foto: action press/ Vida Press
Pievilcīgi, pašpārliecināti un stilīgi - Mata Hari, Dilindžers un citi valdzinošie noziedznieki
Džeremijs Mīkss.
Slavenības
2022. gada 27. decembris, 06:06

Pievilcīgi, pašpārliecināti un stilīgi - Mata Hari, Dilindžers un citi valdzinošie noziedznieki

Jauns.lv

Dažkārt pievilcība un lielisks stils noder, lai piemānītu, novērstu uzmanību un pavērtu durvis noziedzīgajiem plāniem. Lūk, skaistākie noziedznieki kādreiz un tagad.

Stils kā melu aizsegs

Anna Sorokina, zināma arī kā Anna Delveja, ir slavena ar to, ka piemānīja Ņujorkas elitāro sabiedrību.

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Anna Sorokina.

Pārliecinot, ka ir miljonu mantiniece, viņa iekļuva augstākajās aprindās un izkrāpa miljonus savam neeksistējošajam “biznesa plānam”. 2019. gadā viņai par to tika piespriests 4–12 gadu cietumsods, bet 2022. gadā viņu atbrīvoja un deportēja uz Vāciju. Šis neticamais stāsts, ka dārgā gaume un stils spējis pārliecināt, ir iemūžināts "Neflix" seriālā "Izgudrojot Annu".

“Izgudrotāja”

Elizabete Holmsa bija jauna uzņēmēja biotehnoloģiju jomā, kura ar savu neatlaidību nodrošināja uzņēmumam "Theranos" miljonus un presē tika uzskatīta par nozares brīnumu.

foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Elizabete Holmsa.

Viņa tikās ar augstāko sabiedrību, piedalījās konferencēs ar bijušo ASV prezidentu Bilu Klintonu un pat tagadējo prezidentu Džo Baidenu. Tomēr izsmalcinātās sievietes “izgudrojums” nebija tik pārdomāts kā garderobe, un viņa 2022. gadā tika notiesāta par krāpšanu. Tomēr viens ir sasniegts – viņas dzīve ir seriāla "The Dropout" sižets (Elizabeti atveido aktrise Amanda Seifrīda).

Eksotiskā spiedze

Pazīstamākā un leģendārākā noziedzniece, protams, ir 20. gadsimta sākuma nīderlandiešu pavedinošā dejotāja, kurtizāne un spiedze Mata Hari (Mārgareta Ģertrūde Zelle).

Eksotiskā dejotāja un spiedze Mata Hari

gallery icon

Viņa safabricēja pasakai līdzīgu stāstu par to, ka ir dzimusi senā Indijas templī un tur apguvusi eksotisko dejas mākslu. Tērpusies smalkajos un teatrālajos kostīmos, sieviete savaldzināja augsta ranga militārpersonas un politiķus, bet tas nepaglāba no tā, ka pašu noalgojušie franči sievietei piesprieda nāvessodu (1917) par dubultaģentes darbību.

Bagātniece un zagle

Petija Hērsta bija jauna, skaista un stilīga preses izdevniecības mantiniece, kad viņu 1974. gadā nolaupīja kreiso ekstrēmistu grupa.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Petija Hērsta.

Viņa esot piespiesta pievienoties grupai un, lai pabarotu visus Losandželosas izsalkušos, no pašas tēva izspiest miljonus un piedalīties banku aplaupīšanās. Hērsta ar sagūstītājiem kopā pavadīja vairāk nekā gadu un, šķiet, Stokholmas sindroma vadīta, pārņēma grupas revolucionāros uzskatus un Če Gevaras stila tērpus. Tiesa sievietei piesprieda 35 gadus ieslodzījumā, kas vēlāk samazināti līdz septiņiem, un vēl vēlāk viņa tika apžēlota. Par viņu ir uzņemtas jau deviņas filmas.

No ielu bandīta par modeli

Džeremija Mīksa dzīvesstāsts ir nepārspējams!

Džeremijs Mīkss kā modelis strādā Milānas modes nedēļā

Par smukāko noziedznieku dēvētais Džeremijs Mīkss kļuvis par pieprasītu modeli un nesen kā piedalījies prestižajā Milānas modes nedēļā, demonstrējot „Philipp ...

gallery icon

Pievilcīgais noziedznieks bija Kalifornijas ielu bandas "Crips" loceklis, kuru 2014. gadā par nelikumīgu šaujamieroča nēsāšanu un zādzību arestēja Stoktonas policija un kura foto (no senāka aresta) ievietoja savā "Facebook" lapā. Viņa portreta savaldzinātie to izplatīja internetā ar tēmturi #feloncrushfriday, un pēc 13 mēnešiem ieslodzījumā vīrietis, pamatojoties uz savu interneta slavu, sāka veiksmīgu modeļa karjeru.

Par pasaulē skaistāko noziedznieku dēvētais Džeremijs Mīkss

Par pasaulē skaistāko noziedznieku dēvētais Džeremijs Mīkss cietumā doto solījumu turējis un pēc iznākšanas no ieslodzījuma uzsācis modeļa karjeru.

gallery icon

Pašpārliecinātais gangsteris

Džons Dilindžers bija slavens amerikāņu Lielās depresijas laika gangsteris, kurš ar savu tā saukto Dilindžera bandu piedalījās neskaitāmās banku un pat policijas iecirkņu aplaupīšanās.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Džons Dilindžers.

Katrā uzņemtajā fotogrāfijā, tērpies smalkos uzvalkos, viņš šķiet nesatricināms, izaicinošs un pašpārliecināts. Ne velti 2009. gada filmā "Public Enemies" viņu atveidoja pievilcīgais aktieris Džonijs Deps.

Viltus bohēma

Volfgangs Beltrači un viņa sieva Helēna ir autori stiligākajiem noziegumiem pasaules vēsturē.

foto: ddp/Kilian J. Kessler/Ex-Press / Vida Press
Volfgangs un Helēna.

Šķietamie bohēmiķi patiesībā ir vainojami pie dažiem skandalozākajiem mākslas viltojumiem. Volfgangs kā talantīgs mākslinieks radīja simtiem slavenu mākslinieku darbu, bet sieva kā mākslas darbu tirgotāja šos viltojumus pārdeva bagātajiem kolekcionāriem. Pāris tika pieķerts un notiesāts 2011. gadā, un tiek ziņots, ka ar viltojumiem viņi bija paspējuši nopelnīt vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru. Volfgangam tika piespriesti seši, sievai četri gadi brīvā režīma cietumā, un tagad, esot brīvībā, Beltrači gleznojot pats ar savu vārdu un atkal pelnot miljonus.

foto: BabiradPicture/Shutterstock/ Vida Press
Volfgangs un Helēna.

Britu itāļi

Kreja dvīņi – Ronijs un Redžijs – bija divi slavenākie Londonas gangsteri.

foto: CAMERA PRESS/Unknown / TSPL / Vida Press
Ronijs un Redžijs.

Identiskie dvīņi ar savu bandu divas desmitgades dominēja pilsētā un papildus jau tā kolorītajai līdzībai iemiesoja 60. gadu itāļu mafijas bosu tēlus. 1969. gadā par neskaitāmajiem noziegumiem viņiem tika piespriests mūža ieslodzījums. Arī par brāļiem ir uzņemtas vairākas filmas, jaunākā ir "Leģenda" (2015) ar Tomu Hārdiju abās galvenajās lomās.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Ronijs un Redžijs.