Ballīte pēc "Kilograms kultūras 2022" ceremonijas

17. februārī apbalvoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2022” laureāti. Par aizvadītā gada spožāko kultūras notikumu skatītāji ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 18. februāris, 10:52

FOTO: kultūras ļaudis ballējas pēc “Kilograms kultūras 2022” balvas saņemšanas

Jauns.lv

17. februārī apbalvoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2022” laureāti. Pēc oficiālās ceremonijas kultūras ļaudis pulcējās uz ballīti, lai suminātu balvu laureātus un vienkārši priecātos.

Trakulīgu deju vietā kultūras ļaudis baudīja īpašo “Kilograms kultūras 2022” svētku kūku, gardumus un sarunas ar kolēģiem.

Ballīte viesu vidū bija manāmi gan pasākuma organizatori, gan Latvijas kultūras dzīves smagsvari – Alvis Hermanis, Vilis Daudziņš, Viesturs Kairišs, Māra Lāce un citi kultūras ļaudis.

“Kilograms kultūras 2022” nominantus, kā ierasts, izvirzīja žūrija, bet uzvarētājus balsojumā izvēlējās skatītāji un klausītāji.

foto: Jauns.lv/Juris Rozenbergs
Kārlis Lācis un Intars Busulis.

Par aizvadītā gada spožāko kultūras notikumu skatītāji un klausītāji atzina izstādi un monogrāfiju “Purvītis”.

Kategorijā “Popkultūra” zeltīto kilograma atsvaru ieguva koncertuzveduma “Ziedonis. Lācis. Vīrieši” veidotāji.

Kategorijā “Mūzika” skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu koncertzālē “Lielais dzintars”.

Kategorijā “Literatūra” balvu saņēma Ievas Struka – monogrāfijas par Anšlavu Eglīti “Par skaisto un aplamo dzīvi” autore.

Kategorijā “Pārsteigums” uzvarēja plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla “IR” vāka un pretī Krievijas vēstniecībai.

Kategorijā “Kino” skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja daudzsēriju mākslas filmu “Krimināllieta iesācējam”.

Kategorijā “Mantojums” balvu saņēma atjaunotais Āgenskalna tirgus.

Kategorijā “Starts” uzvarēja Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla “Pūt, vējiņi” iestudējumu.

Kategorijā “Teātris” skatītāji un klausītāji visaugstāk novērtēja izrādi “Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis” Jaunajā Rīgas teātrī.