foto: Zelta mikrofons
 “Zelta Mikrofons'23” izziņo ceremonijas vadītājus
Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons'23” vadīs tandēms - Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris.
Mūzika
2023. gada 13. februāris, 09:45

“Zelta Mikrofons'23” izziņo ceremonijas vadītājus

Jauns.lv

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons'23”, kas 18. februārī norisināsies Ķīpsalas izstāžu centrā, vadīs tandēms - Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris.

Vadītāji Sanda Dejus un Mārtiņš Spuris sola, ka runas nebūs garas - šie ir mūzikas un mūziķu svētki! - viņi palīdzēs skatītājiem orientēties aktuālajā ceremonijas notikumu straumē un, protams, dzirkstīs un burbuļos arī humors.

“Mārtiņš ir absolūts jaukumiņš. Mēģināšu nelikt viņam sarkt,“ nosmej Sanda Dejus, atzinīgi novērtējot iepriekšējo ceremonijas vadītāju veikumu.

“Jūtos kā Rokijs, kurš, ielicis ausīs dziesmu "Eye of the Tiger", skrien pa kāpnēm un izpilda dažāda veida spēka, izturības un prāta treniņus. Šajā gadījumā nevis lai ar kādu cīnītos, bet lai turētu līdzi Sandas enerģijai, lieliskajām improvizācijas spējām un būtu cienīgs skatuves partneris,” ar savām izjūtām saistībā ar jauno skatuves partneri dalās Māriņš Spuris.

Jau ziņots, ka 18. februāra vakarā “Zelta Mikrofons'23” ceremonijas koncertā dzirdēsim grupas "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "DaGamba" , "Musiqq", "Tautumeitas", "Citi zēni". Uzstāsies arī Dons, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Shipsea un Ūga, "Bel Tempo" un Elīza Legzdiņa, Ozols, rolands če, Arturs Skutelis, Zeļģis, un fonda "Līdzskaņa" mūziķi Atis Zviedris, Ralfs Eilands un Katrīna Dimanta.

Biļetes uz “Zelta Mikrofons'23” ceremoniju pieejamas ekase.lv. Ceremonijas novēlotā tiešraide būs skatāma kanālā TV3 un tv3.lv. Ieeja uz sarkano paklāju būs atvērta no 17.30.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta Mikrofons” jau 27. gadu organizē producente Elita Mīlgrāve un Latvijas mūzikas producentu apvienība (LaMPA). Šogad skatuves koncepta autors ir mākslinieks, dizainers Artūrs Analts. TV režija tiks uzticēta ukraiņu režisorei Marinai Šaļevai. Ceremonijas koncerta daļas, skatuves norises un TV realizācija ir “Buzz Division” producentu Ilzes Jansones un Pētera Krievkalna pārziņā, vadītāju scenārija autors ir Aleksis Vilciņš.

Tāpat turpinās balsojums par “ELVI gada dziesmām” un sadarbībā ar portālu ziedot.lv ir atvērtas maksas telefonlīnijas, šādi rodot iespēju, atbalstīt iemīļoto dziesmu un veikt ziedojumu ukraiņiem elektroģeneratoru iegādei. Telefonbalsošana un ziedošana noslēgsies “Zelta Mikrofons’23” tiešraides un koncerta laikā 18. februārī.