Jurģis Liepnieks sarakstījis īstu bestselleru - viņa jauno kriminālromānu slavē visi
Pastaiga.ru 2013/septembris. Saruna ar Jur…i Lipenieku
Slavenības
2022. gada 17. novembris, 06:53

Jurģis Liepnieks sarakstījis īstu bestselleru - viņa jauno kriminālromānu slavē visi

Žurnāls "Kas Jauns"

Gandrīz 500 lappušu aizraujošas lasāmvielas - psiholoģisks trilleris, kam laikam vēl nav nevienas negatīvas atsauksmes. Tādu meistardarbu pašmāju lasītmīļiem sarūpējis Jurģis Liepnieks, kura sarakstītais "Mans nabaga pirāts" jau kādu laiku gozējas pirktāko grāmatu topos!

"Pēc sešpadsmit laulības gadiem Marats vēlas tikt vaļā no savas sievas, taču šķiršanās viņam nešķiet labs risinājums. Tā būtu nedziedināma trauma meitai, vainas sajūta viņam, kā arī savstarpēji pārmetumi un strīdi, tāpēc Marats izšķiras par sievas slepkavību. Viņš spriež, ka nāve arī Tvinkai pašai būs daudz labāks ceļš nekā šķiršanās. Viena lieta ir salauzt kādam sirdi divdesmit gadu vecumā, pavisam cita – salauzt sievietei dzīvi četrdesmit gados,” tā vēsta grāmatas anotācija.

foto: Publicitātes

“Šis ir kriminālromāns, kura varoņi ir filozofi, kas pieņem nepareizus lēmumus, bet uzdod sev pareizus jautājumus. Romāns par mīlestību, noziegumu un sodu.”

To, ka Liepnieka jaunais romāns ir tiešām labs, novērtējis ne tikai “parastais lasītājs”, kas balso ar savu maciņu un, no citiem uzzinājis, ka grāmata ir lasīšanas vērta, metas to pirkt, tādējādi "Manu nabaga pirātu" ierindojot grāmatnīcu pieprasītāko darbu topos. Savu viedokli pauž arī sabiedrībā zināmi cilvēki, kas visi kā viens šo ne to plānāko drukāto darbu izlasījuši ar aizrautību un nebeidz vien slavēt.

“Kāpēc neviens man agrāk nepateica, ka Jurģis Liepnieks ir tik izcils rakstnieks?” tā portālā Goodreads.com vērtē aktrise Dārta Daneviča. “Grāmata “aprijas” ļoti strauji – stāsts ievelk, valoda fascinē. Apbrīnojamas detaļas it visā. Galvenās varones Tvinkas stāsti par vīnu vien ir atsevišķa izdevuma cienīgi. Nosūtīju tos savai draudzenei – "Masters of wine" studentei –, viņa atzina, ka viss esot arī precīzi līdz detaļām. Autors demonstrē ne vien pārsteidzošas zināšanas un iedziļināšanos, bet arī prasmi aizraut lasītāju, grāmatas stāstam pilnībā pārņemot ikdienu, neļaujot man atkāpties no lasīšanas ne mirkli, vēloties uzzināt vēl, vēl un vēl par galveno varoņu kaislību un notikumu līkločiem. Bravo un visu cieņu, Liepnieka kungs. Mana personīgā literatūras gada balva dodas pie Jums.”

Jau manuskriptā Liepnieka grāmatu lasījis teātra režisors Dž. Dž. Džilindžers. ""Mans nabaga pirāts" jau no pirmās lappuses pārsteidz ar sižetisku neprognozējamību, filozofiskām pārdomām, savdabīgu ekskursu varoņu psiholoģijā, fantasmagoriskiem sapņiem un eksistenciālu realitātes izpratni. Šis romāns ir pelnījis atrasties pasaulē labāko grāmatveikalu plauktos!"

Savukārt Dž. Dž. Džilindžera sestā sieva, arī savu grāmatu jau uzrakstījusī Inga Grencberga saka: “Lasīt šo grāmatu bija īsta bauda – šķirt lappuses, atzīmēt un pasvītrot neskaitāmas vietas, “kuras atcerēties vēlāk”. Grāmata ir tik dziļa un daudzslāņaina, ka man šķiet – esmu izlasījusi tikai daļu no tās. Izbaudīju filozofiskās atsauces un intertekstualitāti. Manī nevienu brīdi nebija sajūtas, ka grāmata ir didaktiski spriedumi par bagāto un vareno visatļautību.”