foto: Artyom Geodakyan/TASS/All Over P/ Vida Press
"Kad es to uzzināju, viņš jau bija miris" - Anna Sedokova atklāj to, par ko baidījusies atzīties pat sev
Anna Sedokova.
Slavenības
2023. gada 16. janvāris, 13:22

"Kad es to uzzināju, viņš jau bija miris" - Anna Sedokova atklāj to, par ko baidījusies atzīties pat sev

Jauns.lv

Latviešu basketbolista Jāņa Timmas sieva Anna Sedokova ne reizi vien atzinusi, ka dzimusi nelabvēlīgā ģimenē. Visu bērnību Krievijā pazīstamā dziedātāja pavadījusi nabadzībā. Tieši tāpēc, kļūstot pieaugušai, izpildītāja sākusi darīt visu, lai pelnītu vairāk.

Anna Sedokova spējusi izveidot veiksmīgu karjeru. Viņa kļuvusi ne tikai par populāru dziedātāju, bet arī par uzņēmēju ar savu virsdrēbju zīmolu. Par spīti viņas lepnajam dzīvesveidam, sirds dziļumos viņa joprojām ir parasta meitene no nabadzīgas ģimenes, kura vēlējusies izrauties labākā dzīvē, raksta "Vokrug.tv".

Sedokovas vecāku attiecības bijušas saspīlētas. Naudas trūkuma dēļ pāris nemitīgi strīdējies. "Vecāki šķīrās, kad biju pavisam maza. Un, kamēr viņi dalīja zeķes un cīnījās savā starpā, es izmisīgi mēģināju izdzīvot," atzina izpildītāja.

Kad māksliniecei bija četri gadi, notika sprādziens Černobiļas AES. Tad vecāki aizsūtīja meiteni pie vecvecākiem. Uzņēmēja ar siltumu atceras kopā pavadītās dienas. Tieši vecvecāki viņai uzdāvināja mīlestību un rūpes, kuras pietrūka no vecākiem. "Vectēvs man iemācīja dziedāt. Vecmāmiņa lasīja dzeju. Vecvecāki bija mans viss. Viņi man noticēja," atcerējās Sedokova.

Reiz tēvs atgriezās un ar viltu paņēma jauno dziedātāju, kura tobrīd bijusi vien pidžamā. Viņš nepateica meitai, kurp viņi brauc un kāpēc, bet piedāvāja vienkārši pastaigāties. Kā noskaidrojās, viņš meiteni aizvedis pie mātes. "Viņš mani paņēma pidžamā, iesēdināja lidmašīnā un aizveda pie mammas. Es neesmu pārliecināta, ka biju "par". Es vienkārši pidžamā lidoju turp, kur nevienu nepazinu. Bet viņi bija mana ģimene. Un es atkal tikai centos izdzīvot," atmiņās dalījās māksliniece.

Anna nespēja pieņemt, ka tēvs no viņiem aizgājis un izveidojis jaunu ģimeni. "Tētis aizgāja pie citas sievietes. Paliku pie mammas un brāļa. Mamma mūs visus vilka. Strādāja par kartupeļu maisu. Tas bija veids, kā izdzīvot mums visiem. Es visu mūžu ienīdu tēti, kurš mūs pameta un aizgāja pie citas sievietes. Un tad 25 gadu vecumā uzzināju, ka tieši mani viņš ir paņēmis. Gribējis dzīvot kopā ar meitu. Kad es to uzzināju, viņš jau bija miris. Viņam bija infarkts 50 gadu vecumā," atklāja televīzijas dīva.

Sarežģītā bērnība norūdījusi Sedokovas raksturu. Viņa bija pieradusi, ka šajā dzīvē var paļauties tikai uz sevi. Tāpēc jau no mazotnes sāka nodarboties ar pašattīstību, pabeidza skolu ar zelta medaļu un iestājās budžeta nodaļā universitātē. "Es zināju, ka vienīgais ceļš, kā man izdzīvot, ir būt labākai nekā vakar," atzina daudzbērnu mamma.

Pelnīšana Annai nebija galvenais iemesls dziedātājas karjeras izveidei. Bērnībā viņa pamanījusi, ka strīdi dzīvoklī norimst, ja viņa sāk dziedāt. Mājinieku sejās atkal parādījās smaids. "Es sapratu, ka visi smaida, kad uzkāpju uz ķeblīša un dziedu. Iedomājos, ka varu savus tuviniekus padarīt ne tik skumjus dziedot. Un es nolēmu kļūt par mākslinieci. Lai viņi smaidītu..." stāstīja Sedokova.

Anna Sedokova "Instagram" kadros 2021. gadā

gallery icon

Anna Sedokova un Jānis Timma 2020. gada jūlijā Amerikā

gallery icon

Anna Sedokova "Instagram" kadros 2020. gadā

gallery icon