foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Latvijā sagaidāms lielā pārmaiņu haosa laiks. Kristapa Baņķa prognozes 2023. gadam
Kristaps Baņķis uzsver, ka tieši 2023. gada 23. marts ir pārejas slieksnis uz jauno tūkstošgadi, tāpēc uzstājīgi aicina visus līdz tam pārdomāt, ko fundamentāli pamainīt savā dzīvē, no kā atteikties, ko sakārtot, lai jauno tūkstošgadi sagaidītu “tīri un labi”. Tieši sagatavotība un padarītais palīdzēs pēc šā datuma nonākt lielā ātrumā topošās sociālās un bieži vien pat eksistenciālās plaisas pareizajā pusē.
Trakā pasaule
2023. gada 5. janvāris, 05:50

Latvijā sagaidāms lielā pārmaiņu haosa laiks. Kristapa Baņķa prognozes 2023. gadam

Žurnāls "Kas Jauns"

"Neraugoties uz visapkārt valdošo traģismu, uzskatu šo par vienu no lielākajiem iespēju laikiem, kādi paveras vien 2000 gadu laikā!" - tā astrologs Kristaps Baņķis par to, kas mūs sagaida tuvākajos gados.

Viņš savās Superhoroskopi.lv prognozēs jau pirms pieciem gadiem paredzēja šobrīd pasaulē esošās krīzes neizbēgamību, sakot, ka pārmaiņas skars pilnīgi visus, jo 2020. gadā pasaule nostājās būtisku izmaiņu priekšā, un jauns laikmets sāksies 2026. – Uguns zirga – gadā ar būtiskām ģeopolitiskām izmaiņām. Bet ar ko, pēc astrologa prognozēm, Latvijai nāksies rēķināties līdz tam? Kas mūs sagaida jaunajā gadā?

Cik precīzas bija iepriekšējās prognozes?

Vieni horoskopus un astroloģiskās prognozes uzskata par māņiem, citi tās ņem vērā un mēģina pēc tām veidot savu dzīvi. Cik tas ir nopietni, lai paliek katra paša ziņā, taču atgādināsim, ko Kristaps Baņķis prognozēja pirms vairākiem gadiem.

Vēl 2018. gadā viņš rakstīja: “Mūs vadīs bailes, neziņa, autoritārisms un problēmas, kurām nelīdzēs neviena pote,” piebilstot, ka pastāv reāli kara draudi. Savukārt gadu vēlāk, kad pasauli tikko kā bija skārusi Covid-19 pandēmija, astrologs brīdināja: “Mēs dzīvojam lielo pārmaiņu laikā – globālās krustcelēs, tāpēc runa nav par kāda sektora satricinājumu, kā tas bija ar nekustamā īpašuma burbuli, kas parāva domino efektu arī citās sfērās. Nē, šī Dižkrīze tāpēc arī ir Dižkrīze, ka izpaudīsies globāli policentriski – ar mainīgiem centriem – kā tāds vīruss, kas strauji modificējas, tiklīdz pret to vērš “poti”.”

Viņš arī uzsvēra, ka kovids tikai aizsāka šos Dižkrīzes procesus, taču vērsa uzmanību: “Bet tas nav vienīgais notikums, kas mūs sagaida turpmākos piecos gados, kam jāmaina pasaule globāli. Tas ir process, kurā ir vairāki etapi, kas atkarīgi no valstu vadības rīcības plāniem. Pretēji vairumam ekspertu, pēc astrokartes neredzu, ka vīruss būs ilgtermiņa katastrofa, ar ko pasaule netiktu galā. Tam ir laba tendence apdzist. Tomēr tas kā sniega lavīna aizsāks visus nākamās piecgades procesus! Būs vēl daudz izaicinājumu pasaulei arī bez šā vīrusa!”

Tā izskatās vēlme izskaust Covid-19 pilnībā. Šanhaja 2022. gada pavasarī

Visu laiku lielākā Covid-19 uzliesmojuma dēļ 2022. gada pavasarī Ķīnas pilsētā Šanhajā ir noteikta stingra karantīna. Iedzīvotājiem ir jāuzturas tikai ...

gallery icon
22

Ar ko Latvijai jārēķinās nākamgad?

