis. “No Barbadosas meklējām variantu, kā apskatīt pēc iespējas vairāk salu, kas ir apkārt. Sapratām, ka vislabākais veids būs brauciens ar kruīza kuģi. Izbraucām loku gar astoņām salām – Karību salu galu, kas tuvāk Dienvidamerikai. Bijām Barbadosā, Trinidadā, Tobago, Grenadā, Martinikvē, Grenadīnās, Sentlūsijā un Dominikā,” stāsta Jānis. Arī jauno gadu sagaidījuši uz kuģa. “Pēc Latvijas laika, kad tur bija seši vakarā, pēc tam vēlreiz pusnaktī un tad vēl pēc ASV laika, jo visvairāk kuģa pasažieru bija no turienes.”

“Kruīzs ir fantastisks veids, kā apskatīt salas. Katrai salai ir sava “seja”. Visinteresantākā šķita Martinikve, ļoti patika arī Trinidada un Tobago, kas ir ļoti atšķirīgas pasaules. Ja Tobago ir kā mūžamežs, tad Trinidada – mūsdienīga vieta ar augstceltnēm. Tobago, Plimutā, sameklējām arī pašu svarīgāko – pieminekli, kas uzcelts tur kolonijas laikā nokļuvušajiem kurzemniekiem. Vai tas atgādināja par Latviju? Nez vai, bet interesanti bija, jo vieta unikāla. Tas Kurzemes “džeks” [hercogs Jēkabs 1610–1681] savas dzīves laikā, šķiet, nemaz tur nenokļuva, bet  “nodzīvojās” līdz tam, ka viņam piederēja sala! Tas likās tik dīvaini. Domāju, mums 40 stundas bija jālido līdz Barbadosai, bet kā tajā laikā, 17. gadsimtā, varēja līdz turienei nokļūt ar laivu un nenomirt?” prātojumos, kādi pārņēmuši pie pieminekļa Tobago, smejot dalās Jānis.

Atraktīvais mūziķis pasmaida par stereotipu, ka atpūta uz kruīza kuģiem ir vairāk domāta senioriem. “Man personīgi likās ļoti forši, ka uz kuģa katru vakaru pieejamas pārdomātas aktivitātes, nav jālauza galva, ko darīt. Viss izdomāts tavā vietā, ej tik un baudi! Ja "Prāta vētra" dzied, ka var nogurt no svētkiem, es saku, ka vajag atpūsties!” Turklāt kruīza pasažieriem katru dienu iespējams no citas vietas doties gan organizētās, gan pašu plānotās ekskursijās, kas īsā laikā ļauj gūt priekšstatu par daudzām pasaulslavenām vietām.

“Ja esmu triecies puspasaulei pāri, tad gribas kaut ko arī piedzīvot. Gribas noķert kultūršoku, redzēt, kas ir citādi.” Vaicāts, ar ko noķēris kultūršoku, Jānis kā pirmo atceras gaisotni: “Barbadosā viena no visinteresantākajām lietām bija dzelteni autobusi, kas riktīgi izgrabējuši, bet tajos skaļi skan regeja mūzika un cilvēki braucot dzied līdzi. Viss tik dzīvs un jauks!”

“Cits zēns” spriež, ka, “iespējams, arī mēs būtu citādāki, ja visu laiku dzīvotu saulē un aukstākā diena gadā būtu 22 grādu silta. Vai daudz citādāk domātu par dzīvi, ja mums uz ciemu būtu viens koks, kurā karātos 40 kilogramu smags auglis, no kā visa cilts var paēst nedēļu. Tas ir cits dzīvesveids, un ir interesanti to pieredzēt.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!