foto: Chris Chew/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Dženifera Lorensa apgalvo, ka viņa bijusi pirmā sieviete galvenajā lomā asa sižeta filmā
Dženifera Lorensa.
Slavenības
2022. gada 9. decembris, 07:18

Dženifera Lorensa apgalvo, ka viņa bijusi pirmā sieviete galvenajā lomā asa sižeta filmā

Jauns.lv

Sarunu šovā "Actors on Actors" Holivudas zvaigzne Dženifera Lorensa nākusi klajā ar visnotaļ drosmīgu paziņojumu.

Dženifera Lorensa bravūrīgi apgalvojusi, ka bijusi pirmā sieviete, kas filmējusies galvenajā lomā asa sižeta filmā, to attiecinot uz savu lomu “Bada spēļu” (“Hunger Games”) franšīzē.

Dženifera pievienojusies Violai Deivisai šova “Actors on Actors” intervijā un pasludinājusi: “Neviens nekad nebija izvirzījis sievieti asa sižeta filmas galvenajā lomā,” pirms viņa iejutusies Katnisas Everdīnas tēlā “Bada spēļu” franšīzē.

foto: Lionsgate/Color Force/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Dženifera Lorensa un Laiems Hemsvorts filmā "Bada spēles".

“Mums teica, ka gan meitenes, gan puiši var sevi identificēt ar vīrieša atveidotu galveno lomu, bet puiši nevar identificēties ar sievieti galvenajā lomā,” turpināja 32 gadus vecā aktrise. “Esmu priecīga katru reizi, kad redzu iznākam filmu, kas lauž šos uzskatus, un pierāda, ka tie ir meli, lai nepieļautu noteiktu cilvēku piekļuvi filmām. Lai varētu paturēt noteiktus cilvēkus tajos pašos amatos, kādos tie vienmēr bijuši.”

Lai gan Lorensa šķietami mēģinājusi uzsvērt, ka sieviešu un vīriešu lomas Holivudā parasti negodīgi atšķiras, sociālajos medijos komentētāji drīz vien apstrīdējuši Dženiferas teiktā patiesīgumu.

Dženifera Lorensa „Versace” kleitā

Aktrise Dženifera Lorensa apgalvo, ka „Versace” tērps bijis pārāk skaists, lai to apsegtu ar mēteli. Tā bijusi viņas pašas izvēlē ...

gallery icon

Cilvēki norādīja uz to, ka ir “daudz citu sieviešu, kas atveidojušas galvenās lomas spraiga sižeta filmās”. Kā piemēri tika minētas Linda Hamiltone, Sigurnija Vīvere, Andželina Džolija, Halle Berija un Uma Tūrmane.

“Lorensa ir kaitinoša,” par apgalvojumu, ka viņa ir pirmā sieviete asa sižeta filmā, saskaitusies kāda no soctīklu lietotājām. Aktrise esot pārāk apsēta ar sevi, ka nav pamanījusi citas augšminētās kolēģes, kas līdzīgas lomās iejutušās gadiem ilgi pirms viņas.

Kāds cits “Twitter” lietotājs saglabājis “Variety” šobrīd jau dzēstā vēstījuma ekrānšāviņu, kurā atspoguļots Lorensas pretrunīgais apgalvojums.

Turpretī citi sociālo tīklu lietotāji steigušies aizstāvēt “Oskara” balvu ieguvušo aktrisi.

“Visi tagad par to nopeļ Dženiferu, bet ir diezgan skaidrs, ka viņa (ar lielu izsmieklu) dalās par to, ko viņai un viņas komandai stāstīja studiju vadītāji, nevis tajā, ko viņa tobrīd pati domāja,” rakstīja kāds fans.

Kāds cits Lorensas aizstāvībai tvītoja, ka “strīds ir muļķīgs” par šo aktrises izteikto paziņojumu: “Jā, Dženifera Lorensa kļūdās par sievietēm galvenajā lomā asa sižeta filmās, taču viņas galvenā tēze ir pareiza. Padomājiet par to, varbūt kaut ko uzzināsiet.”