foto: LETA
Sākas rudens viens no gaidītākajiem kino festivāliem "Baltijas pērle"
Lielā zāle kinoteātrī "Splendid Palace".
Kino
2022. gada 21. septembris, 07:57

Sākas rudens viens no gaidītākajiem kino festivāliem "Baltijas pērle"

Jauns.lv/LETA

Kinoteātrī "Splendid Palace" no šodienas līdz 26.septembrim norisināsies festivāls "Baltijas pērle", kur sešās apakšprogrammās būs skatāmas 20 kinolentes, informēja pasākuma rīkotāji.

Festivālā varēs noskatīties Mariano Kona filmu "Negaidītās beigas". Lomas filmā atveido Penelope Krūza, Antonio Banderass, Oskars Martinezs un citi aktieri. Filma ir klaja satīra par kino industriju, kas atmasko autorkino.

Tāpat festivālā varēs redzēt Žiljetas Binošas jauno Klēras Denī psiho seksuālo trilleri "Ar mīlestību un niknumu". Filma pēta sievietes neuzticības un iekāres būtību.

"Baltijas pērlē " būs skatāma vienīgā Kannu kinofestivāla filma, kas saņēmusi visaugstāko kritiķu novērtējumu, kā atzīmējis žurnāls "Screen Daily", vienbalsīgi atzīstot par labāko filmu. Tā ir "neo-noir" filma "Lēmums aiziet", kuru veidojis režisors Parks Čan Vuks.

Kinomāni varētu atzinīgi novērtēt režisores Džoannas Hogas kinofilmu "Suvenīrs. Jauns sākums", kur lomas atveido Honore Svintone Bērna un Tilda Svintone. Tas ir stāsts par pieaugšanu un jūtu audzināšanu, kurā ielaužas melanholija, cildenums un maigums, viegli sadzīvo ar jaunas meitenes uzjautrinoša pašapziņa un neierobežota pieaugušas sievietes vara pār savu dzīvi.

Tāpat interesenti varēs noskatīties "Oskara" balvas ieguvēja režisora Mišela Hazanavičusa komēdija "Pēdējā /montāža. Zombiji Kannās". Filma tiks izrādīta vienā seansā 26.septembrī. Savukārt programma "Festivālu eksotika" būs skatāma režisora Ali Abbasi filma "Svētais zirneklis", kas 2022.gada Kannu kinofestivālā saņēma balvu par labāko sieviešu lomu.

Festivālā būs Deivida Kronenberga jaunā filma "Nākotnes noziegumi". Festivāla rīkotāji uzskata, ka par dārgu pērli pasākuma kinokronī uzskatāma režisora Paolo Sorentino filma "Tā bija Dieva roka".

"Baltijas pērles" īpašais notikums ir leģendārā filma "Ennio Morikone. Mūzikas mirdzums", kas piedzīvojusi pirmizrādi Venēcijas kinofestivālā. Filmu uzņēmis "Oskara" balvas ieguvējs kinorežisors Džuzepe Tornatore, un tā ir veltīta vienam no slavenākajiem kino komponistiem - maestro Ennio Morikonem.

22.septembrī programmas "Debates" laikā tiks demonstrēta filma par Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju. Filma stāsta par Navaļnija slepkavības mēģinājumu, kas notika 2020.gada 20.augustā, un šī nozieguma izmeklēšanu.

Savukārt tiem interesentiem, kas vēl nav paspējuši noskatīties Kirila Serebreņņikova filmu "Čaikovska sieva". 25.septembrī notiks kinolentes papildu seanss.