Mūzika
2023. gada 6. janvāris, 18:14

No dziesmu konkursa "Supernova" pusfināla diskvalificēts mūziķis Saule

Jauns.lv/LETA

Šāds lēmums pieņemts, jo mūziķa iesniegtais muzikālais darbs "Finally Happy", pārkāpjot pieteikšanās nolikumā noteikto, ir ticis publiski atskaņots pirms 2022.gada 1.septembra.

Līdz ar LTV valdes lēmumu mūziķim liegta piedalīšanās "Supernovas" pusfināla tiešraidē. Par iekļūšanu konkursa finālā sacentīsies 14 mūziķi. Diskvalificētā mūziķa vietā netiks izraudzīts cits dalībnieks, jo jau ir sākta gatavošanās konkursa pusfinālam.

Krišjānis Suntažs jeb "Saule" (foto: Latvijas Televīzija)

LTV pārstāvji norāda, ka, iesniedzot dziesmu konkursam, mūziķis Saule (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs), tāpat kā pārējie pieteicēji, apstiprināja, ka ir informēts un piekrīt pieteikšanās nolikumā ietvertajiem nosacījumiem, taču LTV projekta komanda, kas izvērtēja muzikālo darbu atbilstību, tikai pēc pusfinālistu izziņošanas uzzinājusi, ka dziesma "Finally Happy" jau publiski atskaņota 2021.gada 19.decembrī.

LETA jau vēstīja, ka dalībai dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā žūrija izvēlējās 15 dalībniekus, kuri 4.februārī tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. 

Konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11.februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā. 

Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma - labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Kā "Supernova 2022" finālā noritēja cīņa par biļeti uz "Eirovīziju"

gallery icon
103

Konkursa "Supernova" 2023.gada pusfinālā iekļuvusi grupa "24. Avēnija" ar dziesmu "You Said", Adriana Miglāne ar dziesmu "Like I Wanna", Alise Haijima ar dziesmu "Tricky", Artūrs Hatti ar dziesmu "Love Vibes", dziedātāja "AVÉI" ar dziesmu "Let Me Go", grupa "Inspo" ar dziesmu "Sway", Justs ar dziesmu "Stranger", Katrine Millere ar dziesmu "Beaten Down", Luīze ar dziesmu "You To Hold Me", Markus Riva ar dziesmu "Forever", Patrisha ar dziesmu "Hush", dziedātājs Raum ar dziesmu "Fake Love", grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" un Toms Kalderauskis ar dziesmu "When It All Falls".

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

"Supernovas" pusfināls notiks 4.februārī plkst.21.10.

Noskaidroti Latvijas Televīzijas konkursa "Supernova 2022" finālisti

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija kopā lēmuši, kuri desmit dalībnieki finālā 12. februārī turpinās ...

gallery icon
113

Eirovīzijas finālā 2022.gada 14.maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Стефанія", tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) nolēma 2023.gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

"Supernova 2020" fināla šovs

LTV autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2020”deviņu finālistu konkurencē TV skatītāju balsojumā triumfēja Samanta Tīna, kura ar dziesmu “StillBreathing” šī ...

gallery icon
112

Samanta Tīna konkursā "Supernova 2019"

Samanta Tīna izpilda dziesmu "Cutting the Wire” konkursa "Supernova 2019" finālā.

gallery icon
17

"Supernovas" aizkadri: kā dalībnieki gatavojas izšķirošajam vakaram

gallery icon
95

"Supernova 2019" pirmā pusfināla ģenerālmēģinājuma aizkulises

Konkursa "Supernova 2019" pirmajā pusfinālā piedalās Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Elza Rozentāle, Aivo Oskis, Alekss Silvers, Līga Rīdere, “Kris & ...

gallery icon
43