Astroloģiskās prognozes liecina, ka nākamais gads būs sekas iepriekšējos gados pieņemtajiem lēmumiem, kad nāksies “pa smago” un bez atlaidēm atstrādāt iepriekšējās valdības dāsnumu dažādos pabalstos un līdzekļu izšķērdēšanā, kad rīkojās pēc principa “naudas ir vairāk nekā jebkad”, – uzsver Kristaps Baņķis, sakot, ka jaunā parlamenta ievēlēšana tik un tā būs iešana “pret laika straumi”.

Zvēresta nodošana 14. Saeimas pirmajā sēdē

Ievēlētie deputāti nodot zvērestu.

gallery icon
196

Ko tad rāda Latvijas planetārā astrokarte? Visu janvāri Latvijas horoskopā ir ievērojama planetārā spriedze, kas turpinās līdz pat 19. februārim. “Lielā mērā Latvijai 2023. gads uzskatāms par mazdūšības, maldīšanās un “turpu-šurpu” staipīšanas gadu. Pietrūks aktivitātes izaugsmei, dominēs vēlme jaukt, ne celt. Bet, kas attiecas uz prezidentu un premjeru, Neptūna pieskāriens jau trešo gadu pēc kārtas jebkuram valsts vadītājam būtu pārbaudījums uz izturību. Lielākoties tas saistāms ar slēpšanos, mānīgi mainīgu attieksmi, izvairīšanos, idealizētu urrāpatriotismu un nekonkrētību tieši spriedzes stāvoklī un svarīgos jautājumos. Taču ar šādu astro rādītāju viņus būs grūti nodabūt no amata, jo kā noķersi to, ko “neredzi”,” teic astrologs.

“Savukārt 17. februārī Saturns kulminē pats pret sevi, tādējādi februāris uzskatāms par vienu no Latvijai svarīgākajiem gada mēnešiem. Var tikt sajusti iekšēji un ārēji draudi. Spriedze augs! Bet jāiztur! Tieši tad vairāk nekā jebkad vajadzīgi gudri un 30 gadu periodam pieskaņoti valsts stratēģiskie lēmumi, kurus jāiedzīvina martā un aprīlī,” padomus dod Kristaps Baņķis, turpinot: “Vasaras vidū būs spriedze jautājumos, kas skar birokrātiju, tranzītsektoru, medicīnu un tautas psihisko veselību. Situācija izlīdzināsies daļēji augustā un decembrī, bet tad atkal pasliktināsies, atgriežoties pie attīstības stagnācijas, kāda bija gada sākumā. Kā pa celmiem tas turpināsies līdz pat 2025. gada 19. augustam, kad Jupiters uzsāks jaunu 12 gadu ciklu un sasinhronizēsies ar globālo Ūdensvīra laikmetu un labvēlīgākām harmonijas saliņām Latvijas horoskopā, taču tad valstiski atskārtīsim, ka, visai pasaulei inovatīvi bagātinoties, paši esam par maz ieguldījuši zinātnes progresā un medicīnas attīstībā, bet vairāk naudu izšķieduši tāpat dabiski pārejošās klapatās.”

Taču 2023. gada martā Saturns pāriet Zivju zīmē un tieši tad visbūtiskāk aizskars arī tautas pašsajūtas trauslo un nestabilo stāvokli, kas dod lielāku uzsvaru uz “ļaušanos straumei”, vienalga, kā iedzīvotāji tiktu spaidīti. “Grūtāku periodu tautas kopējai pašsajūtai iedomāties nevaru... Bet tas neattiecas simtprocentīgi uz visiem, vairāk uz sociāli neaizsargātajiem, valsts sektorā strādājošajiem un pensionāriem, turpretī uzņēmējiem ir visas iespējas atklāt jaunus starptautiskus tirgus (iekšējā tirgū klāsies slikti). Tauta mulsi funktierēs, “kam lai sēžu kamanās”, haoss, kļūdaini lēmumi, nekonsekvences, “kažoku mešanas” laiks, naudas taupīšana, kur tā vajadzīga, bet neapdomīga tērēšana, kur nevajag, – viss turpināsies. Jebkurā gadījumā skaidrību, noteiktību un paredzamību nevar solīt neviens, jo ir lielais Pārmaiņu Haosa laiks!” – tā Kristaps Baņķis.

