Latvijas aktieri sacentīsies, kurš novads ir gudrāks!
Latvijas Nacionālā teātra aktieris, talsinieks Toms Liepājnieks, Dailes teātra aktieris, siguldietis Juris Kalniņš un Dailes teātra aktieris, madonietis Gints Andžāns, sacentīsies, kurš novads ir gudrāks
Slavenības
2015. gada 29. aprīlis, 16:37

Latvijas aktieri sacentīsies, kurš novads ir gudrāks!

Jauns.lv

Jau šo ceturtdien - 30. aprīlī - LTV1 ēterā iet gaisā jauns TV erudīcijas šovs "Latvijas novadu cīņas". Pirmajā raidījumā sacentīsies aktieri Toms Liepājnieks, Juris Kalniņš, Gints Andžāns un viņu komandas - Talsi, Sigulda un Madona.

Latvijas novadi  jau izsenis ir sacentušies savā starpā - kurā novadā dūšīgāki zemes arāji, kurā čaklākas saimnieces, kur prot noķert lielāko zivi un, protams, – kur dzimst daiļākās meičas ar skanīgākajām balsīm! Bet, kur Latvijā dzīvo erudītāki cilvēki – Kurzemē, Vidzemē, Latgalē vai Rīgā? Lai to noskaidrotu, no 30. aprīļa 10 nedēļu garumā LTV1 ēterā būs skatāms erudīcijas šovs "Latvijas Novadu Cīņas". Tajā ik nedēļu tiksies trīs novadu komandas un trīs sabiedrībā populāras personas, lai azarta pilnā spēlē uzzinātu, kuram no viņiem pienākas gudrākā novada tituls.

"Latvijas novadu cīņu" pirmajā šovā turēsim īkšķus par Talsiem, Siguldu, Madonu un iemīļotiem latviešu aktieriem - Tomu Liepājnieku, Juri Kalniņu un Gintu Andžānu. Komandas centīsies pierādīt, ka tieši viņu novadā dzīvo gudrākie un atraktīvākie cilvēki! Bet dalībniekus un skatītājus uzmundrinās muzikālie viesi  -  Latvijas titulētākā katrīmūzikas grupa "Sestā Jūdze!"

Kā stāsta "Latvijas Novadu cīņas" režisore Elīna Dumpe, šova mērķis ir noskaidrot, kuros Latvijas novados mīt gudrākie un atraktīvākie ļaudis, bet jo īpaši - parādīt Latvijas cilvēku raksturu, valodas dialektu un kultūras mantojuma bagātību. Tādēļ spēles dalībnieku vidū redzēsim komandas no vistālākajiem Latvijas nostūriem un dzirdēsim dažādas latviešu valodas izloksnes. Kapteiņu lomā iejutīsies sabiedrībā mīlētas un cienītas personības - mūziķi Andris Ērglis, Olga Rajecka, Ingus Ulmanis, Arnis Slabožaņins, aktieri Toms Liepājnieks, Zigurds Neimanis, Zane Jančevska, kā arī citi populāri cilvēki - Latvijas pilsētu mēri, zinātnieki, kordiriģenti un mākslinieki. Spēles laikā viesus un skatītājus izklaidēs populāri šlāgeru un kantrī mūzikas izpildītāji no dažādiem Latvijas novadiem.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto