foto: LETA
Producentam un "Tautas kalpam" Gaitim Lazdānam pārmet, ka viņš nav atdevis parādu nelaiķim Skrastiņam
Gaitis Lazdāns.
Slavenības
2022. gada 29. septembris, 06:24

Producentam un "Tautas kalpam" Gaitim Lazdānam pārmet, ka viņš nav atdevis parādu nelaiķim Skrastiņam

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", šovbiznesa kuluāros spriež, ka mūzikas producents un komponists Gaitis Lazdāns palicis parādā dziedošajam aktierim Guntim Skrastiņam par koncertiem, kuros viņš piedalījies neilgi pirms tam, kad smaga slimība viņu aizsauca mūžībā.

Beidzamajos gados Latvijas koncertnamus apceļoja Gaita Lazdāna veidots muzikāls projekts "Kungi", kurā viņš bija apvienojis, kā pats saka, “kungus labākajos gados”.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
15. oktobrī apritēs gads, kopš zemes klēpī guldīts skatuves leģenda Guntis Skrastiņš. Atvadīties savā un apvienības "Kungi" vārdā ieradās arī producents Gaitis Lazdāns, ar kuru māksliniekam bijusi ražīga, bet savā ziņā nepabeigta sadarbība.

Tajā līdz ar tādiem māksliniekiem kā Raivo Stašāns, Dainis Porgants, Žoržs Siksna un citiem uz skatuves kāpa arī Guntis Skrastiņš. Jau dienā, kad mūžības ceļā tika pavadīts Skrastiņš – pagājušā gada 15. oktobrī –, izskanēja runas, ka Lazdāns mūziķiem, tostarp Guntim Skrastiņam, palicis parādā par koncertiem. Tika lēsts, ka tie ir apmēram 1000 eiro – nauda, ko iemīļotais aktieris būtu varējis izmantot, ārstējoties slimnīcā.

Atvadīšanās no aktiera Gunta Skrastiņa

Šodien, 15. oktobrī notika atvadīšanās no sabiedrībā iemīļotā aktiera Gunta Skrastiņa, kurš aizsaulē devās 11. oktobrī.

gallery icon

Iespējams, tas tā arī būtu noklusis. No jauna šīs runas atgriezās šoruden, Gaitim Lazdānam pārņemot prokrieviskās partijas "Jaunā saskaņa" grožus, no saraksta "Tautas kalpi Latvijai" balotējoties šīs Saeimas vēlēšanās un Edgara Kramiņa virsvadībā solot atjaunot kārtību, kāda tā bija padomju Latvijā. Velkot kopā ar vēlēšanu programmu, mūziķu aprindās tiek smīkņāts par partiju, kas sola gādāt par tautas interesēm, attīstību un labklājību, taču viena no Vidzemes “lokomotīvēm” Lazdāns, “redz, cik nesmuki izdarījies ar Skrastiņu”.

Lai vienreiz darītu galu šīm runām, "Kas Jauns" vērsās pie paša Lazdāna. Mūzikas producents un Saeimas deputāta kandidāts bija neizpratnē, “kam šobrīd interesē šāds jautājums”, norādot, ka “tā ir personīga lieta”. “Ja esmu Pēterim, pieņemsim, kaut ko parādā, un Pēteris man, tā ir mūsu savstarpējā darīšana. Nesaprotu, kāds tam visam sakars, kāpēc nezvanāt, piemēram, par jaunāko mūziku, par ko tiešām labprāt parunātos,” neizpratni pauž Lazdāns.

foto: LETA
Tautas kalpi sevi reklamē Vecrīgas ielās.

Uzklausot, ka runas par parāda lietām aktualizējušās līdz ar paša kļūšanu par publisku personu – piemēram, esot vēlēšanu sarakstā, attēla veidā līdzās Lindenblatei braukājot uz partijas busiņa sāniem, savā soctīklu laika joslā daloties ar partijas saukļiem un personu izteikumiem, solot “sakārtot” Latviju –, Lazdāns neslēpj, ka viņam, kā jebkuram cilvēkam šovbiznesā, pēdējie gadi bijuši ļoti grūti, īpaši 2020. gads pielicis visam punktu, un aicina padomāt, ka “tas viss varbūt kaut kā ir saistīts ar šo”. “Ja man arī tādas parādsaistības būtu… es kārtošu. Man ar Gunti ir savas attiecības bijušas. Jā, kaut kādas lietas gribot negribot uzkārās, divu gadu laikā nav bijis neviena organizēta pasākuma. Cik varējis, tik lielā mērā esmu ticis galā ar autortiesību problēmām. Bet kam tas ir interesanti?” – ka parāda problēmas skārušas arī sadarbības projektus šovbiznesā, apstiprina Lazdāns un piebilst, ka “ar Gunta Skrastiņa sievu sakārtos šīs lietas pats, bez starpniekiem”.

Aktieris Guntis Skrastiņš (1954-2021)

Naktī uz 11. oktobri viņsaulē devies aktieris Guntis Skrastiņš. Viņa dzīves ceļš ir aizsācies 1954. gadā Ērgļos. Aktieris pats ir ...

gallery icon

“Mums ar Gunti bijušas daudz dažādas darīšanas, man ar viņu bijušas ļoti labas attiecības, cienu viņu ārkārtīgi. Un man sajūta tāda, ka Guntis pret mani īpaši izturējās, liktenim varu tikai pateikt milzu paldies, ka šādi cilvēki bijuši pazīstami. Žēl, ka Gunta vairs nav starp mums, ļoti to pārdzīvoju,” uz emocionālas nots noslēdz mūzikas producents, kas vēlēšanu sakarā Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā norādījis, ka viņa parādsummas apjoms sasniedz 21 000 eiro.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!