foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lauris Dārziņš kāris slidas vadzī. Ko viņš dara tagad?
Nesen Lauris Dārziņš apmeklēja "Maxima" rīkotās aptaujas Latvijas spožākās hokeja zvaigznes rezultātu paziņošanas pasākumu, kurā kopā ar jaunajiem hokejistiem uzspēlēja arī galda hokeju. “Pēdējo reizi to biju spēlējis viņu vecumā!” atzina bijušais Latvijas izlases kapteinis.
Slavenības
2023. gada 13. februāris, 08:18

Lauris Dārziņš kāris slidas vadzī. Ko viņš dara tagad?

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Šis ir pirmais gads, kad bijušais Latvijas ledus hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš beidzis sportista karjeru un kāris slidas vadzī. Ko viņš tagad dara?

“Neko! Tiešām! Beidzot ir tas brīdis, kad neko nedaru, izņemot - lasu grāmatas,” žurnālam "Kas Jauns" apmierināts saka izcilais hokeja uzbrucējs, kurš tieši pirms gada Pekinas olimpiskajās spēlēs pēc zaudējuma astotdaļfinālā Dānijai paziņoja par aiziešanu no Latvijas izlases un pēc tam arī beidza sportista karjeru.

Dārziņš Latvijas izlases sastāvā piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un desmit pasaules čempionātos, bet nupat Latvijas Hokeja federācijas atbalstītāja "Maxima" balsojumā iekļauts 20 visu laiku spožāko Latvijas hokeja zvaigžņu pulkā, ieņemot sesto vietu.

Iemīļotāko hokeja zvaigžņu godināšanas ceremonija

IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 oficiālais partneris “Maxima Latvija” veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu spožākās un tautā mīlētākās Latvijas hokeja ...

gallery icon

Lauris gan pērn rudenī uz īsu brīdi debitēja hokeja trenera amatā un bija Latvijas izlases treneru korpusa sastāvā MECA HOCKEY turnīrā Norvēģijā. Bet tagad pēc profesionālajā hokejā pavadītajiem 20 gadiem bauda atpūtu. “Es vienkārši nedaru neko ievērības cienīgu. Protams, daudz skatos hokeju, varētu teikt, ka uzlādējos pirms kaut kādiem nākamiem soļiem dzīvē. Jā, man ir nākotnes plāni, bet neskriešu notikumiem pa priekšu un pagaidām tos neatklāšu,” saka Lauris un, vaicāts, vai grasās pievērsties biznesam vai tomēr darboties hokeja jomā, atbild: “Es tomēr no saviem 38 gadiem vairāk nekā 30 skrēju pa hokeja laukumiem...”

Nav noslēpums, ka profesionālajiem sportistiem, beidzot karjeru, bieži vien rodas problēmas ģimenes dzīvē – kā nekā gadiem bijuši prom no mājām. Bet nu tā ir ikdiena ar ikdienas rūpēm. Kā tas ir Dārziņu ģimenē? Laura sieva Lelde žurnālam "Kas Jauns" teic, ka viņiem gan viss ir kārtībā. “Mēs izbaudām viens otra kompāniju. Mums tagad nav tikai šie mazie kopā esmes svētki, bet vieni nemitīgi lieli svētki! Turklāt Lauris beidzot var palīdzēt ikdienas darbos, kas līdz šim bija uz maniem pleciem. Līdz ar to man tagad ir vairāk brīva laika,” priecājas Lelde, bet Lauris piebilst: “Beidzot mums ir normāla dzīve, un patiešām šajos jaunajos apstākļos esam ļoti saticīgi!”