Ilonas Balodes grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki "Aleponijā"

2023. gada 24. janvāra vakarā bohēmiskajā "Aleponijā" tika atzīmēti Ilonas Balodes otrās grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atvēršanas svētki.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 5. februāris, 06:27

Ilonas Balodes un Ūdrīša dēls Bārts uz skatuves jau jūtas kā mājās

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā Rīgas kafejnīcā "Aleponija" norisinājās mūziķes Ilonas Balodes-Ūdres jaunās grāmatas "Ielu muzikantu piezīmes" atklāšanas burziņš, kurā uz skatuves visu vakaru dzirksteļoja viņas un mūziķa Ūdrīša ņiprais dēliņš Bārts (6).

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", 17. janvārī apritēja seši gadi, kopš smagas avārijas seku rezultātā tautā mīlētais mūziķis Rolands Balodis-Ūdris ir invalīds un pilnībā atrodas sievas rakstnieces un mūziķes Ilonas Balodes-Ūdres aprūpē. Tā vietā, lai sagumtu pārgurumā un bezcerībā gan par morālo smagumu, gan regulāro vīra cilāšanu – no gultas ratiņkrēslā, no ratiņkrēsla automašīnā un tā tālāk –, turklāt vēl visu apvienojot ar dēla Bārta audzināšanu, Balode-Ūdre rod spēku vēl arīdzan pelnīt naudu muzicējot un uzrakstīt grāmatu. Turklāt kā lielāko iedvesmotāju gan dziesmu tapšanā, gan piedzīvojumu apkopošanai grāmatā Ilona minēja tieši vīru.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Bārts, Ūdris un Ilona.

Nu draugiem, radiem, palīgiem un, protams, vīram Rolandam un dēlam Bārtam klātesot, grāmata skanīgā ballītē prezentēta. Pēc oficiālajām uzrunām grāmatas autore Ilona Balode-Ūdre ar savu grupu uz skatuves visus priecēja ar sirsnīgu koncertprogrammu. Lai gan sākumā puika skatīties uzstāšanos bija ieriktējies blakus tēvam zālē, drīz vien viņš nosprieda, ka labāk ies pie mammas – uz skatuves.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Bārts uz skatuves mammai klēpī.

Atnākot viņš, laipojot un lavierējot starp mikrofonu statīviem un mūzikas instrumentiem, labu brīdi pastaigājās šurpu turpu, rokās turot un visādi grozot mūzikas kompaktdisku. Kad šī nodarbe savu ieinteresēšanas resursu bija izsmēlusi, disks tika aiznests un nolikts, un Bārts atgriezās uz skatuves, lai pievērstos aktīvākai rīcībai – te griezās ap savu asi uz grozāmā krēsla, te apsēdās brīvā vietā, dziedāja līdzi mammai un mūzikas ritmā šūpoja kājas, te ik pa brīdim pieskrēja pie mikrofona un priecēja klātesošos ar visādiem izsaucieniem, informējot, ka viņa mīļākā dziesma ir par holoģilņik pustoj (par tukšu ledusskapi – KJ), un piedziedot mammai arī citām dziesmām. Pēc prezentācijas ballītes daudzi apmeklētāji par jauko pasākumu un “paralēlo priekšnesumu” pateicās arī Bārtam.

Par to, kā pašlaik dzīvē klājas pašai, kā ar Ūdri un kādas muzikālās darīšanas nesen aizrāvušas dēlu Bārtu, lasiet Ilonas intervijā žurnālā "Kas Jauns"!