foto: Publicitātes (Matīss Markovskis)
Aktrisi Elīnu Vāni režisors slavē par drosmi izskatīties muļķīgi un tizli
Elīna Vāne izrādē "Vārds" mātes tēlā.
Slavenības
2023. gada 2. februāris, 10:33

Aktrisi Elīnu Vāni režisors slavē par drosmi izskatīties muļķīgi un tizli

Žurnāls "Kas Jauns"

Valmieras Drāmas teātra aktrises Elīnas Vānes sniegums, spēlējot sirmu un sāpju mocītu kundzīti, Reiņa Suhanova jauniestudējuma "Vārds" pirmizrādes apmeklētājiem bija īsta bauda.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", nupat ar skatītāju simpātiju balvu "Spēlmaņu naktī" suminātā Elīna Vāne Valmieras teātrī iemantojusi dīvas statusu un režisori, pieņemot lēmumu par sadarbību, rēķinās arī ar viņas viedokli un redzējumu par lomām.

Ne velti režisors Reinis Suhanovs svinīgajā uzrunā pēc pirmizrādes, vēršoties pie Elīnas Vānes, teica, ka Elīna ir drosmīga. Un tā arī ir - publika, izrādi skatoties, iespurdzās ikkatrā ainā, kur priekšā izslēpoja vai kā citādi atsteberēja Vānes atveidotā varone - veca kundzīte, sirmiem matiem, kuru ik pa brīdim pārņem sāpes kaulos, un līdz ar to viņas stāja ir sagumusi un ļodzīga, bet gaita – smagnēja un klamzīga. Sāp, iešot pagulēt, viņa izrādē nebeidz un nebeidz doties atlaisties. Protams, tā ir drosme publikas priekšā iziet, izskatoties un izklausoties muļķīgi un tizli. Un skatītāji Elīnas Vānes sniegumu vērtēja ar atzinīgiem vārdiem.

“Viņa to dara lieliski - ikvienu lomu iznes pārliecinoši. Arī šajā lomā kā “veca un sāpīga kundzīte” Elīna ir brīnišķīga, un man patīk. Es priecājos un lepojos,” pēc izrādes noskatīšanās priecīgi teica aktrises Elīnas Vānes dzīvesbiedrs, Dailes teātra aktieris Imants Strads.

Iestudējuma "Vārds" pirmizrāde Valmieras Drāmas teātrī 2023. gada janvārī

2023. gada 20. janvārī ar pirmizrādi Reiņa Suhanova iestudētajai izrādei "Vārds" tika iedzīvināta Valmieras Drāmas teātra aktieru jaunā pagaidu mājvieta ...

gallery icon

Viņš pauda prieku par apstākļu sakritību, ka piektdienas vakars “iekritis” vienīgais brīvais vakars visā nedēļā, un viņam bija iespēja gan noskatīties izrādi, gan apsveikt Elīnu, gan arī paraudzīt, kāda izskatās vieta, kuru nu par savām radošajām mājām sauks viņa mīļie bijušie kolēģi.

Izrādes starpbrīdī Strads pasēdēja pie kafejnīcas galdiņa ar teātra direktori Evitu Sniedzi un viņas laulāto draugu finanšu ministru Arvilu Ašeradenu, bet pēc izrādes, gaidot, kad pēc uzstāšanās pārģērbsies Elīna, Imants pārmija pa vārdam ar sastaptajiem kolēģiem un arīdzan Valmieras mēru Jāni Baiku. Uz pirmizrādes banketu gan Imants Strads nepalika, jo nedēļas vienīgajā brīvajā vakarā bija apņēmies ko svarīgu saimniecībā paveikt mājās.

Ciemos pie Imanta Strada un Elīnas Vānes

Nu jau trešo gadu aktieru pāris Elīna Vāne un Imants Strads saimnieko starpkaru laikā celtā divstāvu namā Valmierā. Žurnāls "Kas ...

gallery icon