Mūzika
2022. gada 9. novembris, 14:37

Dziedātāja Vera Brežņeva ar "airBaltic" jau ieradusies Rīgā

Jauns.lv

Ukraiņu dziedātāja Vera Brežņeva, kura 7. decembrī "Splendid Palace" sniegs koncertu Rīgā, jau ieradusies Latvijā.

Kā liecina viņas ieraksts sociālajā vietnē "Instagram", uz Rīgu viņa atlidojusi otrdien, 8. novembrī, ar aviokompānijas "airBaltic" reisu.

Tāpat sociālajā vietnē redzams, kā viņa gatavojas gaidāmajam koncertam, jau izdomājusi, kura dziesma skanēs kā pirmā.

foto: Instagram/ Vera Brezhneva
foto: Instagram/ Vera Brezhneva
Vera Brežņeva.

Jāteic, ka dziedātājas dzīve kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir būtiski mainījusies. Ņemot vērā viņas publiski pausto pretkara nostāju, Krievijas televīzijas kanāls RU.TV paziņoja, ka pārtrauks sadarbību ar viņu.

Jau neilgi pēc kara sākuma kļuva zināms, ka Vera pametusi Krieviju un atrodas Itālijā, kur Palīdzības centrā vāca humāno palīdzību ukraiņu bēgļiem.

Ievērību par brīvprātīgo darbu, lai palīdzētu ukraiņu bēgļiem, Brežņeva izpelnījās, jo savā sociālās vietnes "Instagram" kontā bieži ievieto īsos stāstus, kuros dalās ar savām pārdomām par notiekošo.

Vienā no tiem viņa skaidroja, ka krievu tauta nesaprot situāciju, jo viņiem nav sapakots čemodāns, viņu ģimene neguļ bumbu patversmē, viņu bērniem un veciem cilvēkiem briesmas nedraud. "To nav iespējams saprast, nedzirdot sprādzienus un uzlidojumu sirēnu gaudošanu, nevis kinoteātrī, bet gan dzīvajā. Mēģiniet tikai iedomāties, ka militārā tehnika brauc pa ielu nevis parādei, bet gan piekrauta ar īstu munīciju. Tas notiek Ukrainā. Ir karš! Tā nav īpaša operācija, kā jums saka.Tas ir karš! Ukraina jūsu ziņās un Ukraina reālajā dzīvē ir dažādas valstis. Bet atcerieties, cilvēka dzīvība ir vislielākā vērtība. Pārtrauciet karu!"

Māksliniece regulāri saviem sekotājiem atklāj savas emocijas. Nesen arī dalījās priekā, ka atkal atgriezusies ierakstu studijā un pie radošuma. Neskatoties uz to, ka slavenība atkal ir sākusi uzstāties, viņa atzīst, ka viņai "ir jāmācās dzīvot no jauna".

"Katrs labdarības koncerts Eiropā ir ne tikai papildu iemesls, lai atgādinātu visai pasaulei, ka cilvēkiem no Ukrainas ir nepieciešama palīdzība, bet arī iespēja strādāt, lai palīdzētu. Es ar nepacietību gaidu mūsu tikšanos un aicinu jūs pavadīt šo vakaru kopā ar mani."

Šī koncerta mērķis ir palīdzēt Starptautiskajam sieviešu un bērnu centram "City of Good", kuru Vera atbalsta jau vairākus mēnešus. Ikviens, kurš vēlas palīdzēt, bet nevar apmeklēt koncertu Rīgā, var pievienoties līdzekļu vākšanai tiešsaistē.