foto: AP/Scanpix
Kino leģenda Džeina Fonda atklāj, ka viņai diagnosticēts vēzis un uzsāk ķīmijterapiju
"Tas ir ļoti ārstējams vēzis," ierakstā norādīja slavenā aktrise Džeina Fonda.
Slavenības
2022. gada 3. septembris, 10:23

Kino leģenda Džeina Fonda atklāj, ka viņai diagnosticēts vēzis un uzsāk ķīmijterapiju

Jauns.lv

Džeina Fonda sociālajā tīklā "Instagram" paziņoja, ka viņai ir diagnosticēta ne-Hodžkina limfoma un viņa ir sākusi ķīmijterapijas ārstēšanu.

"Tas ir ļoti ārstējams vēzis," ierakstā norādīja Fonda. "80% cilvēku izdzīvo, tāpēc es jūtos ļoti laimīga. Man ir arī paveicies, jo man ir veselības apdrošināšana un pieeja labākajiem ārstiem un ārstēšanai. Es saprotu, un tas ir sāpīgi, ka esmu priviliģēta šajā ziņā. Gandrīz katrai ģimenei Amerikā kādreiz ir nācies saskarties ar vēzi, un pārāk daudzām nav pieejama kvalitatīva veselības aprūpe, kādu saņemu es, un tas nav pareizi," raksta aktrise.

Džeina Fonda “Oskara” balvu ceremonijas vakarā 2020. gadā

gallery icon

Fonda sacīja, ka viņa 6 mēnešus veiks ķīmijterapiju, piebilstot: "Es diezgan labi tieku galā ar ārstēšanu, un, ticiet man, es neļaušu tam traucēt manas klimata aktivitātes."

"Vēzis ir skolotājs, un es pievēršu uzmanību mācībām, ko tas man sniedz," piebilda Fonda. "Viena lieta, ko tas man jau ir parādījis, ir kopienas nozīme. Par savas kopienas augšanu un padziļināšanu, lai mēs nebūtu vieni. Un vēzis, kā arī mans vecums — gandrīz 85 gadi — noteikti māca, cik svarīgi ir pielāgoties jaunajai realitātei."

Aktrise Džeina Fonda 2018. gada Kannu festivālā

Aktrise Džeina Fonda 2018. gada Kannu festivālā.

gallery icon

Slavenajai aktrisei Fondai decembrī apritēs 85 gadi. Divkārtējā Oskara balvas ieguvēja pēdējos gados ir uzturējusi savu karjeru plaukstošu ar savu nesen tapušo "Netflix" seriālu "Greisa un Frenkija" un nepārtraukto aktivitāti politiskajā un klimata pārmaiņu jomā. Fonda apsolījusi neļaut slimībai traucēt viņas darbībām.

Allaž elegantā Džeina Fonda uz ekrāna un dzīvē

gallery icon

"Mēs dzīvojam visnozīmīgāko laiku cilvēces vēsturē, jo tas, ko mēs darām vai nedarām šobrīd, noteiks, kāda būs nākotne, un es neļaušu vēzim atturēt mani no visa, ko varu, izmantošu katru rīku manā instrumentu komplektā,” viņa piebilda.

Fonda ierakstu nobeidz ar solījumu būt kopā ar klimata aktīvistiem un paplašināt to armiju.

"Varat paļauties, ka būšu kopā ar jums, kad mēs paplašināsim savu klimata čempionu armiju," norādīja dīva.