foto: Tom Wren / SWNS
Džeremija Klārksona "kauna sleja" par Meganu Mārklu izpelnās asu kritiku un sūdzības
Džeremijs Klārksons ierodas rātsnama sanāksmē, kas sasaukta, lai apspriestu viņa saimniecības veikalu, 2021. gada 9. septembrī.
Slavenības
2022. gada 19. decembris, 14:37

Džeremija Klārksona "kauna sleja" par Meganu Mārklu izpelnās asu kritiku un sūdzības

Jauns.lv

Bijušais "Top Gear" Džeremijs Klārksons ir ticis plaši nosodīts par viņa "ļaunprātīgajiem un pretīgajiem" izteikumiem par Saseksas hercogieni Meganu Mārklu.

IPSO (Neatkarīgā preses standartu organizācija ir neatkarīgs laikrakstu un žurnālu nozares regulators Apvienotajā Karalistē) ir saņēmis vairāk nekā 6000 sūdzību par Džeremija Klārksona sleju par Meghanu Mārklu žurnālā "The Sun". 

Klārksons sacīja, ka viņš sapņo par to dienu, kad Mārklai liks kailai defilēt pa Lielbritāniju, kamēr pūlis skandēs "kauns" un apmētās viņu ar izkārnījumiem.

Bijušais "Top Gear" vadītājs apgalvoja, ka "visi, kas ir manā vecumā, domā tāpat". 

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Ripple of Hope Awards 2022” ceremoniju Ņujorkā

gallery icon

Viņa komentāri ir izraisījuši plašu pretreakciju. Publiskas personas, tostarp Džons Bišops, Kerola Vodermena, Filips Pulmans un viņa meita Emīlija, ir paudušas šausmas par Klārksona izteikumiem.

Bišops tviterī ierakstīja, ka Klārksona izteikumi ir "klaji aicinājums kūdīt uz pazemojumu un vardarbību pret sievieti". Tikmēr Vodermans piebilda: "Nevienā līmenī un nekādos apstākļos ir pareizi rakstīt šīs lietas par jebkuru sievieti un absolūti NĒ, ja "visi, kas ir manā vecumā, domā tāpat". 

BBC Live raidījumu vadītāja Reičela Bērdena tvītoja: “Tātad... Džeremijs Klārksons raksta to, ko uzraksta. Un tad redaktors nolemj to publicēt."

"Top Gear" ar jaunajiem vadītājiem

Uzticīgajiem motošova „Top Gear” („Gāzi grīdā”) faniem nepavisam nepatīk jaunais šovs, kurā kolorīto vadītājus Džeremiju Klārksonu, Ričardu Hamondu un Džeimsu ...

gallery icon

Arī televīzijas raidījumu vadītāja meita Emīlija Klārksone, iebilda pret sava tēva komentāriem. 

"Es vēlos ļoti skaidri pateikt, ka es iestājos pret visu, ko mans tētis rakstīja par Meganu Mārklu, un es joprojām atbalstu tos, pret kuriem tiešsaistes naids ir vērsts," Emīlija rakstīja garajā "Instagram" ierakstā. 

Klārksona izteikumi sekoja pēc "Netflix" dokumentālās sērijas "Harijs un Megana", kuras pēdējās epizodes tika izlaistas 15. decembrī.  

Harijs un Megana, Viljams un Ketrīna kopā ar karalisko ģimeni ierodas Vestminsteras zālē, kur pārvests karalienes šķirsts 2022. g. 14. IX

gallery icon

Sešu daļu dokumentālās filmas ietvēra vairākas atklāsmes. Piektajā sērijā princis Harijs apgalvoja, ka ir bijis “pārbiedēts” pēc tam, kad Velsas princis un topošais karalis Viljams kliedza uz viņu Sandringemas tikšanās laikā, kad bija tikko nomirusi abu vecmāmiņa - karaliene Elizabete II.