foto: Publicitātes (Jānis Deinats JRT)
Artuss Kaimiņš braši atgriežas uz teātra skatuves - publikas priekšā zvetē iekšā speķi un bīda netīrās politikas virtuvi
Artuss Kaimiņš, kā uzkāpa uz skatuves, tā ne vārda nesakot, sāka speķi cept.
Slavenības
2022. gada 27. oktobris, 13:05

Artuss Kaimiņš braši atgriežas uz teātra skatuves - publikas priekšā zvetē iekšā speķi un bīda netīrās politikas virtuvi

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dažas dienas pirms Saeimas deputāta pilnvaru beigām režisora Alvja Hermaņa iestudētā izrādē "Operācija "Mindfuck"" uz teātra skatuves atgriezās Artuss Kaimiņš (43), kas pirms astoņiem gadiem pameta teātri, lai kļūtu par politiķi.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", 21. oktobrī publika ieradās uz Jauno Rīgas teātri, lai pirmizrādē vērotu režisora Alvja Hermaņa jaunāko veikumu un, protams, lai pieredzētu skandalozā Artusa Kaimiņa atgriešanos pie aktierspēles.

Skatītāji ierodas uz iestudējuma "Operācija Mindfuck" pirmizrādi

21. oktobrī Jaunajā Rīgas teātrī norisinājās Alvja Hermaņa veidotā iestudējuma "Operācija Mindfuck" pirmizrāde.

gallery icon
68

Kā iepriekš bija atzinis Hermanis, Kaimiņu viņš uzrunājis gan tāpēc, ka augstu vērtē viņa sniegumu Jura Poškus filmā "Kolka Cool", gan tāpēc, ka attiecīgajai lomai piestāv tieši tāds personāžs, kāds ir augumā raženais un politisko pieredzi guvušais Kaimiņš.

Vairums no pirmizrādes apmeklētājiem atzina, ka izrādes sākumā gluži neapzināti nevis aizrautīgi ieniruši spēlētajā stāstā, bet gan gaidījuši, kad uz skatuves parādīsies Artuss Kaimiņš. Un te nu viņš arī parādījās: brangi noēduša, viltīga politisko aizkulišu spēlīšu bīdītāja tēlā. Pirmās minūtes Kaimiņš uz skatuves pavadīja, cepot bekona šķēles, ko pats pēc tam ar gardu muti notiesāja. Tik kaismīgi, “garšīgi” un pārliecinoši stāstījis par brūni apceptu speķi, šķiet, uz Latvijas teātru skatuves iepriekš nebija vēl neviens.

Izrādes turpinājumā Kaimiņš savā ziņā atmaskoja pats sevi un to, ko pieredzējis un kur piedalījies astoņu politikā pavadīto gadu laikā. Galvenā viņa misija bija atrast derīgu koka pagali un uzmeistarot Pinokio jeb sameklēt nākamo premjerministra kandidātu, kas ir ar nevainojamu reputāciju, precīzāk, ar mākslīgi uzrakstītu dzīvesstāstu, ir viegli vadāms un patiks tautai. “Bija iespaids, ka Artusam režisors ir uzdevis spēlēt pašam sevi! Viņam, likās, vispār nebija nekas jātēlo. Savu politiķa tēlu viņš iznesa kā pašsaprotamu, bez piepūles,” sprieda kāda pirmizrādes apmeklētāja.

35 mirkļi aktiera un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dzīvē

gallery icon
35

 

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!