Taču, spriežot pēc astrologa izveidotās Latvijas planetārās astrokartes, “gaisma tuneļa galā” sagaidāma tikai pēc vairākiem gadiem. “Pēc 2022./2023. gada trieciena atkopsimies, un fundamentālākas pozitīvās pārmaiņas var notikt, tikai sākot ar 2026. gada aprīli un jaunievēlēto parlamentu. Liels solis pareizajā virzienā būtu izvēle, lai 2025. gada pašvaldības vēlēšanās, kuras esmu jau nodēvējis par juku laiku vēlēšanām, mainītu pašvaldības deputātu ievēlēšanu pēc mažoritārā principa vai kā citādi būtiski saglābtu reģionālās reformas sekas,” piebilst Kristaps Baņķis.

Tajā pašā laikā astrologs teic, ka zināma tautas pamošanās no snaudas jau notiks pēc valsts dzimšanas dienas 2023. gada 18. novembrī, kad tautas apzinātība uzsāks jaunu 28 gadu zodiakālo ciklu, bet lielāka radikalizēšanās gaidāma 2025. gadā un pavisam noteikti 2026. gadā, kas sakrīt arī ar jaunu un nozīmīgu politisko spēku dzimšanu.

Kas pasauli sagaida 2023. gadā!

* Dabas katastrofu virkne, dabai ļoti radikālas izmaiņas.

* Alternatīvās enerģijas meklējumi.

* Bada un pārtikas krīzes, dzeramā ūdens problēmas.

* Resursu trūkums un tam sekojošas kompozītmateriālu izmaiņas.

* Personisko datu – indivīda unikalitātes – drošības jautājumi; lielas cīņas par indivīda datu drošību, jauni biznesi uz tā rēķina un pat politiskas kustības.

* Autoritāru sistēmu atdzimšana, diktatūras jaunas formas.

* Finanšu komūnas – apvienības kā kolektīva dzīvesziņa, iedzīvotāju saimnieciskās kopības.

* Jaunu tīmekļa gigantu rašanās, jaunas e-platformas, izmaiņas esošajos sociālajos tīklos un negaidīta tīmekļa krīze.

* Spējš zinātnes lēciens anti-age jautājumos, saintegrējot ar tehnoloģijām dabas atklājumus.

* Nenovēršama sociālā plaisa, medicīnas pieejamības problēma un medicīnas materiālu un speciālistu būtisks trūkums.

* Klasiskā bankas sektora un kriptovalūtu svārstības radīs trešo, bet pagaidām nezināmo iespēju.

* Globālie uzņēmumi vairs nestrādās tikai savā segmentā, bet izmēģinās jaunus veidus.

* Ceļošanas ieradumu maiņa (piespiedu) – tik brīvi, kā ceļojām tagad, diez vai vēl varēsim.

* Būtisks profesionāļu trūkums ļoti daudzās nozarēs.

* Stabilitātes trūkums. Tiklīdz cilvēki pielāgosies kādai jaunai kārtībai, tā tiks būtiski mainīta. Dzīvosim kā nemitīgā pilotprojektā.

* Pilsoņu kari ar vēlmi mainīt režīmu, ekonomisko situāciju.

*Vēl nebijuši kosmiski mērķi, gaišreģu un superspēju cilvēku parādīšanās.

* Lauku īpašumu vērtības celšanās – cilvēki tieksies prom no urbanizācijas.

* Dzims jauni mākslas virzieni, neparasti krāsu un izmantojamo materiālu salikumi. Stilu dažādība. Labs laiks māksliniekiem un zinātniekiem.

* Valstu savienību (arī Eiropas Savienības) nestabilitāte.

* Vidusslānis eksistēs patērētājkultūrā, ik pa laikam ievelkot jostu un atlaižot, bet spriedze, ka par to pašu var dabūt arvien mazāk, – apdalījuma sajūta – pieaugs. Tas ģenerēs sociāldemokrātisku un nacionālu populistisku ideju atbalstu. Komunisma un sociāldemokrātijas ideju renesanse.

* Par laimi, mainīsies bagātības izpratne. Pasaule kā traka ķers eko un ekonomiskos stilus.

* Globālajā tirgū arvien dominējošāka kļūs paaudze, kas kapitālu uztaisījusi no šķietami nekā – sociālo tīklu vidē.

Ko Superhoroskopi.lv prognozēja?

Lūk, dažas būtiskākās lietas, ko Superhoroskopi.lv paredzēja iepriekšējiem trim gadiem, un par to toreiz rakstīja arī žurnāls "Kas Jauns". Vai tas ir piepildījies, vai esam to pieredzējuši, spriediet paši!

