Drosmīgā vistkope ar disenītē pārplēstu ausi - 10 fakti par TV deju šova zvaigzni Rūtu Dvinsku
Slavenības
2022. gada 19. novembris, 06:53

Drosmīgā vistkope ar disenītē pārplēstu ausi - 10 fakti par TV deju šova zvaigzni Rūtu Dvinsku

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr šovā "Dejo ar zvaigzni!" ar kolorītiem priekšnesumiem skatītājus priecē TV3 laika ziņu vēstītāja Rūta Dvinska, atceramies desmit spilgtus faktus, ko par viņu zinām!

Vīru atrod darbā

Rūta, meitas uzvārdā Čivča, ir precējusies ar Kasparu Dvinski. Abi iepazinās, strādājot telekompānijā LNT. Siguldiete Rūta LNT nonāca praksē, mācoties Latvijas Universitātes žurnālistos. “Cilāju kādreiz populārā raidījuma "Tautas balss" telefonu – uzklausīju un pierakstīju visus bēdu stāstus.” Pēc prakses viņa palika LNT, kur pamazām pievērsās arī sižetu veidošanai. Savukārt Kaspars tolaik tur strādāja par videoinženieri.

LNT nostrādājuši pusotru gadu, līdz Kaspars un Rūta viens otrā ieskatījās. Tobrīd Rūtai bija 26 gadi, no kuriem desmit viņa bija pavadījusi attiecībās ar savu pirmo mīlestību, ar kuru bija kopā jau no skolas sola. “Satikāmies nejauši Vecrīgā. Gāju tur atpūsties ar deju kolektīva meitenēm, un man nebija nekādu nodomu, ka tur satikšu Kasparu. Skatos – ā, reku tas džeks no montāžas! Tā tajā vakarā sākām runāt ne tikai par to, no kurienes līdz kurienei jānogriež citāts un jāiemontē kadrs, bet kaut ko vairāk.” Pēc pusotra gada pāris svinēja kāzas.

Divu meitu mamma

Šovasar Rūta un Kaspars nosvinēja sesto gadadienu kopš kāzām. Pa šo laiku abi kļuvuši par divu meitu – Grietas un Doras – vecākiem. Atzīmējot piecu gadu kāzu jubileju, pāris atgriezās vietā, kur viņu ģimene oficiāli sākās – Līksnas baznīcā –, lai tur kristītu meitas.

Olgas disenītē pārplēš ausi

Rūta neslēpj, ka daudz komentāru no malas mēdz saņemt par savu izskatu – “baltajām uzacīm”. Viņai raksturīgs ziemeļniecisks blāvums. “Joprojām regulāri saņemu replikas – hei, kur tev uzacis? Dažreiz atbildu: manējās aug uz kāju īkšķiem – jums tā nav? Ikdienā ar uzacīm tiešām neko nedaru, bet televīzijā un fotosesijās, protams, ir pilns make-up,” intervijā žurnālam "Ieva" stāstījusi Rūta. Turpat viņa atklājusi, ka nesen savā ķermenī izlabojusi vienu nebūšanu, kurā iedzīvojusies bērnībā: “Man sašuva bērnībā pārplēsto auss ļipiņu, biju ar tādu staigājusi daudz gadu. Desmit gadu vecumā biju aizgājusi uz Olgas disenīti ar auskariem tikko izdurtajos caurumos. Blakus dejoja meitene ar gariem, skaistiem matiem, un griežoties tie ieķērās – izrāva man auskaru un pārlpēsa auss ļipiņu.”

Tētis medicīnā

Rūtas bērnībā viņas tētis strādājis par feldšeri, vēlāk pārkvalificējies darbā finanšu sektorā. Sākoties Covid-19 pandēmijai, kā kādreizējais mediķis atsaucies slimnīcas lūgumam nākt palīgā.

Pikanta fotosesija

Šā gada pavasarī Rūta piedalījās drosmīgā fotosesijā vīriešu žurnālam "Deviņvīri".

Vistas

Pandēmijas sākumā – 2020. gada pavasarī – Rūta savas Siguldas mājas saimniecībā ieviesa… vistas, kas tika izmitinātas skaistās mājiņās un izrādītas soctīklos. Viņa paziņoja, ka nodarbosies ar vistkopību.

Slēpošana

Viens no Rūtas vaļaspriekiem ir kalnu slēpošana. “Visa ģimene ar to ir bijusi saistīta, mans tētis savulaik pat bija PSRS izlasē. Tā nu arī mēs visi izaugām ar slēpošanu. Esmu pateicīga, ka vecāki mūs ar brāli uzlika uz slēpēm, kaut gan man nekādu brīnumainu sasniegumu šajā sporta veidā nav. Man labāk padevās dejošana. Taču slēpošana man deva daudz draugu un ļāva ceļot pa pasauli un redzēt daudzas fantastiskas lietas. Abas manas meitas arī ir uzliktas uz slēpēm, un, lai gan man nav nekādu sapņu par viņu sportiskajiem sasniegumiem, es priecājos, ka viņām patīk iet uz treniņiem un viņas dzīvojas svaigā gaisā.”

Bēgšana āliņģī

Rūta devusies ziemas peldēs, taču ne lai rūdītos, bet gan risinātu savas iekšējās pretrunas. “Cilvēkiem šķiet, ka to darīju veselības labad vai lai norūdītos, bet patiesībā, mīļie, es to sāku darīt, jo man bija riktīgi sūdīgi. Man vajadzēja kaut kā sevi dabūt ārā no tās komforta zonas, kurā vienkārši stagnēju, man bija slikti. Man nebija labākais dzīves brīdis. Es nelīdu aukstā ūdenī no laba prāta. Es sevi pārvarēju un cīnījos. Lai tādā veidā dabūtu sevī dzīvību,” viņa pastāstīja. Rūta pagājušā gada sākumā piedalījās izaicinājumā, kurā 21 dienu strādāja ar kouča uzdotām metodēm, lai gūtu lielāku pārliecību par sevi. Šajā laikā viņa sev ik dienas atgādināja: “Es esmu drosmīga, pārliecināta, motivēta un mērķtiecīga.”

Dārzniece

“Mans opītis bija dārznieks, un, kad es biju maza, pie mūsu mājas bija liels dārzs, kurā auga kartupeļi, zemenes un pārējais. Esam čakla ģimene, tāpēc pagājušogad izlēmām, ka savā pagalmā vēlamies iekopt nelielu sakņu un zaļumu dārzu. Man ir svarīgi, lai dārzam būtu pievienotā vērtība, lai bērni redz augšanas procesu, lai meitas zina, ka redīsi neaug veikala plauktā. Šāda darbošanās dod iespēju būt tuvāk dabai, tuvāk pamatvērtībām, un tās augļi ir ne tikai redzami, bet arī baudāmi!” Šīs aizrautības dēļ viņa arī kļuva par TV3 raidījuma "Kas dārzā?" vadītāju.

Uzmanības novēršana?

Kamēr aktrise Elīna Bojarkina "Dejo ar zvaigzni!" laukumā sašūmēja skatītājus, priekšnesuma izskaņā vienojoties skūpstā ar partneri Martu Puniņu, un skatītāji jau sāka trīt mēles par pārāk labām un aizdomīgām attiecībām starp precēto Rūtu un dejotāju, šova iepriekšējās sezonas uzvarētāju Viktoru Haritonovu, viens no spēcīgākajiem šova pāriem visiem uzgāza auksta ūdens šalti – Rūta džaivu noslēdza, Viktora sejā izsmērējot torti.