foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments
Izjukusi bijušās ministres Anitas Muižnieces laulība. Vai viņa tagad ir kopā ar Jāni Reiru?
Reirs un Muižniece 2022. gada maijā.
Slavenības
2023. gada 3. janvāris, 06:46

Izjukusi bijušās ministres Anitas Muižnieces laulība. Vai viņa tagad ir kopā ar Jāni Reiru?

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", jau labu laiku politiskajās aprindās klīst runas, ka nu jau bijušo ministru - Anitas Muižnieces (35) un Jāņa Reira (61) - starpā uzvirmojušas romantiskas jūtas. Šīs runas pastiprinājis arī fakts, ka abi manīti, kopīgi vērojot basketbola spēles un pusdienojot.

Par bijušā finanšu ministra Jāņa Reira laulības krīzi runas izskanēja jau šā gada vasarā. Tika runāts, ka Reira un viņa sievas Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Gundas Reires laulība ir uz izjukšanas robežas. Acīgi ļaudis jau bija pamanījuši, ka Gunda atšķirībā no vīra vairs nenēsā arī laulību gredzenu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis un Gunda Reiri.

Centās iekārtot amatā?

Šoruden politikas kuluāros sāka izplatīties runas, ka kopš pērnā gada rudens no profesionālām uz itin privātām pāraugušas Jāņa Reira un bijušās izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces attiecības. “Abu starpā esot uzplaiksnījusi simpātiju dzirksts,” stāstīja avots, kas labi pazīst Anitas Muižnieces vīru. Eļļu šā stāsta ticamībā pielēja arī tas, ka Reirs politikas aizkulisēs esot centies dabūt Anitai Muižniecei darbu, proti, Finanšu ministrijas parlamentārās sekretāres amatu.

foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments
Reirs un Muižniece 2022. gada maijā.

Jānis Reirs jaunajā valdībā vairs nav ministra amatā – viņa vietā stājies kolēģis no "Jaunās vienotības" Arvils Ašeradens. Bija paredzēts un apstiprinājās, ka Reirs kā bijušais finanšu ministrs un arī kā lielākās Saeimas frakcijas deputāts vadīs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, bet parlamentārais sekretārs ir tas, kas nodrošina ministrijas saikni ar parlamentu. Taču Anitai Muižniecei tomēr šis amats netika.

Kā zināms, viņa pārstāvēja partiju "Konservatīvie", no kuras aizgāja pēc tam, kad cieta neveiksmi 14. Saeimas vēlēšanās.

Eleganti vēlēšanu nakti pavada "Konservatīvie"

"Konservatīvie" vēlēšanu vakara pasākumu rīko "Rixwell Elefant Hotel", Kalnciema ielā 90.

gallery icon
44

Politikas aprindās tika runāts – ja jau ministriju vada Jaunās vienotības politiķis, tad parlamentārā sekretāra amatā liek tās pašas partijas cilvēku, jo tas ir perspektīvi un ir iespēja virzīt tā cilvēka karjeru. Tāpēc no pašas Jaunās vienotības vidus bija liela konkurence uz šo amatu. Līdz ar to, ja šajā amatā pēkšņi ieliek citas partijas bijušo biedru, tas liecinātu, ka aiz šā lēmuma ir liela aizmugure un tā vis nebūtu dabiska izvēle.

Muižniece: “Man ar visiem ir labas attiecības”

Sarunā ar "Kas Jauns" Anita Muižniece gan noliedz, ka būtu attiecībās ar Jāni Reiru. “Reira kungs, cik man zināms, ir precēts vīrietis. Un man šobrīd nav nekādu attiecību, tas nav arī manās interesēs,” viņa paskaidro un piebilst, ka viņai ar Reira kungu ir draudzīgas attiecības: “Mēs esam kolēģi, un man ar visiem kolēģiem ir labas attiecības. Mēdzu aiziet pusdienās ne tikai ar Reira kungu, bet arī ar citiem kolēģiem.”

Izskanējušas arī runas, ka bijusī ministre ir pašķīrusies ar savu dzīvesbiedru un triju bērnu tēvu Mareku Muižnieku. Lai arī viņa paskaidro, ka tas ir ļoti privāts jautājums, nosaka – laulība nav oficiāli šķirta. Anitas vīra Mareka Muižnieka "Facebook" profilā gan attiecību statusā norādīts single, kas nozīmē, ka viņš ir no attiecībām brīvs vīrietis.

Bijusī ministre Anita Muižniece vairs nenēsā laulību gredzenu.

Uz jautājumu, vai nav gatava jaunu attiecību veidošanai, bijusī ministre norāda – tas neietilpst viņas interesēs, jo primārais fokuss ir trīs bērni, kam seko darbs un karjera.

Pēc tam kad viņai beidzās darbs kā izglītības un zinātnes ministrei, Muižniece nu atgriezusies vienkāršā ikdienas ritmā, esot laiks arī atpūtai. “Pirmajā brīvdienā izbaudīju rīta pastaigu ar suni, aizgāju pie friziera un satikos ar draugiem. Ir sajūta, ka dzīve ir apstājusies, jo ministra amats prasa ārkārtīgi daudz laika un nemitīgi ir dažādi notikumi. Ritms tagad ir lēnāks, bet es izbaudu to, ka telefons nezvana,” pirmās brīvdienu sajūtas ieskicē Muižniece.

Vaicājot, kādi ir turpmākie profesionālās darbības nākotnes plāni, bijusī ministre paskaidro: “Ir mērķis mēnesi atpūsties. Man gan kā cilvēkam, kam patīk strādāt, ir ļoti grūti iztēloties, kā es to mēnesi izturēšu, neko nedarot. Taču līdz janvāra vidum par darbu centīšos nedomāt. Neslēpšu, ka ir dažādi aicinājumi darboties – gan privātā sektorā, gan citur. Laiks rādīs...”

Tāpat žurnāls centās no Jāņa Reira noskaidrot, kādas ir viņa attiecības ar bijušo kolēģi Muižnieci – vai abu starpā uzvirmojušas simpātijas? Politiķis atbildēja, ka attiecības esot, kā vienmēr, koleģiālas. “Man nav un nav arī bijis attiecību ar Muižnieces kundzi. Ir jāliek punkts šādām spekulācijām,” viņš nosaka.

foto: Ekrānuzņēmums
Attēls, kas publicēts Anitas Muižnieces "Instagram" profilā, tapis šoruden pēc Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības izbraukuma spēles. Vaicājot Muižniecei, kas ir kaislīga basketbola atbalstītāja, vai, viņas mudināts, Reira kungs kļuvis par šā sporta cienītāju, jo iepriekš nav redzēts spēļu norisēs tribīnēs, bijusī ministre teic, ka viņai grūti uz to atbildēt, tas esot jāprasa pašam Reira kungam, cik viņš bieži ir gājis uz sporta spēlēm. “Neesmu viņu ne mudinājusi, ne aicinājusi,” viņa piebilst.