foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Kas notiks ar Pugačovu pēc publiskā paziņojuma Krievijas Tieslietu ministrijai? Komentē krievu advokāts
Alla Pugačova.
Slavenības
2022. gada 19. septembris, 19:55

Kas notiks ar Pugačovu pēc publiskā paziņojuma Krievijas Tieslietu ministrijai? Komentē krievu advokāts

Jauns.lv

Krievijas advokāts Aleksandrs Benhins komentējis dziedātājas Allas Pugačovas izteikumus, kuros lūgusi kļūt par "ārvalstu aģentu", sekojot savam vīram Maksimam Galkinam.

Dziedātāja Alla Pugačova publiski lūdza Krievijas Tieslietu ministriju iekļaut viņu "ārzemju aģentu" sarakstā pēc tam, kad viņas vīrs Maksims Galkins pasludināts par "ārvalstu aģentu".

Pēc advokāta Aleksandra Benhina domām, kuras viņš paudis sarunā ar "Teleprogramma.pro", Allai Pugačovai par viņas izteikumu nekas nedraud. Un noteikti par to primadonnu neiekļaus "ārvalstu aģentu" reģistrā.

"Situācija vispār ir paredzama, jo Alla Borisovna vienmēr ir teikusi, ka viņa aizstāvēs savu vīru un būs ar viņu uz viena viļņa. Bet te jāsaprot, ka ar viņas vēlmi un vārdiem nepietiek.

Alla Pugačova jaunības gadu fotogrāfijās

gallery icon

Allas Pugačovas izteikumiem ir emocionāla nokrāsa. Viņa, protams, iestājas par savu vīru. Viņa viņu mīl, kas lieku reizi parāda, ka viņi ir īsta ģimene. Šobrīd Alla Pugačova nav izdarījusi neko tādu, kas varētu viņu kvalificēt kā "ārvalstu aģentu". Tā ka gaidīsim notikumu attīstību," komentēja Benhins.

Interesanti, ka Krievijas valsts un prokremliskie mediji neziņoja par to, ka dziedātāja Alla Pugačova, izrādot atbalstu savam vīram Maksima Galkina, kuru iepriekš atzina par "ārvalstu aģentu", izteikusies arī pret karu Ukrainā. Stāstot par Pugačovas publikāciju, vairāki Krievijas izdevumi citēja tikai ieraksta pirmo daļu.

Uzmanību tam pievērsis izdevums "Aģentūra", vēsta "Radio brīvība". Tas savukārt atsaucas uz vairāk nekā 10 prokremlisko mediju publikācijām par Pugačovu. Tajās teikts, ka māksliniece lūgusi iekļaut viņu "ārvalstu aģentu" sarakstā, tāpat arī norādīts, ka viņa atbalstījusi Galkina nostāju. Kāda ir šī nostāja, publikācijās nav teikts. Tajās nav arī Pugačovas teiktais par kara nosodījumu.

Divas dienas pēc tam, kad Maksims Galkins tika pasludināts par Krievijas "ārvalstu aģentu", Alla Pugačova savā "Instagram" ierakstīja: "Vēršos Krievijas Tieslietu ministrijā. Lūdzu mani ieskaitīt manas mīļotās valsts cittautiešu rindās, jo esmu solidarizējusies ar savu vīru, godīgu, kārtīgu un patiesu cilvēku, īstu un neuzpērkamu Krievijas patriotu, kurš vēlas dzimtenei uzplaukumu, mierīgu dzīvi un vārda brīvību un izbeigt mūsu puišu bojāeju par iluzoriem mērķiem, kas padara mūsu valsti par izstumto un apgrūtina mūsu pilsoņu dzīvi."

Jau vēstīts, ka Parodists un televīzijas raidījumu vadītājs Maksims Galkins, kurš izteicies pret karu Ukrainā, ir iekļauts Krievijas fizisko personu reģistrā, kuras pilda ārvalstu aģenta funkcijas.

Kremļa pārstāvis septembra sākumā paziņoja, ka Galkinam "skaidri nav par ceļam" ar pārējiem Krievijas pilsoņiem. 

Allas Pugačovas un Maksima Galkina bērni 2020. gadā

gallery icon

Galkins atrodas ārpus Krievijas. Pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma februāra beigās viņš atradās Izraēlā, kur savos koncertos asi kritizēja šo karu. Mākslinieks uzstājies arī ASV, Latvijā un Polijā.

Galkins sociālajos tīklos ir komentējis masu slepkavības Bučā un izteicies, ka karam nevar būt nekāda attaisnojuma.

Pēc tam viņam tika liegts ētera laiks Krievijas televīzijā. Masu mediji ziņoja, ka tam par iemeslu bija tieši Galkina izteikumi pret karu un ka viņš jau kara pirmajās dienās zaudējis reklāmu kontraktus.