Zvaigznes, kas mainīja vārdu slavas dēļ. TOP’10
Slavenības
2015. gada 14. maijs, 05:45

Zvaigznes, kas mainīja vārdu slavas dēļ. TOP’10

Jauns.lv

Vairākas slavenības mainījušas vārdu, lai tas būtu labskanīgāks un palīdzētu sekmēt karjeru. Iemesli šādai rīcībai ir visdažādākie. Lūk, desmit sabiedrībā labi zināmi cilvēki, kuras atteicās no vecāku dotā vārda slavas dēļ.

Demija Mūra.

Aktrise nāca pasaulē kā Demetrija Džīna Gainesa. Uzvārdu Mūra viņa ieguva 1980. gadā, apprecoties ar pirmo vīru. Viņa uzvārdu paturēja arī pēc šķiršanās. Interesanti, ka arī Demijas un viņas otrā vīra, aktiera Brūsa Villisa, meita Talula gribēja mainīt vārdu. 2007. gadā Villiss apmeklēja Deivida Letermana sarunu šovu un pavēstīja, ka Talula vēlas turpmāk sevi dēvēt par Lulu.

Keitija Perija.

Viņa dzimusi kā Ketrīna Hadsone. Pirmo albumu – kristiešu gospeļus – mūziķe ierakstīja, izdodot ar savu īsto vārdu. Pirms viņa iemantoja pasaules slavu, Keitija secinājusi, ka viņu kādudien varētu saīsināti dēvēt par Keitu, savukārt Holivudā jau bija viena Keita Hadsone. Tāpēc viņa nolēma pieņemt skatuves vārdu. Perija ir dziedātājas mammas meitas uzvārds.

Natālija Portmane.

Natālija ir dzimusi Jeruzalemē, izraēlieša un amerikānietes ģimenē. Viņas īstais vārds ir Neta-Lī Heršlaga. Pēc pirmās lomas (filmā „Leons”) jaunā aktrise raizējās, ka viņas popularitāte varētu traucēt ģimenes mieru, tāpēc nolēma mainīt uzvārdu. Viņa pieņēma tēva vecmāmiņas meitas uzvārdu – Portmane.

Vūpija Goldberga.

„Oskara” balvas laureāte pasaulē nāca kā Karīna Elena Džonsone. Strādājot Sandjego teātrī, viņa cieta no pārliekas gāzu uzkrāšanās organismā, par ko draugi bieži „vilka uz zoba”. Tā vietā, lai no kauna slēptos tālākajā stūrī, viņa nolēma visu pārvērt jokā. Kad draugi sāka aktrisi dēvēt par Vūpiju [Amerikā bija populāri „purkšķīšu spilveni” – „woopee cushions” –, kas radīja gāzēm līdzīgu skaņu], aktrise nolēma šo iesauku pieņemt par skatuves vārdu. Uzvārdu „Goldberga” aktrise izvēlējās, jo bija pārliecināta, ka Holivudā ātrāk iemantos slavu, ja izvēlēsies ebrejiskāku uzvārdu.

Džodija Fostere.

Filmas „Jēru klusēšana” zvaigznes īstais vārds ir Alīsija Kristiāna Fostere. Aktrises mammu tolaik saistīja romantiskas jūtas ar sievieti vārdā Džozefīne Dimingesa. Abu vārdu pirmās zilbes lieliski saskanēja kopā – Džo-Dī, un Alīsija to pieņēma par savu skatuves vārdu. Vismaz šādu versiju par vārda maiņu grāmatā „Foster Child: A Biography of Jodie Foster” izstāstījis viņas brālis.

Mega Raiena.

Aktrise, kurai filmās vienmēr atvēlētas jauku un bērnišķīgu sieviešu lomas, pasaulē nāca kā Mārgareta Mērija Emīlija Anna Hira. Uzvārdu Raiena viņa pieņēma, jo tāds bijis viņas omītei no mammas puses. Vārds Mega ir radies kā sajaukums. Bērnībā meiteni mājās dēvēja par Pegiju (šāds ir vārda Mārgareta saīsinājums angļu valodā runājošajās zemēs). Viņa nolēma paturēt sava īstā vārda pirmo burtu „M” un pievienot to bērnībā esošajai iesaukai, to nedaudz saīsinot.

Fredijs Merkūrijs.

Leģendārās grupas „Queen” solists nebūt nav angļu izcelsmes dziedātājs. Viņš ir dzimis Zanzibārā, un viņa īstais vārds bija Farohs Bulsara. Fredijs bērnību pavadīja Mumbajā, Indijā. Viņš jau no bērnības interesējās par mūziku, un pieņēma vārdu Fredijs, jo tas viņaprāt vairāk piestāvētu „rokzvaigznei”. Tikai 1970. gadā, kad jau bija nodibināta grupa „Queen”, mūziķis nolēma mainīt arī uzvārdu.

Kerijs Grānts.

Vārds Kerijs Grānts tik labi piestāv Holivudas zvaigznei, vai ne? Aktieris neuzskatīja, ka viņa īstais vārds – Arčibalds Aleksandrs Līčs – ir pārāk labskanīgs, tāpēc pieņēma citu un kļuva par aizgājušo gadu kino leģendu.

Eltons Džons.

Hitu meistars piedzima kā Redžinalds Kenets Dvaits. Publicitātes nolūkos viņš nolēma mainīt vārdu, izvēloties krietni īsāku. Mūziķis izvēlējās vārdu, apvienojot divu savu iemīļotāko saksofonistu vārdus. Viņus sauca Eltons Dīns un Longs Džons Boldrijs.

Džeimijs Fokss

Aktieris pasaulē nāca kā Ēriks Marlons Bišops. Viņš nolēma pieņemt vārdu Džeimijis (Jamie), kas angļu valodā tiek dots kā meitenēm, tā zēniem, jo uzskatīja, ka cilvēku ar sievišķīgāku vārda skanējumu biežāk aicinās piedalīties „stand-up” izrādēs. Uzvārdu Fokss viņš pieņēma par godu savam iemīļotajam komiķim Redam Foksam.

Neviens nevar droši apgalvot, ka tieši labskanīgāks vārds ir panākumu ķīla. Tomēr stilīgs vārds nevienam nav kaitējis. Kādus vēl jūs varat nosaukt populārus cilvēkus, kuri slavas dēļ mainījuši vārdu, un vai, jūsuprāt, viņi izdarījuši labu izvēli?

Kasjauns.lv / Foto: All Over Press