foto: Mirrorpix / Vida Press
Kventins Tarantino nosauc savu labāko filmu, un tā nav “Lubene”
Kventins Tarantino.
Slavenības
2022. gada 22. novembris, 20:51

Kventins Tarantino nosauc savu labāko filmu, un tā nav “Lubene”

Jauns.lv

Kventina Tarantino filmu “Lubene” (“Pulp Fiction”) daudzi uzskata par režisora spožāko un izcilāko veikumu visas karjeras laikā. Taču slavenais režisors ir citos ieskatos un par savu labāko darbu uzskata pavisam citu filmu. Par to vēsta izdevums “Variety”.

Izdevums “Variety” raksta, ka režisors Kventins Tarantino par savu labāko filmu uzskata kino darbu “Reiz Holivudā” (“Once Upon a Time in Hollywood”). Kad režisors viesojās pie Hovarda Sterna šovā “SiriusXM”, sarunas vadītājs apvaicājās “Oskara” balvas laureātam, kuru viņš uzskata par savu labāko darbu.

“Jau gadiem ilgi cilvēki man to jautā,” izteicās Tarantino, atzīstot, ka mūždien tiekot tirdīts izvēlēties savu labāko filmu. “Un tad es saku kaut ko tādā garā – ‘ak, man tās visas ir kā bērni’,” atmiņās dalās režisors. Taču, kad tomēr jānosauc viens vienīgs darbs, Tarantino saka:  “Es patiešām domāju, ka mana labākā filma ir “Reiz Holivudā”.”

2019. gadā uz ekrāniem iznākušajā filmā galvenās lomas atveido Leonardo di Kaprio un Breds Pits. Filmas darbība norisinās 1969. gada Losandželosā. Stāsts ir par aktieri un viņa kaskadieri, kas mēģina izdzīvot mainīgajā Holivudā Zelta ēras norieta laikā. Margota Robija ekranizējumā atveido Šāronu Teitu.

“Reiz Holivudā” kases ieņēmumi visā pasaulē sasniedza  374 miljonus dolāru. 2020. gada “Oskara” balvu vakarā filma bija nominēta godalgai desmit kategorijās, to skaitā par labāko režisora darbu un kā gada labākā filma. Breds Pits šajā vakarā saņēma “Oskara” statueti kā labākais aktieris otrā plāna lomā.

Breds Pits un Leonardo Dikaprio filmas "Once Upon a Time in Hollywood" uzņemšanas laukumā

Holivudas zvaigznes Breds Pits un Leonardo Dikaprio 2018. gada oktobrī režisora Kventina Tarantino jaunākās filmas uzņemšanas laukumā.

gallery icon

Par darbu pie projekta “Reiz Holivudā” tika paziņots 2017. gada jūlijā. Šī ir pirmā Tarantino filma, kas nav veidota sadarbībā ar producentiem Bobu un Hārviju Vainstīniem, jo režisors pārtrauca ar viņiem sadarbību pēc tam, kad Hārviju apsūdzēja seksuālā izmantošanā.

Šī ir pēdējā filma, kurā piedalījies aktieris Lūks Perijs, kurš nomira 2019. gada martā, un ir veltīta viņa piemiņai.

Kventina Tarantino un Danielas Pikas kāzas

2018. gada 28. novembrī Losandželosā par precētu vīru kļuva režisors Kventins Tarantino - viņš par sievu apņēmis izraēliešu dziedātāju Danielu ...

gallery icon