Atklāta Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps"

Kinoteātrī "Splendid Palace" ar Andreja Verhoustinska filmu "Nr.105555" un Kristīnes Briedes filmu "Svārstības" atklāta Nacionālā kino balva "Lielais Kristaps".

gallery icon
54
Kino
2023. gada 23. februāris, 21:51

FOTO: ļaudis ierodas uz divām pirmizrādēm, atklājot “Lielā Kristapa” balvu programmu

Jauns.lv

Šodien ar divām pirmizrādēm kinofestivāla mājās-kinoteātrī “Splendid Palace” sākusies Nacionālā Kino balva “Lielais Kristaps”. Atklāšanas seansā tika demonstrētas balvai nominētās dokumentālās filmas - Andreja Verhoustinska “Nr. 105555” un Kristīnes Briedes “Svārstības”.

“Lielā Kristapa” programma skatāma kinoteātrī “Splendid Palace”, bet retrospektīvā programma visu nedēļu skatāma tiešsaistē - filmas.lv.

Līdz 24. februārim vēl iespējams nobalsot par filmu, kas saņems skatītāju simpātiju, bet svinīgā noslēguma ceremonija notiks 26. februārī “Rīgas Cirkā”.

Rīgas cirkā atklāj nupat izremontēto arēnu

Rīgas cirkā šodien notika rekonstruētās cirka arēnas atklāšana. Klātesošajiem bija iespēja piedalīties ekskursijā pa atdzimstošo leģendārā cirka ēku.

gallery icon
106

Uz Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” skatītāju simpātiju balvu šogad pretendē 24 filmas, kas nominētas kategorijās “Labākā pilnmetrāžas spēlfilma”, “Labākā īsmetrāžas spēlfilma“, “Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma”, “Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma”, “Labākā daudzsēriju filma” un “Labākā animācijas filma”.

“Lielā Kristapa” noslēguma ceremonija notiks 26. februārī.

Ceremonijas režisors Mārtiņš Ķibers saka: “Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” ceremonija notiks svaigi rekonstruētajā Rīgas cirka ēkā, un tas ir likumsakarīgi. Cirka maģija, kustība un brīnums ir stāvējis klāt kinematogrāfa dzimšanai, un tieši šeit, Rīgas cirkā, reiz noticis pirmais kinoseanss Latvijas teritorijā. Ceremonijā kopā ar balvu nominantiem un laureātiem tiks godināta kino un cirka simbioze, tāpēc klātesošie, LSM un LTV skatītāji varēs kļūt par lieciniekiem “Lielā Kristapa” levitācijai, ceremonijas vadītāja aktiera Ģirta Krūmiņa personības dalīšanās fenomenam un pāris maģiskiem “spektakliem”.”

“Lielajam Kristapam” nominētās vērtēs starptautiska žūrija: režisore Ilze Burkovska-Jakobsena, žūrijas priekšsēdētāja, režisors Edmunds Jansons, režisors un Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās Filmu skolas vadītājs Jānis Putniņš, kinokritiķe, FIPRESCI biedre Kristīne Simsone un goda locekle, aktrise Laila Robiņa (Laila Robins, ASV).

Balvu par mūža ieguldījumu filmu mākslā pasniegs kinodramaturgam Alvim Lapiņam. 

"Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonija

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā šogad ar astoņām balvām triumfēja Dāvja Sīmaņa filma "Gads pirms kara", tomēr par labāko ...

gallery icon
261