foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dace Rukšāne divas meitas izdod pie vīra, trešo sveic ar lomu kinofilmā
Ar meitu Agnesi.
Slavenības
2022. gada 3. novembris, 06:06

Dace Rukšāne divas meitas izdod pie vīra, trešo sveic ar lomu kinofilmā

Žurnāls "Kas Jauns"

Rakstniece un nu jau bijusī Saeimas deputāte Dace Rukšāne-Ščipčinska priecājas, ka šis viņai ir varen skaists gads - divas jaunākās meitas izgājušas pie vīriem, savukārt vecākā meita sevi spilgti parādījusi kino aktrises ampluā.

Kā zināms, Dace ir precējusies ar uzņēmēju Aināru Ščipčinski, ar ko kopā nodzīvoti jau 15 gadi. Pirms tam viņa bija precējusies ar teātra režisoru Dž. Dž. Džilindžeru, bet visas trīs meitas – Agnese, Annemarija Sofija un Adele – dzimušas Daces vēl iepriekšējās attiecībās.

Meitu tēvs dažas dienas pirms dzemdībām aizgāja pie citas

Ar dramatisko pieredzes stāstu par to, kā beigušās attiecības ar meitu tēvu, Dace Rukšāne dalījusies arī publiski, un šī atklāsme ir patiesi skaudra un neapskaužama. Proti, drīz pēc ievākšanās jaunā dzīvesvietā kādu vakaru, faktiski pusnaktī, dzīvesbiedrs ielicis kabatā mūzikas diskus un, ejot laukā no dzīvokļa, Daci informējis, ka aizies uz veikalu pēc piena. Pēc pusstundas nesagaidījusi draugu mājās, Rukšāne sāka uztraukties, zvanīja viņam, bet viņš uz zvaniem neatbildēja. Pēc laiciņa jau signāls vēstījis, ka telefons ir izslēgts.

Dramatiskākais bija tas, ka “gājiens pēc piena” izrādījās aiziešana pie citas sievietes un divu meitiņu, kā arī Daces pamešana, neko nepaskaidrojot.

Turklāt bija atlikušas tikai dažas dienas, kad pasaulē bija paredzēts nākt abu trešajai kopīgajai meitai. Vēlāk vīrietis pat nekautrējies izvirzīt ultimātu – vai nu Dace viņam atdod visus trīs bērnus, vai arī viņš nekad vairs ar viņiem nekontaktēsies. Protams, Dace meitas tēvam neatdeva un viena braši uzņēmās viņu audzināšanu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Apburošā rakstniece Dace Rukšāne savulaik trejmeitiņas audzināja viena.

Ar meitām šīs lietas Dace ir atklāti pārrunājusi. Aizvainojums esot izdzīvots un pārestība piedota, un atvasēm viņa centusies situāciju skaidrot pēc būtības – ka viņš aizgājis pie citas sievietes –, nevis mācīt meitām, ka “visi vīrieši ir cūkas”.

Kā pirms dažiem gadiem Dace Rukšāne atzina kādā intervijā, patlaban esot pieaugušām, meitām attiecības un komunikācija ar tēvu esot. Vienīgi Adele, jaunākā meita, kura tika pamesta tikai dažas dienas pirms piedzimšanas, tēvu īsti neatzīstot, jo tomēr nespēj viņam piedot sevis atstāšanu.

Toties ar mammu Daci visām meitām ir ciešas un jaukas attiecības. Ik gadu Mātes dienā viņas allaž mammu sirsnīgi un mīļi apsveic, pateikdamās par visu, kas viņu labā darīts kā emocionāli, tā praktiski, jo zina, ka vienai audzināt trīs bērnus Dacei nebija viegli.

Divas kāzas un kino pirmizrāde

Šis gads Dacei Rukšānei un viņas meitām ir tik īpašs, ka viņas pārstāvētās politiskās partijas "Attīstībai/Par!" neveiksme Saeimas vēlēšanās un zaudētais deputātes darbs pašsaprotami zaudē nozīmīgumu, salīdzinot ar skaistajiem mirkļiem, ko dzīve dāvājusi personīgajā jomā. Proti, šogad Dace svinēja jaunākās meitas Adeles un viņas mīļotā vīrieša Nika Forvalda kāzas.

Un tāpat pieredzēja vidējās meitas Annemarijas Sofijas precības ar izredzēto Danielu Negulineru.

Savukārt vecāko meitu Agnesi Rukšāni Dace nule sveica režisora Matīsa Kažas jaunās kinofilmas "Neona pavasaris" pirmizrādes svinībās.

Matīsa Kažas jauniešu drāmas "Neona pavasaris" pirmizrāde "Splendid Palace"

gallery icon

Agnese filmā atveido galvenās varones Laines kolorīto draudzeni Mašu, ar ko kompānijā izklaidējas reiva ballītēs, lietojot arī apreibinošas vielas. Noskatīties filmu ar atvases piedalīšanos ieradās arī Dace, un "Splendid Palace" greznajā vestibilā abas ar Agnesi, kas tēlu bija paspilgtinājusi ar stilīgu koši rozā parūku, priecīgi kopā fotografējās.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ar meitu Agnesi.