Trakā pasaule
2023. gada 16. janvāris, 19:17

Kas ir tantra un tantriskais sekss? Skaidro meditācijas, tantras un jogas praktiķis Juris

Jauns.lv

Kanāla TV6 sarunu raidījumu "Dziļi ar Džili" pirmās sezonas noslēdzošajā raidījumā režisors Dž. Dž. Džilindžers kopā ar "Mīlestības mistērijas skolas" dibinātāju, meditācijas, tantras un jogas praktiķi Juri Gravi izzina tantriskā seksa būtību.

- Kā praktiski tas notiek. Pie tevis atnāk vīrietis, kurš nolēmis sevi pacelt jaunā kvalitātē, viņš nav nekad īsti saskāries ar šīm praktikām, ko tu ar viņu dari?

- Runāju.

- Vai šīs sarunas palīdz izmainīties?

- Ja tev ir jautājums, kāpēc ar mani notiek tas un tas, kāpēc mani pameta sieva jau trešā vai ceturtā, vai es biju spiests aiziet no sievas vai vēl kaut kas... Seksuālā enerģija ir dinamika. Kaut kādā mirklī viņa iet horizontāli, bet kaut kādā mirklī vertikāli.

Tikai ar vienu partneri mēs varam tik smalki, tik dziļi ieiet tādā saskarsmē, kur mēs sajūtam sevi lielākus (..) Mēs savienojamies daudz, daudz augstāk. Mēs sajūtam šo permanento savienošanos. Tur, kur izmainās mūsu domāšana, pasaules uzskati. No šiem kosmiskiem orgasmiem neviens neatgriežas pērnais. Cilvēki jau atgriežas ar transformētu apziņu. 

- Tik un tā tas ir stāsts par orgasmiem. Vienkārši cita līmeņa orgasmiem. (..)

- (..) Tā ir mūsu daba. Mūsu dabā ir tiekties pēc mīlestības un laimes. Vienīgi mēs dzīvojam seksuāli tumsonīgā laikmetā un mēs nezinām kā. Mēs nezinām, kādā veidā. Tā enerģija mums ir, bet tā lai viņa mūs pilnīgi apmierinātu, tā lai mēs pilnīgi piepildītos ar viņu, mēs īsti nezinām. Tādēļ mēs reizi no reizes izvēlamies tādas vai savādākas izpausmes. (..)

Ir bijuši cilvēki pirms tūkstošiem gadu, kuri uzdeva sev šos jautājumus. Kas mēs esam, kurp mēs ejam, kas ir svarīgākais. Un tā ir radusies tantra. Tūkstoš gadus skolotāji māca, lai saprastu to, kas tas patiesībā ir.

Šī seksualitāte ir tikai neliela daļa… vispār partneru meditācijas ir viena neliela daļa no tantras. Tantra ir individuāla mācība. Viņa ir domāta cilvēkam, kurš ir ceļotājs šajā pasaulē. Es esmu atnācis šajā pasaulē un viss tas, ko es piedzīvoju, tā ir tikai mana pieredze. Es esmu pats atbildīgs par to, kas ar mani notiks. 

Jau vēstīts, ka raidījuma "Dziļi ar Džili" vadītājs ir Latvijā pazīstamais teātra režisors un aktieris Dž. Dž. Džilindžers (īstajā vārdā Raimonds Rupeiks). Saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu kā Latvijas 2006. gada režisors.

Iepriekšējos raidījumos viešņas dalījās pieredzē par dažādām pikantām tēmām, piemēram, kas ir BDSM un cik pelna porno aktrise.