Mūzika
2022. gada 9. augusts, 19:19

Dziedātājs Jānis Moisejs savu 35. dzimšanas dienu atzīmē ar jaunu albumu

Jauns.lv

Atzīmējot savu 35. dzimšanas dienu, dziedātājs Jānis Moisejs iepazīstina klausītājus ar jaunu albumu - "Laime kabatā".

"Laime kabatā" ir dziedātāja un komponista Jāņa Moiseja trešais studijas albums, kas dienasgaismu ierauga 2022. gada 12. augustā. Kā portālu Jauns.lv informēja mūziķa pārstāvji, albums sevī ietver aizraujošas muzikālās sadarbības un 18 rūpīgi lolotus muzikālus dārgakmeņus.

Vairumu no albuma 18 dziesmām ir komponējis Jānis pats. Albumā ietvertas gan jaunas dziesmas, gan jau iemīļoti un zināmi skaņdarbi, kuri iemantojuši klausītāju mīlestību, izcīnot godalgotas vietas žanra nozīmīgākajā aptaujā - “Latvijas sirdsdziesmā”. Piemēram, "Mēnestiņš" (1.vieta), “Bērnu dienas” (3.vieta), “Mātei” (3.vieta), “Ai, cik vienādi esam” (fināla dziesma), "Sapņu taurenītis" (fināla dziesma). Tāpat albumā ir iekļauti īpaši meistardarbi, kas veidoti sirsnīgās muzikālās sadarbībās. Piemēram, dziesma “Visiem Jāņiem”, kas radīta kopā ar leģendāro maestro Gunāru Freidenfeldu un brašo LU vīru vokālo ansambli “Dancis” Sarmītes Ančānes vadībā. Un dziesma “Mēnestiņš”, kur savu roku pielikuši izcilais dzejnieks Valdis Artavs, kopā ar skanīgo Talsu pūtēju orķestri Raita Rēriha vadībā, ieskaņojot Jāņa Ivanova melodiju no kinofilmas “Zvejnieka dēls”.

Sadarbībā ar "X faktora" laureāti Elīnu Gluzunovu radīta dziesma "Mūža meži", kas smalkā dvēseliskā balādē aizkustinās katru klausītāju. Albumā būs dzirdamas arī vairākas dziesmas ar mākslinieka ilggadējās enerģiskās skatuves partneres Lienes Šomases dalību. Izceļama, ir viena no visu laiku LR2 spēlētākajām dziesmām - "Uzbur laimi".

Jāņa Moiseja studijas albums bija Raimonda Paula komponētais albums duetam ar Lieni Šomasi.

Moiseja ballītes viesi

gallery icon
8

Albums "Pasaule ir skaista" ar Guntara Rača vārdiem tika izdots 2007. gadā, iemantojot zelta diska statusu pēc pārdošanas apjoma un izcīnot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu. Otrais studijas ieraksts bija albums ar nosaukumu "Šķiršanās blūzs", kas tika izdots 2014. gadā un bija mākslinieka pirmais solo albums, kas sevī apkopoja dziesmas, kuru autori bija labi pazīstami un cienījami komponisti. Tostarp Uldis Marhilevičs, Raimonds Pauls, Ģederts Ramans, Alnis Zaķis, Imants Kalniņš un Mārtiņš Brauns. “Laime kabatā” ir trešais dziedātāja un komponista Jāņa Moiseja studijas albums.