foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: slavenības godina mūžībā aizsaukto "rokenrola karaļa" meitu Lizu Mariju Presliju
Grupas "Guns'n'Roses" solists Aksels Rouzs uzstājas dziedātājas Lizas Marijas Preslijas publiskā piemiņas pasākumā Greislendas savrupmājā Memfisā, ASV 2023. gada 22. janvārī.
Slavenības
2023. gada 23. janvāris, 10:33

FOTO: slavenības godina mūžībā aizsaukto "rokenrola karaļa" meitu Lizu Mariju Presliju

Jauns.lv

Dievkalpojumā, kas 22. janvārī notika dziedātājas Lizas Marijas Preslijas tēva Elvija Preslija Greislendas savrupmājā Memfisā, ASV, piedalījās slavenas sejas, tostarp Jorkas hercogiene un “Guns’n’Roses” solists Aksels Rouzs.

ASV dziedātāja, kura bija Elvisa Preslija vienīgais bērns, nomira 54 gadu vecumā 12. janvārī, dažas stundas pēc nogādāšanas slimnīcā.

Liza Marija ir apbedīta Greislendā blakus savam dēlam Bendžaminam Keovam, kurš nomira 2020. gadā.

Tādi mākslinieki kā Alanisa Morisete un “Guns’n’Roses” solists Aksls Rouzs uzstājās, lai godinātu Preslija meitu. 

Cilvēki godina Lizas Marijas Preslijas aiziešanu slavenajā Greislendas savrupmājā

Pēc Lizas Marijas Preslijas nāves 54 gadu vecumā notika publisks piemiņas pasākums. Dievkalpojumā, kas 22. janvārī notika viņas tēva Elvisa ...

gallery icon

Atceres pasākumā piedalījās arī citi sabiedrībā zināmi cilvēki, tostarp Jorkas hercogiene Sāra Fergusone.

Arī sabiedrības locekļi apmeklēja dievkalpojumu. Sērojošie pūļi turēja Lizas Marijas attēlus. 

Viņas māte Priscilla Preslija pateicās visiem, kas ieradās godināt viņas meitu.

Viņa arī izlasīja dzejoli, ko sarakstījusi viņas mazmeita Hārpere - viena no Lizas Marijas trim meitām, kurā teikts: "Mamma bija mana ikona, mans paraugs, mans supervaronis un daudz kas vairāk."

Tika nolasīts arī Lizas Marijas meitas Railijas dzejolis, kurā teikts: "Es ceru, ka varēšu mīlēt savu meitu tā, kā tu mani mīlēji. Kā tu mīli manu brāli un manas māsas. Paldies, ka devi man spēku, manu sirdi, manu empātiju, manu drosmi, manu humora izjūtu."

Elvisa Preslija meita un mazmeitas

Rokenrola karaļa Elvisa Preslija meita Liza Marija Preslija ar savām meitām Railiju Keofu un dvīnēm Finliju un Hārperi Lokvudām.

gallery icon

Arī Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone veltīja cieņu Preslija meitai. Viņa arī piedāvāja savu atbalstu mirušās dziedātājas bērniem.

Viņa sacīja: "Mana nelaiķa vīramāte mēdza teikt, ka neko nevar pateikt, lai noņemtu ciešanas un sāpes šajos brīžos.  Skumjas ir cena, ko mēs maksājam par mīlestību, un par to, cik tā bija patiesa."

Dievkalpojumā tika atskaņoti vairāki muzikāli veltījumi aizgājušajai Lizai Marijai, tostarp Alanisa Morisete, kura sniedza emocionālu savas dziesmas “Rest” izpildījumu.

Aksels Rouzs izpildīja grupas “Guns’n’Roses” dziesmu “November Rain”, bet Billijs Korgans dziedāja grupas “The Smashing Pumpkins” dziesmu “To Sheila”.

“The Blackwood Brothers Quartet”, kas uzstājās viņas tēva bērēs 1977. gadā ar citiem grupas dalībniekiem, pēc tam nodziedāja evaņģēlija dziesmu “How Great Thou Art”, kam sekoja “Sweet, Sweet Spirit”.

Pats “rokenrola karalis” Elvis Preslijs un citi Presliju ģimenes locekļi arī apglabāti Greislendā.