Izkāmējis, bārdains, pinkainiem matiem — Ņikitu Mihalkovu vairs nepazīt
Ņikita Mihalkovs.
Slavenības
2023. gada 8. februāris, 13:25

Izkāmējis, bārdains, pinkainiem matiem — Ņikitu Mihalkovu vairs nepazīt

Jauns.lv

Slavenais krievu režisors un aktieris Ņikita Mihalkovs pirmo reizi pēc smagās slimības kāpis uz teātra skatuves izrādē “12”. Tiesa, skatītāji bija šokā — kādreiz omulīgais vīrs ir pārvērties līdz nepazīšanai.

Slimošanas laikā Mihalkovs ir ļoti novājējis un novecojis. Runā, ka viņš zaudējis 12 kilogramus.

77 gadus vecais Mihalkovs nokļuva reanimācijā, smagi saslimstot ar Covid-19 un pneimoniju, tomēr viņam izdevās izķepuroties. Pēc uzveduma Mihalkovs pateicās ārstiem un savas daiļrades cienītājiem par atbalstu.

Maskavas Satīras teātrī “12” luga ir uzvesta pēc Mihalkova analoģiska nosaukuma filmas motīviem.

Jau tuvākajās dienās viņš atkal metīsies cīņā pret Rietumu kultūras kaitīgo ietekmi, ļaunajiem rusofobiem, neliešiem ukraiņiem — viņa televīzijas raidījums “Ļauno garu izdzinējs” (“Besogon”) turpina darbu un jau anonsē jaunus apkarojamos "upurus".

Jāpiebilst, ka Mihalkovs vienmēr ir uzticīgi kalpojis jebkurai Krievijas varai un jebkuram "valdniekam" — vai tas būtu bijis Leonīds Brežņevs, Mihails Gorbačovs, Boriss Jeļcins vai Vladimirs Putins — un katrreiz, ne aci nepamirkšķinot, ķengājis pašreizējā valdnieka priekšteča laikus, pēdējo gadu laikā aizvien aktīvāk darbojas kā agresīvs Kremļa rupors, gadiem ilgi šaustot nolādēto Rietumu idejisko ietekmi, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nelojālos cilvēkus, kā arī popularizējot dažādas sazvērestības teorijas.

Reizēm viņa paziņojumi atgādina psihiatriskā dispansera pacientu prātojumus ne sliktāk kā slavenajiem “televīzijas ākstiem” — Valsts domes deputātam un “dāņu zoofīlu bordeļu apkarotājam” Aleksejam Žuravļovam vai Valsts domes deputātam un cīnītājam pret Krievijas “kolonizatoriem no Amerikas” Jevgēņijam Fjodorovam.

Pēc Krievijas iebrukuma Mihalkovs par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu tika iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Viņam tika noteikts liegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. ĀM tolaik uzsvēra, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas neizprovocēto un neattaisnojamo karu Ukrainā, kur Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā ik dienas dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.

Mārtiņš Kalita krievu režisora Ņikitas Mihalkova filmā „Saules dūriens”

gallery icon
8