foto: no privātā arhīva
Operdziedātājai Ilonai Bagelei viens dēls mācās Kembridžā, otrs filmējas Latgalē
Māris ar mammu.
Slavenības
2022. gada 26. septembris, 06:11

Operdziedātājai Ilonai Bagelei viens dēls mācās Kembridžā, otrs filmējas Latgalē

Jauns.lv

Latvijas Nacionālās operas un baleta solistei Ilonai Bagelei šis rudens iesācies tīkamās noskaņās. Viņa žurnālam "Kas Jauns" padalījusies priekā par savu dēlu veikumu.

“Māris saņēmis uzaicinājumu piedalīties pārbaudēs uz iespēju turpināt studijas maģistrantūrā Kembridžas Universitātē. Šāda iespēja tika vien 30 studentiem,” lepojas Ilona. Bagele ar nepacietību gaida oktobri, kad došoties līdzi dēlam uz Kembridžu.

foto: no privātā arhīva
Māris Kembridžā.

“Tur ir tāda atmosfēra, kādas nav nekur citur. Šī pilsētiņa ir ļoti īpaša, tur ir sava arhitektūra un noskaņa. Ar lielāko prieku palīdzēšu dēlam iekārtoties studentu kopmītnēs,” priekpilnā balsī nosaka Bagele. Runājot par studiju maksu, kas Kembridžas Universitātē ir ļoti augsta, Bagele atzina, ka dēls ņem studējošo kredītu, lai varētu turpināt zinību iegūšanu. “Mārim paveicās, ka maksa ir pēc sākotnējā līguma, laikā, kad viņš uzsāka studēt bakalaura programmā ķīmijas un dabas zinātnē pirms trim gadiem,” paskaidro viņa.

Operdziedātāja atzīst – būs laiks, kad atkal dēlu redzēs vien pāris reižu gadā, jo mācību slodze ir ļoti liela: “Tur studentiem pat nav atļauts strādāt, jo savienot mācības ar kādām citām blakus nodarbēm nav iespējams.” Bageles vecākais dēls Māris savulaik absolvējis Daugavpils Valsts ģimnāziju un kā izcils skolnieks par sasniegumiem ķīmijā saņēmis pat diplomu no Ministru kabineta. Tāpat talantīgais jaunietis piedalījies dažnedažādos konkursos un zinību olimpiādēs saistībā ar ķīmiju, guvis augstus sasniegumus pasaules mērogā. Viņu savulaik godināja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Jaunākais dēls debitē latgaļu kino

Operdziedātājas jaunākā atvase, dēls Raimonds (8), kam vārds dots par godu maestro Raimondam Paulam, visdrīzāk, iešot mākslinieka ceļu, – tā par jaunākā dēla izvēlēm izsakās Bagele.

foto: no privātā arhīva
Raimonds.

Ilona stāsta, ka Raimonds gan apmeklē mūzikas skolu, kur mācās kora klasē, gan aktiermeistarības pulciņu. “Šķiet, ka viņam tuvāka ir mākslas joma,” saka operdziedātāja. Viņa pastāsta, ka dēls arī jau izmēģinājis, kā ir filmēties uzņemšanas laukumā. Augusta beigās ir dots starts projektam latgaliešu valodā – seriālam "Fati" režisora Vadima Bogdanova vadībā, un tajā pie pavisam nelielas lomiņas ticis operdziedātājas jaunākais dēls. Bagele gan atzīst – lai arī Raimonds filmējas pavisam nelielā epizodē, gandarījums zēnam esot liels. “Viņš var likt lietā savas zināšanas, kuras gūtas aktiermeistarības pulciņā, un tagad arī rasta izpratne par reālo darba gaitu filmēšanās laukumā,” nosaka Bagele.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!