foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Man vairs nav nepieciešams otrs, lai justos labi," - Linita Mediņa par attiecībām, svecēm un dzīves vērtībām
Linita Mediņa.
Slavenības
2022. gada 28. novembris, 06:37

"Man vairs nav nepieciešams otrs, lai justos labi," - Linita Mediņa par attiecībām, svecēm un dzīves vērtībām

Žurnāls "Kas Jauns"

Kantrimūzikas dziedātāja Linita Mediņa pēc tam, kad vairākus gadus čakli darbojās ar rožu tirdzniecības biznesu, nu pievērsusies sveču darināšanai, ko dēvē par sava veida meditāciju. Energoresursu kāpums dziedātājas nodarbi nav skāris, jo viņa jau iepriekš dzīvojusi taupīgi.

Kā nonākusi līdz šā brīža nodarbei – sveču liešanai –, sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Linita Mediņa stāsta: “Jā, rozes bija un ir mana mīlestība, taču, tiklīdz tas kļuva par darbu, daudz kas mainījās."

"Skrēju kā vāvere ritenī, rokas bija sadurstītas līdz elkoņiem, un baudīt šo ziedu skaistumu vairs fiziski neatlika laika. Sapratu, ka ir pienācis mirklis apstāties un pārvērtēt vērtības. Dīkstāves laikā, kad vairāk laika pavadīju mājās, radās ideja par svecēm. Laikam esmu sveču cilvēks, mani piesaista pats radīšanas process. Tā ir sava veida meditācija. Patlaban darbojos ar Ziemassvētku tematikas sveču sēriju – ļoti iemīļotas ir rūķu, egļu mices un dzeltenās mandarīna un kanēļu un piparkūku sveces. Pavasarī tās būs atkal ar ziediem un, protams, rozēm.”

Vaicājot, kā darbīgo Linitu Mediņu ietekmējis energoresursu kāpums un vai nu nākas taupīt, viņa skaidro: “Varbūt skanēs mazliet dīvaini, taču manā ikdienā nav mainījies pilnīgi nekas. Šobrīd arī neizjūtu cenu kāpumu. Visums laikam mani mīl.”

Dziedātāja ir moderna sieviete, kas seko līdzi laikam un tendencēm, par ko liecina viņas vēlme apgūt jaunākās tehnoloģijas un to, kā pārvaldīt sociālos tīklus. “Līdzi laikam mainās arī intereses. Līdz šim mani visi pazina tikai kā dziedātāju, taču ar laiku nācis klāt vēl daudz kas cits. Pēc rozēm nāca sveces, tad izgāju divu mēnešu "Etsy" kursus, tagad protu veidot plakātus, kartītes, ielūgumus un prezentācijas materiālus,” saka Linita, kurai finansiālu stabilitāti šobrīd nodrošinot darbošanās "Duolife" veselības un biznesa klubā.

“Jo ilgāk dzīvoju, jo katra diena atnāk pilna ar jaunām atziņām un sapratni. Patiešām ticu, ka ir iespējams tik daudz, cik varam pieļaut katrs savā galvā. Jo kāpēc tad vienam realitāte ir smaga, bet otram viegla, iespēju pilna un veiksmīga? Tagad šo saprotu – katram pēc savas ticības, jo piesaistām tikai un vienīgi to, kam patiesi ticam. Vislielākās pārvērtības notiek sevī, dziļumā, iekšienē. Tur, kur neviens neredz. Saka, ka, dzīvei beidzoties, cilvēks pārvērtē savas vērtības, man šis process notiek nepārtraukti. Mērķis ir viens – ne tikai pašam kļūt par gaismu, bet dalīties ar to un dot kādu labumu sabiedrībai. Un... sveces varbūt ir šīs idejas materiālā forma – gaisma no manis pie jums,” ar savām pārdomām par dzīves pārmaiņām dalās dziedātāja. Ik pa laikam viņa arī savā "Facebook" profilā publicē dažādas filozofiskas pārdomas un atziņas.

Taujāta, vai šajā laika posmā var teikt, ka ir laimīga, Linita atzīst: “Pilnīgi noteikti varu apgalvot to, ko jūtu, – šobrīd esmu dzīves laimīgākajā posmā. Beidzot jūtos tik pašpietiekama, ka man nav nepieciešams otrs, lai justos labi. Laimes sajūtu esmu noķērusi pati – daudz strādājot ar sevi, meklējot atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem un izkristalizējot savas vērtības. Tas sākās ar piedošanu pēc šķiršanās, turpinājās ar pateicību par visu, ko nācies piedzīvot. Ikvienam ārēji šķietami smagam notikumam ir cēls mērķis – pamodināt mūs no sapņa un, pieklauvējot pie sirdsapziņas, mudināt kļūt par vislabāko savu versiju.

Mēs visi neesam tikai cilvēki – mēs esam dvēseles. Gaiša un skaista, tikai kādam tā ir dziļāk paslēpta, jo esam nākuši katrs pēc savas pieredzes.

Mīļie, dzīve ir tik skaista, kad kļūstam iekšēji laimīgi. Nekādi ārējie apstākļi šo iekšējo sajūtu nespēj vairs ietekmēt. Ikvienam to novēlu. Lai gaišs šis laiks!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!