Solītais 2020. gadam

* Saskarsimies ar globālu varas un ietekmes pārdali, kas tikai veicinās neziņu, “pauzes sajūtu”, no kā izrietošs domino efekts būs finanšu kavējumi, biznesa un valsts pārvaldes neelastības pastiprināšanās.

* Resursu ekonomija un to iztrūkums.

* Bruņojums pieaugs, jo fonā pastāv reāli kara draudi.

* Populisms miksēsies ar diktatūras (autoritārisma) alkām.

* Krīze vistiešāk izpaudīsies ekonomiskajā nevienlīdzībā – slikti būs reālā darba darītājiem, mazajiem un vidējiem ražotājiem, pakalpojumu sniedzējiem. Vairāk vai mazāk nekas nemainīsies lielajiem uzņēmumiem.

* Gada griezumā būs ļoti daudz dīvainību un provokāciju, kas “izsitīs korķus” ierastajam komfortam. Par stabilitāti var tikai sapņot.

* Medicīnā atklās jaunus preparātus. Bet piekļuve tiem būs lielas naudas jautājums.

Solītais 2021. gadam

* Covid-19 sāga turpināsies, bet tās izpausmes būs būtiski atšķirīgas. Mutējošas. Hibrīdas. Pārsteidzošas.

* Rietumiem nebūs lielas idejas, kurām sekot cilvēkiem, tas veicinās Austrumu ideju renesansi, kā arī ideju radikalizēšanos. Reliģijas krīze.

* Uzurpēsies administratīva komandējoša pārvalde, jo ierēdņi maksimāli centīsies parādīt savu lietderību un būs pārspīlēti burta kalpi.

* Dominēs militārie konflikti un kareivīga politika. Valstu dalīšanās! Nemieri. Karadarbības. Vecu konfliktu atjaunošanās.

* Taisnīguma politika piedzīvos komunistisku saukļu renesansi un vēlmi atņemt un sadalīt tiem, kam ir. Vienīgi to realizēs tie, kam jau ir.

* Sabiedrībā informācijas plūsma būs vēl neskaidrāka un atšķirīgāka, tamdēļ jāizstrādā savs ziņu siets, kam ticēt un no kā iespaidoties.

* Uzņēmējdarbībā būtiskas pārmaiņas skars ar loģistiku un transportu saistītas nozares. Pieaugs neapmierinātība ar satiksmi. Gaidāma auto industrijas krīze un jauni attīstības meklējumi, lai uzturētu uzpūsto cenu.

* Attiecībā uz nodokļiem pavisam skaidra ir to “saskaldīšana”, kā arī vāji mēģinājumi to izskaidrot sabiedrībai. Valstij vajag naudu! To arī pūlēsies paņemt.  

* Izteikti bagātajiem – lielāka ietekme uz procesiem un varas koncentrēšanās rokās.

* Novērosim tendenci, kad, piemēram, uzņēmēji kļūst par māksliniekiem, bet mākslinieki par uzņēmējiem.

* Nabaga lauksaimnieki… dabas stihijas, tehnika lūzīs, cenas svārstīsies, kaitēkļi savairosies, neskaidra finanšu plūsma, aizkavēti maksājumi…

* Tauta to visu pārdzīvos un šausmināsies vēl trakāk.

Solītais 2022. gadam

* 14. Saeimas vēlēšanās jaunām idejām, jauniem cilvēkiem ienākt politiskajā apritē ir teju neiespējami.

* Jaunajā Saeimā iekļūt lielāka veiksme ir apvienībām un savienībām, bet populistiem vājas iespējas, vāji rezultāti kreisajām, “sarkanajām” un radikālajām partijām.

* Tradicionāli ievēlētajām partijām pie dinamiskas vēlēšanu kampaņas vēlētājs atkal noticēs – labāk zināms ļaunums.

* Parlamentā paredzams varas partiju līdzsvars un sadrumstalotība, nav izslēgts arī atsevišķu nozīmīgu personu atteikums kandidēt vai izstāšanās uzreiz pēc ievēlēšanas.

* Trūks resursu dažādās sfērās. Spēji akcijas tirgus kāpumi un kritumi. Pieaugošas runas par taupību.

* Darbaspēka trūkums, darba samaksas problēmas.

* Enerģijas resursu būtiskas problēmas.

* Pieaugs dabas un vides aktīvisms, atbildība par vidi.