foto: no privātā arhīva
Kaspars Zāle savu no teātra piedzīto algu atstrādā sporta zālē, bet uz skatuves joprojām netiek
“Ņemot vērā esošo attieksmi, paredzu, ka ar šo vadību, manuprāt, nebūs iespējama nekāda sadarbība. Ja nu vienīgi tur kaut kad būs jauns direktors, kurš gribētu ar mani strādāt,” šogad žurnālam Kas Jauns minēja aktieris.
Slavenības
2022. gada 1. oktobris, 06:10

Kaspars Zāle savu no teātra piedzīto algu atstrādā sporta zālē, bet uz skatuves joprojām netiek

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Kaspars Zāle, kas ar tiesas lēmumu atjaunots darbā Dailes teātrī, kopš tā laika ne dienu nav pavadījis savā darbavietā, bet aktiera kvalifikāciju ceļ sporta zālē. Kaspars žurnālam "Kas Jauns" skaidrojis, kāpēc tā.

foto: no privātā arhīva
Sporta zāli Kaspars apmeklē piecas dienas nedēļā.

Šā gada sākumā Kaspars Zāle, saņēmis darba algas piedziņu 12 378,31 eiro apmērā, atgriezās Dailes teātrī, taču atgriešanās vairāk bijusi tāda juridiska formalitāte.

Aktieris pēc atjaunošanas amatā darba pienākumus nav līdz šim aicināts pildīt un aizvien nav ticis pie ilgi gaidītā brīža kāpt uz skatuves: “Pēc tiesas lēmuma saņēmu e-pasta vēstuli, lai ierodos teātrī. Tur saņēmu ieejas karti, un esmu atjaunots kā štata darbinieks sistēmā. Pie lomām gan, kā biju cerējis, es netiku. Cerības nezuda un gaidīju uz iespēju jaunajā sezonā, taču nē…”

Taujāts, kāda ir teātra vadības attieksme pret “nevēlamo” aktieri, Kaspars saka: “Teātra attieksme – neitrāla. Kopš pavasara, kad mani ar tiesas lēmumu atjaunoja darbā, nekas nav mainījies. Vienīgi saņēmu uzaicinājumu šoruden nofotografēties kopbildei sezonas sākumā kopā ar kolēģiem. Teātra kopbildē vismaz esmu,” nosaka aktieris. Kaspars neslēpj, ka ilgojas strādāt savā profesijā un atgriezties uz skatuves, bet šobrīd tāda iespēja viņam netiek dota, taču kvalifikācija esot jāceļ. Tā noteikts, savstarpēji vienojoties ar teātra vadību. Nu aktieris piecas reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, kur ik dienas notiek dažādu veidu treniņi. “Kopumā jūtos labi, apmeklēju treniņus un gaidu tiesu. Saņemu minimālo algu, par kuru jāiztiek, jāpaēd, jāmaksā īre,” piebilst aktieris.

foto: no privātā arhīva
Vingrinājumi ir dažādi.

Dailes teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar aktieriem Kasparu Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, bet vēlāk atkal bija spiests teātri pamest, taču, neatlaidīgi cīnoties par savu taisnību, turpināja tiesu darbus. Šogad februārī Kaspars, kurš tiesā bija iesniedzis prasību pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atgriezās darbā un saņēma darba algas piedziņu 12 378,31 eiro apmērā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!